Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Tvåfronts krig?

Ett av krigsstrategins maximer är att inte slåss på två fronter…

När jag talar med min vän Mohammed Omar, eller när jag läser på bloggar, i tidningar och ser på tv, så ser jag att Islam inte slåss på enbart två fronter utan på fyra fronter.

Å ena sidan har vi västerlandets syn på Islam. Man klarade inte av att förinta Islam under korstågstiden och inte heller under kolonialismens och imperialismens tid, så nu försöker man med hjälp av ”yttrandefrihet” och med hjälp av den korrumperade demokratin man ser i stater som Irak. Om muslimerna och Islam överlever detta är ovisst, vi såg hur ett demokratiskt palestinskt och algeriskt val av muslimer ledde till krig och misär.

Å andra sidan har vi den korruption som är del av den muslimska världen. Vi har muslimer som är beredda att spränga upp sig själva och oskyldiga, vi har muslimer som propagerar för utrotningen av Shias, vi har muslimer som betalar pengar för att sprida gift, vi har muslimer som inte känner till sin egen tro, sin egen religion, sin egen historia.

Å ena sidan har vi de aggressionskrig som USA och Israel startar mot muslimerna. Afghanistan…Irak…Pakistan…Palestina. Dessa namn glöms inte och kommer för all framtid vara förknippade med de folkmord USA begått mot omvärldens befolkningar i deras sökande för råvaror och makt. Snart står Iran på agendan osv.

Å andra sidan har vi svartmålningen av muslimer; vart än det finns en konflikt med muslimer inblandade, så är det de som bär skulden. För någon dag sedan läste jag av en av mina kära SD väljare, att man ser att muslimer bär skulden för alla problem, se bara på Bosnien. Jag minns jag såg på nyheterna hur bosnijakerna valde att lämna Jugoslavien och att de bad om lugn och ro, fria val och frihet, men plötsligt stormade serberna in, sköt, våldtog och kriget varade i många år. Offret hade blivit gärningsmannen. Man skuldbelagde muslimerna och Islam, liknande saker ser vi i konflikter som Fillippinerna, Thailand, Kashmir, Palestina osv.

Ser man på förföljelsen av judar, så ser man att liknande saker som man använde mot dem, återfinns i propagandakriget mot Islam och muslimerna. Vart det än finns en konflikt, är det muslimens fel, det är Islams fel, det är arabens fel.

Islam skyddades för korruption vid slaget vid Kerbala. Den dagen offrade Hussain sig för att Islam skullde räddas och inget USA eller Israel kommer ändra på den saken. Inga lögner, inga fördomar kan ändra på den saken.

En kommentar

 1. Sancak Beyi Emre 22 februari 2009

  ”Å ena sidan har vi de aggressionskrig som USA och Israel startar mot muslimerna. Afghanistan…Irak…Pakistan…Palestina. Dessa namn glöms inte och kommer för all framtid vara förknippade med de folkmord USA begått mot omvärldens befolkningar i deras sökande för råvaror och makt. Snart står Iran på agendan osv.”

  I Pakistans fall, så är det enligt folkrätten fel av Pakistan att inte göra något åt terrorist baserna man har på sitt territorium. Hur illa man än kan tycka om USA, så kränker Pakistan Afghanistans suvirenitet genom att låta attacker från sitt eget territorium ske..

  Afghanistan tycker jag man hade kunnat agera smidigare, men jag tycker att talibanerna var tvugna att försvinna. Det är pga sådana idioter som Islamofobin har vuxit sig stark, det och idioter som inte kan låta bli att generalisera! USA har rikligt med teknologi och soldater, men inga hjärnor som styr dem rätt.

  Irak är bara USA som tvättar händerna. Man skapade Saddam och man raderade honom. Frågan är när invånarna var som mest lidande, under Saddam eller under ockupationen?

  Palestinas fall är mer komplex, då hela västvärlden har en del av kakan .. Samvetet över att man inte ingrep mot Hitler tidigare gjorde att man blundade för att en stat upplöstes och en ny skapades .. Undrar hur nästa generations samvete kommer att verka? Men Israels krigsbrott måste tas upp, om dem inte gör det så kommer liknande hndelser ske! Självförsvar måste ske med propotionell våld och det var det långt ifrån sist iaf !

  Iran tror jag inte USA rår på. Iran är inte Irak. Folk kommer inte kunnas köpas upp lika lätt och man har en viss militär struktur som är tåligare och starkare än de flesta länder USA gett sig på i modern tid. Det blir som att spela Rysk roullet .. Kan kalla det amerikansk då .. för lyckas man inte efter att ha gett sig på dem, så kommer man tappa sin status som stormakt..

  I övrigt håller jag med dig, men sen får vi inte glömma hur många av våra trosfränder presenterar oss…

  Emre

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *