Press "Enter" to skip to content

Ett rättssystem som havererat

Aftonbladet skriver om en ung man som frikändes för mordet på en 60 åring. Den unge 19-åringen hade dömts för mordet men sen ansåg rätten att det inte var klarlagt att han deltagit i mordet på den gamle mannen. Enligt tidningen så kom den gamle i bråk med två unga män, de misshandlade honom, tog in honom i en lägenhet och fortsatte misshandlen där. Till slut ströps han.

19åringen satt i häket i 188 dagar och kräver nu 250 000 kr som kompensation för sitt “lidande”.

Jag försöker se mig själv som en logisk människa och jag kommer fram till det här:

 • 1. Två killar misshandlar en gammal man ute på gatan, och sen drar de in honom, bägge två, in i ett hus och fortsätter misshandlen tills han dör.
 • 2. Om jag deltagit i misshandlen, borde jag inte bli anklagad för medhjälp? Dråp? Mord? Vad är det för jävla lagar som tillåter en människa att slå, och slå, och slå och sen även när man haft chansen att besinna sig, ta in offret in i ett rum och fortsätta misshandeln?
 • 3. Jag har själv en butik och har ofta, mycket ofta, sett hur brottslingar belönas medan jag sitter här med kostnaderna. En gång anmälde några tjuvar oss, för att vi hade vågat ta stryptag på dem efter att de a) stulit snus och b) hotat vår anställd. Polisen kom, skällde ut oss och tog emot bytet från stölden, medan tjuvarna satt utanför och hånskrattade åt oss.

Det sägs att invandringen är av ondo och man brukar ta upp brottsstatistik bland invandrare som ursäkt för att yttra sig lite främlingsfientligt, då undrar jag över några saker:

 1. Borde inte Sverige ta till sig av andra länders lagar och ändra på dessa lagar som tillåter drägg komma undan med såna här brott och inte nog med det, DE BLIR BELÖNADE FÖR SITT SKIT????
 2. Vart är irritationen hos det svenska folket över det här? Det sägs att brottsligheten är på ökningen pga invandrarna, vad jag förstått är gärningsmännen svenskar i det här fallet. Vad ska man göra med de här personerna?

Säga vad man vill om Islam och hårda lagar i omvärlden, men det här är ju för fan skrattretande..än en gång kommer drägg undan med sina allvarliga brott.

Irriterad som faan!!

2 Comments

 1. johan
  johan 25 februari 2009

  Ibland undrar man hur vissa människor tänker. Han är med och dödar en snubbe, sedan begär skadestånd för att han satt häktad i 188 dagar.
  Men jag håller inte med dig om att vi borde införa straff som kännetecknar Islam.
  Fängelse straffen är sjukt korta i Sverige och borde bli längre. 6 år för mord?? borde vara minst 20 år tycker jag.
  Sedan finns det statistik på att det är fler personer som inte är födda i Sverige som begår brott än dem som är födda i Sverige.
  Att han begär skadestånd, betyder inte att han kommer få det. Det betyder bara att han är sjuk i huvudet.

 2. Bahlool
  Bahlool 25 februari 2009

  Det är fler män än kvinnor som begår brott, betyder det att det är nåt fel på män?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *