Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Hagelgevär för barn?

Elvaåring åtalad för mord | Utrikes | SvD.

Aftonbladet med bild på killen.

Läser om det här fallet där en pojke på 11 år är anklagad för att ha mördat sin pappas gravida tjej. Pojken är anklagad för att ha använt sig av ett hagelgevär för barn. Det roliga är inte att det finns sådana vapen, utan att det inte ens krävs vapenlicens för ett sådant vapen. USA är en storartig nation, som valt helt fel väg. Friheten att ha vapen har lett och kommer leda till många katastrofer för småmänniskorna.

SvD skriver också om norskor som åker över gränsen till Sverige för att göra abort, när de får reda på att de bär på ett flickfoster. Vidare läser jag hos några rasistbloggar, att det är mellanöstern kvinnor. Rätt kul att tro att det är mellanöstern kvinnor, undrar om de har det här lika lite baserat på fakta som allt annat skit de kör med.

Ett problem med aborten är just könsbestämningen, om det är kvinnor från mellanöstern eller månen ska inte spela någon som helst roll. Det är av största vikt att man inser att ifall man inte får könet bestämt här i Sverige, så gör det i något annat land. Hur löser man problematiken med föräldrar, som inte beter sig moraliskt? Hur löser man problematiken med kvinnor och män som vägrar inse barnets värde? Som menar att värdet består i könet?

En blogg som varnar för Islam talar illa om Mohammed Omar, samtidigt rekommenderas böcker som Sahih Bukhari och Muslim (idioten som kör med bloggen menar att han läst böckerna och då kallar han inte boken Sahih Muslim utan för Islam, säger allt om hur oinsatta de är). Dessa böcker är så tjocka att det skulle tagit år och åter igen år för att gå igenom allt. De har sidor och åter igen sidor fyllda med förklaringar osv. Att jag som muslim inte ens läst dem för att de är så tjocka visar nog att dessa islamofober (något de är stolta öve ratt kalla sig) inte läst böckerna, än mindre tittat igenom dem.Koranen är en tjock bok, sen Sahih Bukhari och sen Sahih Muslim (och sen rablar de upp 4-5 böcker de läst som enbart fåtal intresserade läst).

15 kommentarer

 1. Kent 22 februari 2009

  If it is this book that he is talking about, it should be no problem to read through it in less than a week.

  http://www.iiu.edu.my/deed/hadith/muslim/index_b.html

  The Quran is also not a thick book. It has in most translations lots of pages, but very little text on each page. It is no problem to read through the Quran in a week. So it is with Sahih Bukhari to. If you take away the fact that it has three times the length if you read all the repetitions, it is no problem for a normal student to grasp the meaning of most of the text in a couple of days of study. It is a boring work, and very little to gain out of it. Instead I would recomend any reader to start with Ibn Ishaq. That is a good written biography that shows the violent nature of Muhammed in an excelent and naked way. And it is recognized by Muslims as a thrustworthy source. Or even better read some of the articles here: http://www.answering-islam.org/ or here: http://www.faithfreedom.org/index.htm

  In my reading of the writings of Islam I haven’t found anything particular deep or hard to understand. The reading of key text of Islam is not so hard work (it is boring and frustrating becouse there is so little substance in it..) but it is not an intellectual difficult task. If anyone would like something difficult to bite on they should try Heidegger instead…

  If you havent read any of the key books of youre own religion (even thought they are not so thick) you shouldn’t write comments about others.

 2. Bahlool 22 februari 2009

  Kent förstår inte varför du svarar mig på eng, när du klarar av att läsa min text som är på svenska. Bukhari och sahih Muslim är viktia hadithböcker, men för att förstå dem måste man ha studerat en vetenskap kallad Ilm al Rijaal, där man dömer ifall det som sägs i boken är sant eller osant. Vidare är jag Shiamuslim, dessa böcker är inte del av min gren av Islam, vi har andra böcker. Det är rätt lönlöst att gå igenom tusentals Hadither utan att förstå ifall de är sanna eller ej och de ger inte min tro något värde i sig. Alla Hadither som går emot Koranen är felaktiga, så varför ska jag läsa hadither när jag har koranen och när jag har böcker som förklarar vad min tro är.
  Du är som alla andra islamofober, intresserade av att svartmåla Islam, men samtidigt har ni inte tagit till er vad Islam är och vad den går ut på. Du tror att genom att läsa dessa hadithböcker, så har du förstått Islam, men så är inte fallet. Islam är en dynamisk religion som förändrats och utvecklats genom åren. Det som Koranen säger är sant..du får inte skada oskyldiga, du får inte bedra, du får inte stjäla, du får inte ljuga..om du menar att dessa grundsatser är hemska..så är det din ensak.

 3. Sancak Beyi Emre 22 februari 2009

  Vapen kräver stort ansvar och mogenhet .. Sen tycker jag inte vapen ska finnas hemma utan anledning .. Amerikanska kulturen kan man kritisera bäst man vill, så konstigt och ovanligt det är i våra ögon, lika normalt är det i deras .. och vice versa vad gäller våra kulturer .. Men ett mänisko liv är alltid ett männsiko liv ..

  Emre

 4. Johan Bengtsson 23 februari 2009

  Visst var det väl militanta muslimer som begick terrordådet den 11 september 2001? Och är det inte muslimer som i islams namn begår och under många år har utfört självmordsattacker i bland annat Irak, Afhanistan och Pakistan?

  Enligt vissa forskare är det ”bara” några enstaka procent av alla världens muslimer som på olika sätt stöder den här formen av terror. Men räknar man dessa få procent på 1,5 miljarder muslimer blir det ändå ett skrämmande högt antal som stödjer denna vidriga verksamhet.

  Färska rapporter visar att det stödet även finns bland många svenska muslimer. Frågan är varför de då har flytt från sina muslimska länder. Alla har tydligen inte rent mjöl i påsen.

 5. Bahlool 23 februari 2009

  Johan det finns människor som säger att det inte var militanta muslimer som begick de illdåden. Det du måste fråga dig är vad är terrorism och vad är legitimt motstånd? Enligt många i väst så var Saddam muslim, ändå jagade han och mördade miljoner muslimer. Allt är inte alltid svart eller vitt. Jag anser att Hamas och Hizbollah begår legitimt motstånd mot ockupation.

 6. Johan Bengtsson 23 februari 2009

  Varför förnekar du att de här terrordåden i USA inte begicks av muslimer? Det framgick ju med all tydlighet i alla rapporter och all granskning efteråt.

  Kanske finns det vissa enstaka personer ”som säger att det inte var militanta muslimer som begick de här illdåden”. Men vilka är det som förnekar den kopplingen? Är det möjligen muslimer som inte vill kännas vid den beska sanningen?

  Det finns ju enstaka personer som förnekar att Jorden är rund. Så det argumentet håller inte.

 7. Bahlool 23 februari 2009

  Jag vet inte jag tror mera på domstol och på förhandlingar..finns belägg för att det inte skedde. Sen spelar det väl ingen jävla roll? Så de mördade 3000 personer..en enda bomb från ett USA flygplan mördar 400 -500 personer. Du verkar ju förneka att USAs och Israels terror mördar fler..eller juste..när man mördar araber/muslimer, då är det inte terror utan då är det självförsvar 😉
  Gå läs på om de tusentals som fick sätta livet till i Afghanistan och Irak pga USAs bombningar..men eftersom USA är den enda kvarvarande stormakten, så är det inte kallad terror utan misstag.
  När det gäller terror begången av Israel, då är det för att Israel anklagar palestinierna för att ha varit mänskliga sköldar..suck och dubbelsuck över den ignoranta massan i väst…

 8. Johan Bengtsson 23 februari 2009

  Ditt svar skrämmer mig. Du tar uppenbarligen terror i försvar. Vilka belägg har du för att ”det inte skedde” och som den övriga världen inte fått reda på? Jag får en bestämd känsla av att du slingrar in dig i lögner som du inte kan komma ur.

  Hur kan det komma sig att du flyttade/flydde till Sverige? Bland infödda, etniska svenskar finns inget försvar för ”din” och de här terroristernas illgärningar, oavsett vad du kallar ”ädla motiv”.

  Varför flyttar du inte tillbaka till den muslimska världen i stället för att sprida ditt hat mot västvärlden, vilket Sverige de facto är en del av?

  Det är inte underligt att kritiken mot muslimer och islam ökar i Sverige med tanke på alla illdåd som begås i Koranens och islams namn världen över. Du ger stöd åt en vidrig syn, där oskyldiga människor bara blir brickor i ett blodigt spel. Inser du inte själv det orimliga i din ideologi?

 9. Bahlool 23 februari 2009

  Fel. Jag försvarar inte terror men jag och du skiljer oss i synen på vad som är terror och vad som inte är terror. Du rättfärdigar mordet på muslimer och börjar anklaga mig för en massa saker. Ja jag försvarar motståndsgrupper medan du undviker att svara på varför det är ok med USAs och Israels terrorattacker?
  Jag älskar Sverige, om det inte passar så är det bara att flytta till Israel eller USA.
  Du behöver bara söka på 9/11 så ser du amerikanska sidor som visar en annan bild,k har inget med lögn att göra. Att du vill tro på allt som USA och Israel gör och säger är det skrämmande..vi har nog med drönar i världen och behöver lite fler som tänker till lite innan de öppnar sin käft och visar på vilken okunnighet de drar med.

  Jag vill leva…jag vill dö i nooooordenn

 10. Johan Bengtsson 23 februari 2009

  Visst finns mycket okunnighet i den här frågan. Men ännu har du inte gett något övertygande skäl till att själv är något undantag i den okunnigheten. Snarare tyder ditt resonemang på ett blint förakt för västvärlden och en cynisk inställning till terrordåd i Koranens och islams namn, där civila barn, kvinnor och gamla har mördats i mångtusental i bland annat Irak, Israel, Afghanistan och Pakistan.

  Du öser galla över USA och Israel. Indirekt förvarar du även terrordåd, där civila och oskyldiga människor blir spelbrickor för dig. Likheten med ideologin och politiken hos terrororganisationerna Hamas och Hizbollah är slående.

  Att du inte inser det är det verkligt skrämmande i sammanhanget. Än mer förfärande är det att många muslimer använder/missbrukar sin religion för att rättfärdiggöra mördandet i form av terrordåd mot helt oskyldiga människor.

 11. Bahlool 23 februari 2009

  Allt mördande av civila oskyldiga är att fördöma, skillnaden mellan dig och mig är att jag följer en religion som är emot sådant medan du hyllar stater som mördat miljoner, inte tusentals som Hamas och Hizbollah, utan miljoner. Du får gärna gå läsa lite på wikipedia och google och söka på vilken stat som dömts till statsterorrism, enda staten i historien som dömdes är just U S A.
  Du verkar inte förstå vad skilnaden är. Du klagar på Hamas, en organisation som försvarar sig mot ockupation och duklagar på Hizbollah. Gå läs på om Hizbollahs historia så ser du att de skapades efter att Israel angrep Libanon. Så vad skapar denna ”terror”? Hur ofta läser du eller hör du om att Hizbollah angripit civila i Israel? När Israel invaderade Libanon 2006 så dog det över 1200 libaneser, medans Israel förlorade runt 150, däribland majoriteten soldater..men tittar du på siffrorna över Libanons offer, så var majoriteten civila. Liknande saker kan man se i attackerna mot Gaza. Där majoriten var civila.
  Du borde komma ner från dina höga hästar och sluta ge skulden för krig och misär till Islam och Koranen, om antalet döda i Islams namn är ett mått på religionens våld, vad är då antalet döda som mördats i demokratins, frihetens och oljans namn?
  Du är 1 mkt okunnig eller 2 bara envis i din dumhet. Jag älskar Sverige och det är därför jag tar mig rätten att använda mig av min yttrandefrihet, något du verkar förvägra mig för att jag försöker belysa antalet mördade av USA och Israel.

 12. Bahlool 23 februari 2009

  Fråga dig vad är terror? Terror är allt mördande av civila, vem har mördat flest? Det är enkla frågor. Fråga dig också varför Hamas och Hizbollah tar till vapen, och fråga dig, kom deras attacker först? eller kom västs krigsföring först? Enligt dig ska alla som försvarar sig mot invasion klassas som terrorister, eftersom de följer Islam..enligt dig så är de inte tillåtna att kämpa för sina länder, för att de följer koranen..konstig logik.

 13. Johan Bengtsson 23 februari 2009

  Det är bra att du fördömer ”allt mördande av civila oskyldiga”. Då är överens åtminstone på en punkt. Men varför måste man mjölka det beskedet från dig och många andra muslimer? Varför protesterar ni inte med samma självklarhet mot självmordsattacker mot oskyldiga civila i Koranens och islams namn? Eller sker dessa med ert goda minne?

  Du påstår att jag inte vet skillnaden mellan terror och vad du och militanta muslimer och palestinier kallar för ”statsterrorism”. Du hänvisar till Wikipedia, men där får du inget stöd för din tolkning av begreppet. Här ges den här definitionen:

  ”Statsterrorism är terrorism som anbefalls av eller har sitt ursprung från en statsledning, det vill säga att en stats regering beordrar terrordåd eller stödjer terroristgrupper verksamma mot den egna eller andra länders befolkningar.
  Vilka handlingar som faller under kategorin ”statsterrorism” är i likhet med ”terrorism” kontroversiellt, saknar juridisk definition och används ofta av representanter av en stat i anklagelser mot andra staters agerande.”

  Wikipedia räknar heller inte vare sig Israel eller USA till de länder som anses göra sig skyldiga till ”statsterrorism”. Det framgår lite längre ner på samma sida. Därmed måste din tolkning av ordet anses vara högst subjektiv, för att inte säga felaktig.

  svar:
  Vad vet du om vad vi demonstrerar emot och vad vi inte demonstrerar emot? Om du läst alla inlägg i min blogg, så har du nog hittat många inlägg mot terrorism och mot mord på civila.
  Så min tolkning är subjektiv? Använd lite rationellt tänkande. Skadandet av civila är terrorism. Vem har skadat flest civila på senare år? DU menar väl inte att ifall Hamas mördar 10 och Israel mördar 100, så är Israels mördande mindre hemskt för att de inte är kallade terrorister av omvärlden?
  Vem är det som sätter folk på listan över terrororganisationer? Är det inte USA och dess vänner? Gå läs på vilken är den enda staten som dömts för statsterorrism.
  Tolkningen av ordet är enkel.
  När du slår upp ordet terror får du
  skräckvälde, terrorism, våldsmetoder, förföljelse, förtryck, tyranni; övergrepp, hot; skräck, fasa
  du får gärna se om inte civila i Irak, Afghanistan, Pakistan och Gaza anser att de lever under övergrepp, hot, skräck och förföljelse.

  Det du väljer att kalla ”statsterrorism” anses i vanligt språkbruk vara krigshandlingar, ingenting annat. Terrorism är heller inte en fråga om ”vem som mördar flest” – det handlar om tillvägagångssätt och syfte. I det avseendet måste Palestina genom Hamas ha anses utövat statsterrorism under de senaste åtta årens beskjutningar med närmare tio tusen missiler mot södra Israel.

  Svar:
  Det är inte jag som är sjuk i min syn på sötdet till dessa organisationer, utan det sjuka är att du försöker försvara Israels mördande. Hur många missiler har skjutits från Israel? Hur många har bombats? VEt du ens varför Hamas slutade sin vapenvila efter att i över 1 år ha hållit sig lugna?Tillvägagångssättet: mord av tusentals civila med hjälp av krypskyttar och missiler, syftet sägs vara att försvara sig men vi har ju sett att det överdrivna våldet inte är något annat än att skrämma och jaga iväg palestinierna

  Du frågar mig också om varför Hamas och Hizbollah ”tar till vapen” (och terrordåd, min anm.). Svaret är faktiskt ganska enkelt. Bägge de här terrororganisationerna vill utrota landet Israel, kasta judarna i havet och bygga ett nytt Palestina på Israels ruiner. Det är den bittra sanningen. Varför låtsas du inte om den?

  Svar:
  1 Israel skapades av väst på bekostnad av araberna
  2. Israel angrep Libanon många gånger och Hizbollah startades inte förrän 82, flera år efter Israels attack och ockupation av Libanon.
  3. Hamas har en liknande historia. Det du inte verkar vilja låtsas om är det faktum att Israel begår illdåd och brott mot mänskligheten; varför leker du att du inte vet om FNs och Amnesties rapporter om Israels illdåd? Varför har du en sådan kärlek för Israel och USA?

  Förintelsehotet mot Israel och dess judiska befolkning är också bakgrunden till att landet ständigt utsätts för angrepp från Hamas, Hizbollah och tidigare även vissa grannländer. Om alla de här grupperna och länderna ville erkänna Israels rätt att existera hade världen sluppit från mycket elände.

  svar:
  Dessa lä nder och organsationer har sagt att ifall Israel går tillbaka till 67 års gränser, så kan man acceptera dessa invandrare som tog landet 48, något du knappast skulle acceptera om invandrare tog över halva Sverige, så varför vill Israel inte gå med på den freden? Den säkrar evig fred. Vad är problemet? Jo enkelt, de vill ha hela kakan..du och andra är lurade att tro att Israel försvarar sig.

  Till sist: Jag förnekar dig definitivt inte din yttrandefrihet. Däremot anser jag att det är sorgligt och beklagligt att du väljer att missbruka den här friheten till att sprida felaktigheter och en falsk historiebild.

  Även Hitler drog nytta av yttrandefriheten i det gamla Tyskland. Och det gör även dagens nynazister i Sverige och utomlands. Men gemensamt för dem och den nazistiska ideologin är att införa åsiktscensur och avskaffa yttrandefriheten så fort nazismen har fått makten.

  På samma sätt fungerar det med islam och islamismen på många håll i världen. Iran och Pakistan är bara ett par exempel. Kanske borde du åka dit och missionera för yttrande- och åsiktsfrihet? Hur tror du att du skulle behandlas då?
  svar:
  Felaktigheter? Men snälla rara du, du vill ge Israel och USA rätten att mörda muslimer, men inte rätten till dessa att försvara sig. Du vill ta dig rätten att bedöma vad som är terror och vad som inte är terror. Du menar att arabiskt, muslimskt blod är mindre värt än judiskt eller västerländskt. Du måste väl inse att Israel och USA inte har något i mellanöstern att göra? Du måste väl inse att oljan och Israels existens inte är ett berättigande att mörda miljoner människor?

  Jag har varit i Iran, jag ser inga problem med landet..hade det varit fel på Islam och Iran, så hade inte tusentals konverterat varje år till just denna hemska religion. Vet du när det ökades flest konvertiter? Efter attackerna mot New York, folk gick och ville veta vad som låg bakom attackerna och insåg att det var något helt annat de fått höra.
  Jag tycker det är genant av dig att rättfärdiga Israels beteende och USAs beteende och sen vill straffa de som försvarar sig mot denna terror.

  http://tyros.leb.net/qana/
  gå läst där..du kan ju fråga dig varför Israel mördar barn och kvinnor i FN camps och i FNskolor?

 14. Johan Bengtsson 24 februari 2009

  I väntan på ett mer utförligt svar från mig vill jag låta dig ta del av den här dagsfärska insändaren från Dagen. Jag delar helt insändarens beskrivning, och innehållet berör delar i ditt resonemang:

  Har man redan glömt arvet från Gamla testamentet?

  Publicerad: 2009-02-24 06:00

  Ingvar Laxvik skrev den 20 februari att Europa ”skänkte bort” Palestina till judarna. Det finns ingen religion som är så hårt territoriellt förknippat med ett land som judendomen. Inte islam och inte kristendomen. Judarnas återvändande till Israel var bara en tidsfråga från dess att progromerna startade på 1800-talet. En sionistisk målmedvetenhet om frihet och rätt till självbestämmande föddes lång tid innan Förintelsen. Att säga att Europa skänkte bort Palestina till judarna är som att jag skulle ifrågasätta kristnas rätt till Vatikanen. Den är absurd förolämpning.

  Laxviks lösning till konflikten är enkel. Bland lösningen ska finnas att man ska ta bort bosättningarna. Dessa bostadsområden är där för att bejaka det judiska arvet. Abraham, Isak och Jacob och dess stammar bodde alla på det som kallas för Västbanken.

  Laxviks förslag är således ett Palestina etniskt rensat från judar men Israel med alla dess etniciteter och religioner ska vara en binationell stat. Hur kan detta vara logiskt försvarbart? Dessutom säger FN resolution 242 inte heller något om tillbakadragande av all mark från 1967.

  Martin Blecher, informatör på Svensk Israel Information

  Direktlänk till insändaren: http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=163166

 15. Bahlool 24 februari 2009

  Ser fram emot ditt svar, men var snäll inget långt inlägg utan lite kortare hade varit bättre för att kunna besvaras.
  Martins inlägg är ju patetiskt. Vad har deras religion med saken att göra? Germanska folk kom från svarta havet, ska de då ha evinnerlig rätt till dessa områden? Det han och du hävdar är att judarna har rätt till landet, för att deras religion skapades där några tusen år sedan..varför gäller denna rätt just de?
  Låt oss anta att deras religion är född där, måste de ha en stat på andras bekostnad för det? Du ser ner på Islam och muslimer, men stödjer en religion som judendomen, varför? Vad ger judendomen mera rätt än andra religioner att vara där? Islam anser att alla de profeter du tog upp, också är Islams profeter, så varför har judendomen mera rätt till dem och landet än Islam?
  Det finns inga som helst logiska belägg för det inlägg eller för din tes. De lämnade landet 2000 år sedan och ska plötsligt äga landet för att deras religion startade där?

  Sen att jämföra judarnas rätt till staten Israel med vatikanens är lite besynnerlig, med tanke på att Vatikanen haft den staden som huvudstad i över 1500 år, och inte l ä m n a t landet. De har inte fördrivits därifrån. Judarna får gärna bo hos araberna, i arabiska länder det gör de i många länder än idag (se yemen och iran) men att tro att de har någon gudomlig rätt till landet på bekostnad av andra länder är rätt besynnerlig.
  Så du är kristen och tror på sionismens syn?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *