Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Oh Profet…

Idag är Profeten Muhammeds (saw) dödsdag. Denna person, som förföljdes under sitt liv, och som smädades efter sin död och som än idag är en person som hatas och älskas av miljoner, ja av miljarder.

Profeten Muhammed föddes i Arabien, hans far och mor dog när Muhammed enbart var några år gammal och han omhändertogs av sin farfar. Enligt de källor som finns bevarade från den tiden, så kännetecknades han av att ha varit ärlig, lojal och pålitlig. Detta ledde till att han i sin ungdom blev karavanförare åt en kvinna vid namn Khadija.

Efter några år fann de tycke för varandra och han gifte sig med Khadija, som var några år äldre än honom. Khadija var den förste att konvertera till Islam efter henne kom Ali, som hade blivit adopterat av Muhammed pga sin farbrors fattigdom, som var far till Ali.

Muhammed fick uppenbarelsen och från den dagen förändrades hans och hela världen. Han förföljdes, hånades och det var nära att man mördade honom vid många tillfällen. När man skickade honom till exil, i AbuTalibs dal, så stannade han där med sina anhängare i tre år, under den tiden dog hans beskyddare AbuTalib (Alis far) och under den tiden dog även hans kära fru Khadija. Ingen kvinna offrade så mycket, som hon; sin rikedom, sina vänner, sitt rykte, för att hon valde honom och Islam.

Profeten fick fly till Medina med sina anhängare och därifrån segrade de över de över 360 avgudarna. När han dog år 632, så hade Islam spridit sit över hela Arabien. De stora civilisationerna i Persien och Bysans fick kontakt med denna nya tro. Denna tro som förändrade världen.

Under sitt liv blev Profeten Muhammed hånad, angripen, och smutskastad. När han han dog, kom gamla fiender till makten och dessa började med förändringen av Hadither (saker Profeten hade sagt) och Sunnah (Profetens sätt och beteende). Detta ledde till att vi fick se skapelsen av Wahabiter, Khawarij, Talibaner och gud vet vad de kallar sig.

Muhammed var och är en välsignelse för mänskligheten. Enligt Shiaislam, så skapade Allah honom och Ali vid tidernas begynnelse. När en västerlänning vill håna eller förnedra en muslim, så försöker han gå till angrepp mot just denna magnifika person. Profeten var ofelbar och denna syn kan jag inte annat än dela.

För att förstå Profeten Muhammed, ska man skita i hadither som beskriver honom i felaktiga ordalag. Man ska inte bry sig om myten om att han är pedofil, man ska skita i hur han framställs av låga människor utan man ska till källan för Profetens natur, Koranen och förklaringen av Koranen.

Sann kärlek för Profeten återfinner man i Sufi och Shiaislam. Gammal Sunni har liknande syn men ju närmare vi kommer nutiden desto mer blev den synen korrumperad av Salafiter/Wahabiter. Personer som dessa anser att allt firande av denna ”person” är oislamiskt…Denna Person är Profeternas Profet. Den siste av en rad profeter med ett budskap som fulländades av Allah.

My life for you my lord. Idag är Profeten Muhammed al Mustafas dödsdag. Salawat ala mu7ammeden we Alehi al tayibeen al tahereen.

Saudiska trupper slog ihjäl två demonstrerande shiamuslimer i samband med demonstrationer för att åminnas Profeten Muhammeds dödsdag8 kommentarer

 1. alyssa 24 februari 2009

  hörrududu… jag skiter i om det är ett israeliskt märke =) jag är ingen landsförrädare! Jaffa är ett område i Palestina där min älskade morfar hade sitt eget APELSINPLANTAGE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! så kom inte o säg jag e landsförrädare… jag svarade på frågorna… eller hur??? VAR NÖJD för Guds skull.

 2. Bahlool 24 februari 2009

  men din mes…jag vet vad jaffa stod för!! men nu står det för förtryck!! jag själv älskade drycken tills jag insåg att det var sionistiskt märke 😛

 3. alyssa 24 februari 2009

  hahaha okej =$ sorry för mitt ryck.

 4. Bahlool 24 februari 2009

  pms pms pmssssss pms pms pmssssss

 5. Tony 25 februari 2009

  Varken Ali, AbuTalib eller Khadija står att finna i Koranen. För att veta detta behöver du veta om Hadith.

  ”Enligt Shiaislam, så skapade Allah honom och Ali vid tidernas begynnelse.”

  Om du nu menar att Koranen säger detta så kan du ju berätta vart du hittar det, och inte bara säga att det är så.

 6. Bahlool 25 februari 2009

  Jag sa inte att de inte nämns i Hadith, vårt problem inom Islam att vi har för många hadither som är rena rama skitsnacket (vart tror du Rushdi fick sina uppgifter om de såkallade satansverserna?). Finns många hadither som är svaga eller rena rama lögnen och det finns hela vetenskaper om det här ämnet.
  För att förstå Islam, måste du känna till Koranen, Hadith, Sunnah och ta till dig av diverse historieböcker.
  http://www.imamalinet.net/EN/q/qa/qaa/qaa.htm

 7. Tony 25 februari 2009

  ”För att förstå Profeten Muhammed, ska man skita i hadither som beskriver honom i felaktiga ordalag…..man ska till källan för Profetens natur, Koranen och förklaringen av Koranen.”

  Det betyder ju att du måste välja och vraka ur Hadith och Sunnah på det som du bara tycker är bra. Bukhari och Muslim är sahih enligt de flesta muslimer. Shia har lite andra uppfattningar, det är jag medveten om. Det finns till och med shiamuslimer som menar sig på att det var Aisha som dödade Muhammad pga vad han gjorde mot henne. Muhammads giftemål med, Aisha, en 6åring och sexuella umgänge vid 9 års ålder, är även tillgodosedd av Koranen när den ger uppmaningar om hur man skiljer sig från flicke barn, så de Hadither som talar om det är inte att betrakta som förfalskningar.

  Satansverserna är verifierade från muslimskt håll, av lärda muslimer, från tiden precis efter Muhammads död. Det är historiker som skrvit om det och inte enbart Hadither. Att det känns beklämmande att dessa fanns i Koranen från början är inte konstigt.

  För att förstå Muhammad behövs Haditherna, och det man får fram är inte så trevligt. Inte för att Koranen beskriver honom på ett mycket bättre sätt.

 8. Bahlool 25 februari 2009

  Faktiskt inte vad jag anser är rätt eller fel utan Ilm al Rijal, vetenskapen om haditherna bygger på andra premisser; däribland ifall hadithen går emot Koranen ifall den som varit delaktig i kedjan av hadithen är en känd lögnare osv. Shia och Sunni har många hadither som accepteras av bägge parter. Shiaislams problem handlar om att många av de sunni hadither som accepteras av sunnis, kommer från personer som Abu Hurayra, en man som levde med proften i 1.5 år men ändå hade en stor andel av de mest kända sunnitiska haditherna osv.
  Jag har själv studerat texter om satansverserna (var många år sedan) och att någon enstaka ”lärd” sagt att de är sanna, betyder inte att de är accepterade av resten. Vi har många galningar inom Islam, betyder inte att de är insatta eller kunniga i ämnet. Finns hadither och finns utsagor som säger att Koranen är tjockare eller tunnare eller fattas vissa suror, men sådant är inte accepterat som sanning och därmed spelar det ingen roll för oss.
  Vart i Koranen beskrivs han som dålig? Som jag redan sa, haditherna skrevs efter hans död, vissa så mycket som 150 år senare. Dessa hadither samlades in under riken som det Ommayidiska, ett rike skapat av Muawiya och Yazeed, personer som förföljde och mördade profetens ättlingar. Tror du verkligen att en person som Yazeed, som menade att man tog hämnd på Islam och muslimerna och att Islam var död, skulle skriva eller tillåta något positivt att bli skrivet om Profeten Muhammed?
  Man ska inte bli förblindad av sitt ogillande av Islam och Profeten och tillåta dessa tankar färga ens sanningssökande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *