Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Socialen betalar

En dam anställd på socialförvaltningen i Luleå lurade till sig runt 1 miljon kronor genom att skenanställa släktingar. Efter att det uppdagades så fick behövde hon inte ens betala tillbaka pengarna. Det är väl inte bara vi invandrare som skor oss på systemet 😉

Äntligen är hemmafruidealet tillbaka. Jag själv har inga problem med att stanna hemma med barnen om min fru tror sig tjäna mer pengar. Nu är det mest en hets för att hinna med jobb, med barnen, med fritiden, med vänner med nöje osv. Ändå räcker ibland pengarna inte till. När barnen går vilse i livet, så undrar man vart föräldrarna är, men de är ju ute och jobbar. Det här idealet där pengar och kapitalismen styr våra liv är absurd och äntligen börjar folk vakna upp.

Aftonbladet skriver:

Grattis! År 2220
är vi jämställda

Kvinnan gör 75 procent av allt hushållsarbete hemma.

Kvinnor lagar 70 procent av vardagsmaten, män 17 procent och barnen 13 procent.

En undersökning visar att män upplever att deras enda huvuduppgift inför jul är att fixa julgranen.

Även i de familjer där föräldrarna delar på sysslorna upplever kvinnorna sig vara mer ansvariga. Kvinnorna tänker mer på barnen och hemarbetet när de är på jobbet än vad männen gör.

Män och kvinnor använder sin föräldraledighet olika. När mamman är hemma tar hon hand om både barn och hem. När mannen är hemma ägnar han sig åt att vara med barnet.

Om jämställdheten går i den takt som den gör nu, delar män och kvinnor på föräldra-ledigheten först om 211 år.

Vi ägnar mer tid åt tvätten idag än vi gjorde på 30-talet, innan tvättmaskinen gjorde sitt intåg i hemmen.

4 kommentarer

 1. Rune 23 februari 2009

  Vem som är hemma borde egentligen inte spela någon roll. Men en förälder bör alltid vara hemma. Bättre det än att sätta barn på dagis, där främlingar uppfostrar barnen, och sedan har de ingen kontakt med föräldrarna sina, för att de är för upptagna med att tjäna pengar till en familj de aldrig umgås med ändå.

 2. Bahlool 23 februari 2009

  HÅller så med Rune, jag har sett kusiner och småsyskon som gick till dagis och när de kom tillbaka så spottade de, visade pissoff och var allmänt bråkiga hehe..

 3. Mia (mamman) 23 februari 2009

  Tänk om hemarbete var pensionslönegrundande! Då skulle nog betydligt färre barn fara så illa som de gör idag…

 4. Bahlool 23 februari 2009

  det är just avsaknaden av föräldrar som leder till de här problemn. Barn vet inte vad de ska ta sig till och då blir det deras vänner som ”uppfostrar” dem eller så är det en svag skola som ger dem uppfostran.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.