Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Jaha…konspiration?

Norsk imam: USA bakom 11 september | Utrikes | SvD.

Jag har inte sett filmen men bara några snabba tankar över den här nyheten, som säger att en norsk Imam, hade sagt att attacken mot New York world trade center var en konspiration med judar och amerikaner involverade. Något som många amerikaner hävdar och hävdat (finns otaliga hemsidor om det här).

Förra veckan var det al Qardawi som man spelade upp på olika hemsidor och som menade att Hitler var guds straff.

Några tankar:

 • Kan alla de här imamerna som dyker upp med gamla argument, just nu när Israel och dess supporters är på defensiven, inte ha något samband? Kan det inte vara så att man försöker belysa hur hemsk Islam är och dess ”representanter”?
 • Kan det här, och förra anklagelsen mot Al Qardawi, inte ha något att göra med det kommande norska valet? Ett av de partier som försöker profilera sig i det, är Framskretspartiet, ett rasistiskt och islamofobiskt parti.
 • Är det verkligen en nyhet, när han sa det här nästan ett år sedan?

Så vad händer om en person inte tror på att attackerna begåtts av ”muslimer”? Är det en nyhet då? Är det värt att ta upp? Finns många galningar i världen och finns många åsikter om saker och ting. Bara för att USA gick ut och sa att 9/11 begicks av muslimer, betyder inte det att det är sant. Har muslimer gjort det, så är det 20 tal som gjorde det och de är döda nu och kan inte vittna mot dem som skickade dit dem. Har Al Qaidah skiten gjort det, så ok, men att tro på en galning som Osama Bin Ladins videofilmer är inte tillräckligt. Vi har sett ofta att folk tar på sig skulden för saker och ting för att bli kända.

Om jag ser en galen virrpanna på tv, så skrattar jag åt hans ord..jag kan också ta till mig dem, men inte fan kan jag skylla religionen eller hans ras eller hans land för skiten? Engla mördades av en ful fet svensk, inte ska vi döma alla svenskar för det? Saddam var irakier jag är född i Irak, ska jag vara ansvarig för Saddam? Några judar är idioter som stödjer Israel, ska jag hata alla judar? Korstågen startades av kristna fanatiker och påven, ska jag hata alla kristna?

Konspirationen är inte att muslimerna vill ta över världen men att någon försöker svartmåla Islam och muslimerna för att nå vissa mål, däribland skyddandet av Israel och USA. Al Qaidah är ett problem för muslimerna i första hand. 3000 dog 9/11, men hur många dog inte i Harare i Afghanistan? På en enda dag mördade Al Qaidah och Talibanerna 8000 stackars shiamuslimer. Eller massmordet på shias i Irak? Enligt siffror så dog över 1.3 miljoner i kaoset som började efter Saddams fall. Dessa dog för att Al Qaidah försökte skapa ett inbördeskrig där mellan shias och sunnis. Om jag ska tro på en konspiration så är det att denna organisation, som finansierades och stöddes av USA, är skapat för att mörda och splittra muslimerna…

Jag är av synen att man inte ska dra alla över en kam, om inte majoriteten av en viss folkgrupp eller religion beter sig på ett visst sätt. Det finns 1.6 miljarder muslimer om vi ska tro att en majoritet av dem beter sig illa, då är det över 800 miljoner muslimer. Ska vi tro att det finns 800 miljoner muslimer som vill spränga upp sig själva i luften?

47 kommentarer

 1. Daniel 25 februari 2009

  Du skriver ”Jag är av synen att man inte ska dra alla över en kam…”, men du verkar inte ha några som helst problem att dra Amerika och Israel över en kam.
  Bara för att muslimerna är 1.6 miljarder betyder inte att dom har rätt eller att dom är oskyldiga till allt.
  Det finns över 1 miljard kinerser och inte är väl Kina det första vi tänker på när vi hör ordem frihet och rättvisa.

 2. Bahlool 25 februari 2009

  Nja jag anser att USAs befolkning är rätt oskyldiga pga några enkla saker
  1 okunnigheten där är otrolig (spelar spel och de flesta på min msn och på mirc var från USA) så när jag säger de är okunniga om sitt land och om omvärlden så är det tyvärr något jag sett hos många amerikaner.
  2 Israels befolkning (94%) stödde attackerna mot palestinierna i Gaza, där många civila dog, ändå är många där för fred. När jag säger USA och Israel så menar jag regeringarna.
  3. Kinas regering är hemsk, men medan vi här i väst röstat på de regeringar vi har (som tex USAs befolkning röstat på dess regering som startat så många krig) så är kineserna inte lika skyldiga till sin regerings illdåd.

  Och nej alla muslimer är inte änglar eller oskyldiga men ska Islam få skulden för att någon tolkar något efter sitt eget huvud som inte delas av majoriteten? Ska han vara representativ för alla muslimer?

 3. karolina 25 februari 2009

  angående federley…. så är vi inte samma person, behöver man säga mer? =)
  hoppas allt är bra med dig nuförtiden

 4. Bahlool 25 februari 2009

  kan inte klaga men du verkar inte uppdatera eller läsa din blogg så ofta 😉

 5. Lukas 26 februari 2009

  3. Kinas regering är hemsk, men medan vi här i väst röstat på de regeringar vi har (som tex USAs befolkning röstat på dess regering som startat så många krig) så är kineserna inte lika skyldiga till sin regerings illdåd.

  Så palestinierna som valde Hamas kan alltså hållas lika ansvariga som Hamas själva?

 6. Bahlool 26 februari 2009

  Det är ju det vi har fått höra från sionister, att morden på palestinier beror på att de valde ”fel” i valen. Logiskt sett är de ansvariga för att ha valt Hamas, såsom vi svenskar är ansvariga för vår regerings beteende då vi valde dem och de ska representera oss osv

 7. Lukas 26 februari 2009

  Alltså, jag fattar inte: Ja eller nej? är dem ansvariga eller inte?

 8. Bahlool 26 februari 2009

  Vad är det du inte förstår? Jag sa ju att 1 det är vad sionsiter i dagsläget säger, att de som stödde och valde Hamas, får skylla sig själva. 2 Är de ansvariga så är vi lika ansvariga för allt som vår regering gör, såsom israelerna är ansvariga för Israels beteende och USAs befolkning ansvariga för sin regerings illdåd. Jag tycker själv att alla som stödjer en regering i något val, är ansvariga för dess handlingar då de representerar oss. Problemet är att de som stödjer USA och Israel menar att de som stödde Hamas får skylla sig själv för kaoset, men de har inga som helst tankar på att Israels och USAs befolkningar då ju måste vara lika skyldiga och ansvariga för sina respektive regeringars handlingar.

 9. Lukas 26 februari 2009

  Ja eller nej? Är palestinierna gemensamt ansvariga för raketsbeskjutningen mot Israel?

 10. Bahlool 26 februari 2009

  Har redan svarat på din fråga 🙂

 11. Bahlool 26 februari 2009

  De är lika gemensamt ansvariga som judarna är ansvariga för Israels folkmord 🙂

 12. Lukas 26 februari 2009

  Ja eller Nej? Är palestinierna ansvariga för raketsbeskjutningen mot Israel? Ditt svar var inte tydligt nog.

 13. Bahlool 26 februari 2009

  Då har du problem med läsförståelsen. Jag råder dig att läsa svaren igen. De är lika ansvariga som du är ansvarig för folkmord, tortyr, brott mot mänskligheten osv. Du har väl gjort värnplikten i Israel? Då kanske du vet vad jag talar om 😉
  DU vet den där känslan av att skjuta ett barn, för att hans föräldrar vågade rösta på Hamas.
  Anser du att staten Israel representerar judarna? Om så, ja då är palestinierna ansvariga för sin regering för de valde den. Är inte judarna ansvariga för vad Israel gör, då är palestinierna inte ansvariga för sin regerings beteende.
  Är alla judar ansvariga för ockupation av palestina? Mord på palestinier? fängslande av palestinier? Tortyr av palestinier?

 14. Lukas 26 februari 2009

  Kan du inte bara svara pa en enkel fraga?

  Vad anser du: Ar palestinierna gemensamt ansvariga for raketbeskjutning mot Israel fran civila bostadsomraden? Ar palestinierna gemensamt ansvariga for att enorma summor pengar gatt till raketer medan noll kronor har anvants for att bygga skyddsrum och evakuering av civila fran stridande omraden?

 15. Bahlool 26 februari 2009

  Svara du på frågorna: anser du att alla judar är ansvariga för folkmordet, fördrivningen och ockupationen av palestiniernas land? Vart ska palestinierna evakueras? Har du skjutit något barn i palestina? Eller det var en sjuk självmordsbombare? Anser du att alla judar är ansvariga för Israels beteende? Hur mycket pengar har inte Israel satsat på vapen och folkmord, när de kunnat få fred för länge sedan? Anser du att de är lägre väsen för att de är araber? Ska de lämna västbanken och Gaza också? Räcker det för dig och Israel eller kräver du mera land från araberna?
  Är du ansvarig för att Israel begår brott mot folkrätten? Vill du ha fler atomvapen? Har Israel samma regler att följa som alla andra stater? eller känner du att Israel har en speciell plats och status?

  enkla frågor..svara så får du svar från mig 😉

 16. Bahlool 26 februari 2009

  Jag väntar..varför kan du inte bara svara på frågorna? Enkla frågor, enkla svar?

 17. Lukas 26 februari 2009

  ”anser du att alla judar är ansvariga för folkmordet, fördrivningen och ockupationen av palestiniernas land? ”
  1a) Det pagar inte och har aldrig varit ett folkmord pa palestinska araber.
  1b) ”Fordrivning” har inte skett i storre skala. Hundratusentals araber lamnade Israel 1948 pa eget bevag och inte under hot. Sa har sa en arabiska invanare av Haifa (numera en framstaende dommare i Israels rattsystem) angaende kriget 1948:
  ”The Arab High Command asked us to leave the country for two weeks to make the battle easier for them, ’leave the country and you will come back victorious’. I heard the Haganah (Jewish Defence Forces) microphone asking the Arabs to remain and live peacefully with their Jewish bretheren. The Histadrut, our trade union, was
  distributing leaflets, urging the Arabs not to leave. I remained and today I live in peace with my Jewish neighbors. I still have that leaflet…”

  ”Vart ska palestinierna evakueras?” Palestiniern inlaste i flyktinglager i Libanon, Gaza mm. ska fa medborgarskap i dem lander som forde krig med Israel. Dem ska dessutom kompenseras eknomiskt.

  ”Har du skjutit något barn i palestina” Nej.

  ”Eller det var en sjuk självmordsbombare” ?? Jag var naera att ryka med en gang i en sjalvmordsattack i Jerusalem.

  ”Anser du att alla judar är ansvariga för Israels beteende?” Jag anser att israeler ar ansvariga for sin regerings handlande.

  ”Hur mycket pengar har inte Israel satsat på vapen och folkmord, när de kunnat få fred för länge sedan?”
  Manga miljoner pa vapen. Inte en krona pa folkmord. Och fred har man bett om i sextio ar, men det finns alltid en till galen arabiska ledare som inte vill ga med pa det. Fred i arabvarlden ar inget som ger heder. Som Hamas sa: Vi (muslimer) alskar doden som dem (judarna) alskar livet.

  ”Anser du att de är lägre väsen för att de är araber?” – Nej.

  ”Ska de lämna västbanken och Gaza också?” Under fredliga former sa far dem garna bo kvar. Men jag tror att en majoritet av Gazaborna garna hade bott nagon annanstans om dem kunde.

  Räcker det för dig och Israel eller kräver du mera land från araberna?- nej

  Är du ansvarig för att Israel begår brott mot folkrätten? – Israel begar inte brott mot folkratten. Du vet vad det ar, eller hur? Det ar en juridisk ratt som sysslar med krigsforing och ockupation. Det handlar inte om ”Folks rätt”. Det är nagot helt annat och dessutom odefinerat.

  Vill du ha fler atomvapen? – Nej

  Har Israel samma regler att följa som alla andra stater? -Vilka regler talar du om? Har palestinierna dessa skyldigheter ocksa?

  ”Känner du att Israel har en speciell plats och status?” Ja, som det star i Koranen: “O my people! Enter the holy land which God hath assigned unto you,” (Sürah 5:21). Then, “We settled the Children of Israel in a beautiful dwelling place, and provided for them sustenance of the best,” (10:93). And, “Dwell securely in the land of promise,” (17:104). (Trans. A.Y.Ali).

 18. Lukas 26 februari 2009

  Domaren jag referedade till heter Joubran.

 19. Lukas 26 februari 2009

  Nu, kan du svara pa min fraga: Efter att ha rostat fram Hamas med 80% majoritet, ar palestinierna gemensamt ansvariga for raketbeskjutningen fran Gaza mot Israel?

 20. Bahlool 26 februari 2009

  1. a Så Dar Yassin och må nga andra byar, vars befolkning mördades, var ingen anledning att känna hot? Araberna bara kände för att flytta för de ville lämna landet de hade bott på och levt i under hundratals år?
  1. b Vad hade hänt med denna ”framstående” arab om han yttrat sig negativt om Israel? http://cosmos.ucc.ie/cs1064/jabowen/IPSC/php/event.php?eid=1

  Varför ska inte dessa palestinier få återvända hem? Såsom judar får återvända hem efter 2000 års exil? Eller är det den gamla principen om att judar har andra regler att följa än araber? Så det är ok för en jude från Ryssland att komma till Palestina, men inte en palestinier?

  Som jag redan sa, om israeler är ansvariga för sin stats handlingar, då är de som röstade för Hamas ansvariga för Hamas handlingar.

  Araberna föreslog 2002 att man återgick till 67 års gränser..det är det bästa avtalet Israel nånsin kommer att få. Om du tror att araberna kommer att lämna sina krav på palestina och bara flytta utan att få återgå till den tidens gränser, så är du ute och cyklar. Israel vill inte ha fred. Denna fred skulle ge palestinierna land i västbanken och gaza, något som ingen ledare i ISrael skulle våga gå med på. Så galenskapen finns nog hos er också.
  När man mördar barn, så begår man folkmordsliknande attacker.

  Hade Gazaborna velat bo nånannansstans så är det på sin gamle mark, som fråntogs dem under de senaste 60 åren, men annars stannar de kvar där, det är deras mark och deras land och ingen bombningar kommer tillåta dem att lämna landet.

  Folkrätten bryter de mot enligt Amnesty och HRW, enligt FN och världsopinionen som antagit över 42 resolutioner mot Israel. Bara för att Israel skriker antisemitism mot all kritik, betyder inte det att det är antisemtism.

  Alla har samma skyldigheter att följa, araber som judar, muslimer som kristna, västerlänningar som österlänningar. Regler om att inte skada oskyldiga, regler som säger att man ska lyda FN, om man är medlem i FN. Respekt för ingågna avtal. Tyvärr verkar Israel inte vilja följa FN resolutioner, det har vi fått bevisat för ofta, så klart som korvaspad att araberna tycker de inte behöver följa FN heller.

  Så judarna är guds utvalda folk? Så de är herrerasen? Så de har rätten att inte följa avtal och regler? Så de har rätten att ha hela landet för sig själva? Så de har rätten att mörda, men inte bli mördade?

 21. Bahlool 26 februari 2009

  De fick 56% i valen inte 80%. Jag har svarat på din fråga i varenda svar:)
  Säg mig helt logiskt nu: Hur mågna raketer sköt Hamas mot Israel, när de hade avtal om vapenstillestånd? Var det inte så att Israel mördade 6 Hamasmän och då ville Hamas inte förnya avtalet? Det måste du väl veta? Jag vet att Israel försöker svartmåla Hamas, men var lite mera konsekvent i din kritik och ta reda på fakta från den andra sidan, såsom jag tar reda på fakta från den sionistiska sidan.

 22. Lukas 26 februari 2009

  ”de som röstade för Hamas ansvariga för Hamas handlingar.”
  Ar bara dem som röstade eller hela folket ansvariga?

 23. Bahlool 26 februari 2009

  Det är en svår fråga, jag är faktiskt splittrad till den frågan:
  Å ena sidan lever vi i demokratier och dessa säger att vi ska följa majoritetens beslut, å andra sidan har jag inte röstat på en dålig ledare och ändå ska jag stå till svars för hans handlingar..mkt svår fråga..jag vet faktiskt inte.
  Det är ju den här synen som drabbat judarna i Europa, där antisemitsmen ökat, man får stå till svars för Israels brott, även om man inte stödjer eller gillar Israel eller dess behandling.
  Kan tyvärr inte ge dig nåt bättre svar.

 24. Lukas 26 februari 2009

  Skillnaden ar val den att judarna i europa inte har rostratt i Israel, da dem inte ar medborgare dar.

  Men du ar alltsa tydlig med att 80% av gazas befolkning som rostade fram Hamas kan hallas ansvariga for Hamas raketbeskjutning fran civila omraden?

 25. Bahlool 26 februari 2009

  Ja om man anser det så måste man anse att judarna som stödjer och röstat för Israels krig, är ansvariga för Israels brott. Du förstår väl att Israels brott är värre? Enligt FN och enligt Amnesty osv?

 26. Lukas 26 februari 2009

  Varfor kan du aldrig svara pa en fraga utan att namna Israel? Min fraga kraver bara ett ja eller nej.

  ”Du förstår väl att Israels brott är värre? Enligt FN och enligt Amnesty osv?” Nej, nej och ater nej. Jag haller inte med dig. Men Israel garningar ar ovesantliga for min fraga: Kan palestinierna, 80% av dem, kollektivt hallas ansvariga for Hamas raketbeskjutning mot Israel?

 27. Bahlool 26 februari 2009

  Det var 56% som röstade på Hamas. klart det handlar om Israel med!! Vi ska ju ha samma regler för Israel och palestinierna om isarelerna är ansvariga för Israels brott, då är de som röstat på Hamas också ansvariga för deras beteende.

 28. Lukas 26 februari 2009

  I Gaza var det 80% vill jag minnas. Vi har samma regler for Israel som for Palestinierna.

  Det bör dock inte hindra dig fran att svara rakt pa en fraga angaende palestinierna. Mark att jag svarat pa alla dina fragor, SAKLIGT och TYDLIGT men du lyckas inte klacka ur dig ett enda konkret svar om palestinierna. Pa varje fraga angaende palestinierna vraker du ur dig angaende israel. Men dem alla orden till trots lyckas du inte svara pa den ursprungliga fragan.

 29. Bahlool 26 februari 2009

  Har vi det lukas? Israel får vapen, det får inte palestinierna. Israel får ockuperar, det får ingen annan. Israel får bryta mot FNs regler, det får ingen annan Israel får ha atomvapen, det får ingen annan. Araber har inte rätt att flytta sig fritt, det får israeler, judar har en nummerskylt och araber, även om de är judiska medborgare, har andra osv.

  Jag svarade ju på frågan? Jag svarade på den vid varje tillfälle..du kan inte få ett ja eller nej, för att det inte finns något ja eller nej till den frågan. Ifall man håller judarna ansvariga för Israels beteende så ja. Ifall man inte anser att judarna är ansvariga för Israels beteende, då nej. Enkelt?

 30. Lukas 26 februari 2009

  Vad har du fatt det dar med nummerskyltar ifran?

 31. Lukas 26 februari 2009

  Nar du sager ”judar” menar du da judar med israeliskt medborgarskap, eller alla judar?

 32. Bahlool 26 februari 2009

  http://www.counterpunch.org/aloni01082007.html
  http://mondediplo.com/2003/11/04apartheid
  http://www.biblebelievers.org.au/maps1.htm

  Något Btselem också sagt.

  Nowhere else in the world is there anything of this kind. When the White South African government drew up ”Apartheid” plans in the 1970s, a pattern existed already in the Israeli occupied territories — and those ”Bantustans” are now gone. Beyond the maps, the Israelis enforce a regime of colored and computerized passes that restrict where Palestinians can go, different color license plates for Jews and Arabs have a similar result, ”by-pass” roads for ”Jews only”, land confiscations, home destructions, settlements, all on top of a deceptive and complicated systems of apartheid-type laws that create systematic separation while promoting Jewish interests and severely repressing and dispossessing Palestinians. The changes agreed to recently in the ”Wye Memorandum” do not alter these overall conditions and are hedged with so many Israeli restrictions that the situation for Palestinians is likely to worsen.
  The majority of Palestinians are essentially imprisoned in a large Gaza Ghetto from which they are unable to leave and which is now surrounded by a barbed wire, electrified fence.

 33. Bahlool 26 februari 2009

  Judar med israeliskt medborgarskap. Många judar utanför Isarel är pro Israel men många där ute är emot Israel också.

 34. Lukas 26 februari 2009

  Israel ar i krig med Hamas. Varfor skulle dem tillata dem fri vapenimport. Det ar ju en absurd forfragan. Israeliska araber kan rora sig fritt. Dem far barnbidrag, sjukvard, etc etc av den judiska staten. Dessutom nar Israeliska ungdomar maste gora varnplikten i tre ar sa slipper dem arabiska ungdomarna det helt och hallet. Dem har tre ar extra pa sig att tjana pengar och studer jamfort med dem judiska ungdomarna. Ar inte det orattvist. Dem behover inte bidra till samhallet som judarna, men kan njuta av alla dess rattigheter. Ska jag behova paminna dig om hur mycket friare araberna lever i israel an i det Irak du lamnade?

 35. Bahlool 26 februari 2009

  Irak har fria val, och Irak ockuperar inte andra länder längre, sist de gjorde det fick de på nosen. Så det är ju där vi skiljer oss. Du anser att Israel har rätt att bete sig så, för att de är utvalda av gud och att palestinierna inte hör hemma där, medan jag anser att de hör hemma där och att israel är byggt på stulen mark.
  Du måste få in i skallen att Israel inte kommer kunna leva i fred så länge palestinirna inte får en egen stat. ATt bygga ut på västbanken hjälper inte Israel. Jag tycker det är genant att ni inte inser att hela världen fördömer Israels våld och ockupation. Att Israel ger vissa araber mycket frihet, är bra, men samtidigt behandlas dessa araber som andra klassens medborgare med nummerskyltar, förbjuden giftermål med judar osv

 36. Lukas 26 februari 2009

  ”andra klassens medborgare ”
  Dem har INTE andra nummerskyltar. Det ar bullshit. Palestinierna pa vastbanken har sedan oslo avtalet egna nummerskyltar, men det ar ju for att dem ville det. Sa kan ju PA skatta dem.

  ”förbjuden giftermål med judar”- Det ar inget sarskilt med muslimer. I israel kan inte heller en kristen gifta sig med en muslim, eller drus. Sa ar det sedan staten grundades och imaner i Israel har inget problem med det. Tvartom tycker dem det ar bra att muslimer inte gifter sig med judar.

 37. Bahlool 26 februari 2009

  https://www.bahlool.se/archives/1243
  du får gärna titta på filmerna där 🙂
  Det är apartheidlagar när du inte tillåter giftermål mellan ”herrerasen” och de underlägsna. Vad dessa imamer tänker och tro vet jag inte, har inte talat med dem 😉

 38. Lukas 26 februari 2009

  Igen. Arabiska medborgare i Israel har samma numemrskyltar som judar i Israel. Liksom svenskar och norrman har olika medborgarskap, och olika skyltar, har palestinier pa vastbanken och israeliska medborgare olika nummerskyltar.

  Vad ar konstigt med det? Om palestinierna pa vastbanken ville betala skatt som andra israeler och skota sina bilar enligt israelisk standard, jag da kanske dem kunde ha samma skyltar. Men palestinierna vill inte det. dem vill ha sina egna skyltar (atminstone sa vill PA det).

 39. Bahlool 26 februari 2009

  Med tanke på att Israel inte erkänner en palestinsk stat, och med tanke på att landet är ockuperat och med tanke på att även B´tslem är emot Israels ockupation och apartheid så är det besynnerligt att du försvarar det här beteendet. Har du ens tittat på filmerna? Att västbanken inte vill ha israeliska nummerskyltar verkar inte avhålla dig och Israel från att ockupera området, utan ta mera land och fördriva mera folk.

 40. Lukas 26 februari 2009

  Jag sag filmerna och dem visar ingeting markvardigt.
  Palestinska grupper utgor ett hot mot israel och dagligen konfiskerats vapen och sprangmedel vi dessa checkposts. Visserligen ar nummerskyltarna en del av palestinsk nationalism, men dem galler ocksa den israeliska armen att kontrollera trafiken.

 41. Bahlool 26 februari 2009

  Så du är en av dem som anser att västbanken och gaza ska utrymmas från araber och då kan araberna flytta och få kompensation? 😉

 42. Lukas 26 februari 2009

  Det sa jag inte. Men om jag hade bott i Gaza idag, och skulle fatt ett sadant erbjudande da skulle jag nog tagit det. Faktum var att Egypten blev erbjuden att ta over Gaza efter sexdagars kriget i utbyta mot fred. Egypten sa dock nej tack och tog bara emot sinai-halvon.

 43. Bahlool 26 februari 2009

  Så varför tar du inte erbjudandet om att lämna Israel och flytta tillbaka till de delar i världen där dina förfäder bott sen exilen från palestina 2000 år sedan? För samma grund för varför araberna inte kan lämna sina hem. För samma grund varför många har nycklar från sina gamla hem med sig, hem de fördrevs ifrån. Jag skulle råda dig att kolla in judiska människorättsgruppers argument. ATt vara enbart pro Israel för att du är jude eller bott där, är ingen ursäkt. Som man brukar säga, not in my name.

 44. Lukas 26 februari 2009

  Du menar att miljoner judar ska flytta tillbaka till dem arablander dar DEM fordrevs ifran?!

  Jag tycker att liksom att israel har integrerat judiska flyktingar fran arablander sa kan arablanderna integrera arabiska flyktingar i sina lander. Nar allt kommer omkring sa var det manga fler judiska flyktingar an palestinska. Kan israel som bara ar litet land ta hand om sa manga flyktingar sa kan dem arabiska landerna, med all sin olja utan problem ta emot arabiska flyktingar. Later inte det logiskt?

 45. Bahlool 26 februari 2009

  Ja såsom palestinierna ska flytta tilllbaka till det palestina de fördrevs ifrån, om de vill.
  Fel det var inte lika många judiska som arabiska flyktingar. Vart har du fått den infomrationen ifrån? Ja alla arabiska länder har ju olja 😉 Varför inte ge folket valet? De som vill återvända till sina palestinska hem, låt dem och de judar som vill återvända till sina hem, låt dem. Är inte det som är mest logiskt?

 46. Lukas 26 februari 2009

  Nej det var inte lika manga flyktingar. Hur manga arabiska flyktingar var det?

  Vad tror du chansen ar att dem arabiska landerna tar emot dem judiska flyktingarna och deras attlingar?

  Nej alla arabiska lander har inte olja, men forsaljningen av olja for en vecka eller tva dagar for dem lander som har skulle racka for att kopa varje palestinsk familj ett och ge dem 100000 dollar pa fickan.

 47. Bahlool 26 februari 2009

  Jag är för att de får återkomma hem, mellanöstern är lika stor del deras som det är arabernas/muslimernas. Många av de arabiska länderna är köpta av USA och dess vänner i Israel. eller menar du att saudi, arabemiraten och kuwait är fientligt inställda till Israel? Jordanien och Egypten då? Palestinierna vill hem, och frågan är bara hur Israel vill att de ska få komma hem på, som angripare eller som fredliga grannar? Titta på arabenras förslag från 2002 så ska du få se hur bra avtalet är 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *