Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

IDF

På sistone har det blivit mycket om Israel och Israel har många försvarare. Dessa hävdar att Israel inte gör fel, de hävdar att Israels arme, dess trupper, dess soldater, dess regering är människor som inte känner hat eller avsky för araben, för muslimen, för palestiniern. Någon dag sedan sade eva i min blogg, att Israels arme består av män och kvinnor som är hederliga och som gör sitt jobb på ett bra sätt, hon ville inte medge att vi är alla människor som tar våra fördomar med oss till jobbet och ibland låter våra handlingar på jobbet färgas av våra tankar om andra människor.

Här talar en soldat om att det sker en rening av smutsiga områden (arabiska hus och byggnader) han menar att en bra judisk pojke inte ska vara i såna smutsiga områden..antisemitismen gäller de semitiska araberna också, eller?

Här börjar USA vakna upp och inse att dess okritiska hållning till Israel börjat skada dess anseende. Några av de bilder jag minns mest från min ungdom, är just bilderna av hur en pojke blir misshandlad av israeliska soldater, dessa hjältar, som enligt mina kritiker, inte kan göra fel, inte gör fel, och inte har några som helst uppsåt att skada civila..den lögnen funkar på en vanlig medelsvensson..men jag anser mig vara för insatt och för intresserad av ämnet för att låta sådant lura mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.