Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Tjuvar kommer undan..igen

Iranska studenter lurade på pengar av högskola – DN.se.

Hon räknar med att Statens ansvarsnämnd kommer att fatta beslut inom ett par månader. Högskolan vill att den ena professorn får en varning. Den andra ska få sin lön krympt med en fjärdedel under en månads tid, anser högskolan i sitt yrkande till ansvarsnämnden.

Två professorer lurade iranska studenter på över 400 000 kronor, för utbildningar som skulle varit gratis.

En av dem ska få en varning och den andre ska få lite lägre lön under en månad? De har lurat studenter på över 400 000 kr, och det här är straffet? Vad ger det här för signaler? 400 000 kr är en massa pengar och jag hoppas någon vågar ta det här vidare så att dessa personer får ett straff som är hårdare än så här.

Jag är för hårdare regler, jag är för straff som får folk att tänka till en och två gånger innan de planerar nåt sådant här. Om man straffas hårdare så kommer många fegisar som jag, att akta sig för att begå ett brott. Får man inget straff och enbart en varning, då leder det enbart till att fler begår ett sådant här brott, och det här är ett brott. Försök lura staten på 400 000 kr, så ska ni få se hur det går och hur hårt straffet blir.

6 kommentarer

 1. Jag 23 februari 2009

  De gjorde det för utbildningens skull så det var inte speciellt illa menat. Om de hade tagit pengarna själv hade det varit helt annat.

 2. Bahlool 23 februari 2009

  Ingenstans har jag läst att de gjort det för utbildninges skull. Jag såg dock att att det är mycket pengar, särskilt för studenter från länder som Iran och varför är det bara studenter från Iran?

 3. cheber 24 februari 2009

  Jag känner inte riktigit någon sympati med studenterna som blev lurade. Hur många länder låter svenskar studera gratis?

 4. Bahlool 24 februari 2009

  Inte många cheber men borde inte reglerna vara likadana för alla? Har vi regler som säger att de ska betala, så ska de betala. Sen är det ju inte så att de fick CSN utan de fick ju betala för sitt uppehälle mm, men de behövde inte betala för lärarna, något ingen annan elev behövde göra, så de har betalat Sverige, såsom uppehälle, hyra bokköp osv.

 5. Svinto 24 februari 2009

  Nu svamlar du lite, Bahlool – vi har inga regler som säger att de ska betala, det är just för BRISTEN på såna regler professorerna nu utreds.
  Vad du menar med att “de har betalat Sverige” är oklart – pengarna gick till skolan, men de måste ju DÄRUTÖVER betala för mat, husrum och studentlitteratur – precis som alla andra studenter. “Antagningspengen” luktar fiffel lång väg.
  Nej, tvinga professorerna att arbeta gratis för en löneperiod motsvarande 400 000 kronor; DET skulle lära dem att inte dryga ut personalens kaffekassa på olagligt vis!

 6. Bahlool 24 februari 2009

  Svinto det var ju det jag sa..det fanns inga regler eller lagar som säger att utländska studenter ska betala, hade det funnits det så hade det här inte varit något problem. Men när man inför regler för vissa personer och inte för andra då blir det lite för orättvist.
  Kommentarer försökte antyda att det var fel att studenter kommer hit och pluggar, och jag anser att Sverige tjänar på sådana studenter, det är som turister som använder sina pengar i Sverige, vi tjänar på det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *