Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Döda Civila med uppsåt?

Döttrarnas död utreds inte av FN | Utrikes | SvD.

Här och där får jag höra att Israel inte angriper civila med flit. Denna läkare som jag skrivit om tidigare har en annan version. Även med vita flaggor i handen, blev de beskjutna av israeliska soldater, soldater som ansåg att flickorna inte var värdiga att leva pga sin härkomst. Hamasmän kanske gömde sig bakom honom och hans familj också?Att döda civila är ett brott och bara för att man inte vill erkänna att man gjort det med flit, så betyder inte det att det inte var gjort med uppsåt. Israel och matchen mot Israel i Malmö måste stoppas. Vi måste försvara de värderingar som vi tror att landet är byggt på. FN måste också

Läkaren jag skrev om (här kan man se filmen när han ringer till sina judiska vänner på tvstationen)

35 kommentarer

 1. Hanna 20 februari 2009

  Har avsiktligt dödande av palestinska civila skett ska detta utredas, något annat vore fel. Det jag menar är att Israels politiska motiv inte är att döda civila med avsikt medan att Hamas avsikt är att göra det.

 2. Hanna 21 februari 2009

  Om du vill veta kritiserar jag även dem som stödjer hela Gazaoffensiven och uräsktar allt, allt Israel gör. Jag har fortfarande samma åsikt som jag har skrivit till dig, men jag stödjer verkligen inte all israelisk utrikespolitik, bara för att man är emot Hamas måste man inte göra det. Världen är inte så enkel.

 3. Bahlool 21 februari 2009

  Tror du att israeliska poltiker skulle erkänna sitt brott? De gömmer ju tom namnen på israeliska soldater som deltog i offensiven..

 4. eva 21 februari 2009

  Israel tenderar att utreda situationer där civila dödats oavsiktligt. Deras mål är militära.
  Hamas avser att döda civila. Civila är deras mål. Det är på deras agenda att döda judar. De firar om de träffar en skola eller om en skolbuss med barn exploderar.

  När Israeliska soldater är identifierade genom att bära uniform.
  De uppträder då inte som privata individer. De är soldater och klart definierade som sådana. Vapen arsenaler i Israeler är militära byggnader. De tjänar inte som sjukhus,bostäder, religiösa byggnader, etc. .

  Hamas soldater är inte identifierade. Hamas avsiktligt låter civila byggnader tjäna som militära ändamål. När har du hört att Hamas undersöker sitt eget fel
  att deras egna civila fallit offer. Det är en vinn, vinn situation för dem. Israel undviker civila mål. Hamas vinner sympati från världsopinionen. De kan visa media hur oproportionellt kriget är.

 5. Bahlool 21 februari 2009

  eva jag såg filmer när judar firade bombningen av civila så det är ingen skillnad på folkgrupperna. Sen när man jämför antalet döda, så verkar Israel göra ett jävligt dåligt jobb på att träffa civila eller de gör det med flit, för de har dödat fler civila än Hamas.
  Alla är vi människor, du verkar ha en för glorifierad bild av de israeliska soldaterna. Vi har sett hur poliser i Sverige använder sin bricka och begår brott, vi har sett hur amerikanska soldater torterar och begår illdåd sen 100 år mot civila (titta på vietnamn och irak) så den där att israeliska soldaterna är några övermänniskor som glömmer sina värderingar och sitt hat mot araberna, funkar inte. Du måste använda logiken och rationaliteten för att bedöma det här. Jag vet du inte tror på det här att de är några övermänniskor för det är de verkligen inte. Hade de varit det, hade de inte misshandlat torterat och mördat så många civila.

  Hamas är inte perfekta..men de är en motståndsrörelse, de är ingen stat, de har inga lagar och de har inte den ekonomi som Israel har. De enda som vunnit på världsopinionen de senaste 70 åren har varit Israel, det är också därför så många fortfarande försvarar dem, så att Hamas tjänat på detta är verkligen inte sant.

 6. eva 22 februari 2009

  Vilka filmer såg du där judar firade bombningen av civila? Israel har varit ytterst
  återhållsamma under alla de år som Hamas har riktat sina bomber mot civila Israeler.
  Israels mål är militära inte civila. De är de raketer och raketramper. Hams insisterar att placera dessa bland civila, i stället för mindre befolkade platser.
  Om Israel hade gått efter civila palestinier, hade offren varit mångfaldigt högre.

  Hamas går inte efter militära mål i Israel utan de gör sitt bästa för att sprida terror. Vad du säger är Hamas inte lyckats döda tillräckligt många judar, att Israel gör allt för att skydda sin civilbefolkning.

  Hamas är inte perfekta…. Hamas är en extrem laglös terrororganisation. De riktar inte in sig på att skapa en framtid för sin befolkning. DE vill hellre leva av alla de medel som kommer utifrån och ha en befolkning som inte är självförsörjande. Hamas medlemmar förser sig väl, liksom tidigare PLO, av de medel som delas ut av FN, Sverige och världen.

  De enda som vunnit på världsopinionen är Israel…. Var lever du? Är du blind, döv? Läser du inga tidningar eller ser på TV?

 7. Bahlool 22 februari 2009

  attackerna senast mot Gaza, där över hälften av offren var civila (du kan hitta såna filmer på youtube eller på min blogg)
  Du har inte svarat mig hur det kan komma sig att Israel, som är enbart ute efter Hamas och Hamas som bara är ute efter civila har så stor skillnad i civila offer? Varför har Israel mördat fler civila än Hamas? Jag publicerade igår en youtube där soldater talar om vad de tycker om araberna och menar att området ska rensas, var det inte du som sa att israeliska soldater inte bryr sig om sånt och när de tar på sig uniformen så lämnar de sina fördomar?

  Hade Israel velat skydda sin befolkning hade de slutit fred vid det här laget för bättre än 67 års gränser kommer de aldrig få.
  Hamas är inte korrumperad som PLO, det är därför som de älskas av palestinierna. Det är propaganda du kör med, igen 😉

  Fram till Gazaattackerna så har Israel vunnit på världsopinionen annars hade de varit kallade terrorister och inte Hamas. Tyvärr verkar du tycka att man ska bedöma Israel efter andra mått än andra stater.

 8. eva 22 februari 2009

  Hamas mål är civila offer i Israel. De har skjutit 10.000 raketer vars främsta avsikt är att döda judar.

  Efter 10.000 raketer som inte längre är så hemgjorda, som når längre och är mer träffsäkra, belutade israel att i större skala gå efter upphovet till dessa raketbeskjutningar. Under ca 8 år har de hållt tillbaka för att dessa militära mål avsiktligt har inbäddats bland civila med ständig ström av vapen som kommer in till GAza från Iran via Egypten. De hade inte längre något val.

  Hamas gör avsiktligt allt de kan för att inte markera gränser mellan civila och militära. De har inte uniform, de använder civila som sköldar. De använder unga soldater som de sedan avfärdar som civila barn offer.

  Skillnaden mellan civila offer mellan döda judar och döda palestinier, beror på att Israel gör allt för att skydda sin befolkning, medan Hamas använder sin befolkning i sin militära kamp.

  Israel officiellt beklagar alla palestinska offer. De vårdar palestinska offer i Israel.

  Det är möjligt att Israel inte kan få bättre gränser än 1967. Det är möjligt att Israel inte kommer att finnas. De gränserna var inte accepterade av araberna 1967. Mellan 1948 och 1967 fanns ingen tanke på att skapa en Palestinsk stat
  på de gränserna hos araberna.

 9. eva 22 februari 2009

  Israels primära mål är inte att behålla så mycket land som möjlighet . Det är säkerhet, vilket betyder försvarbara gränser.

  Palstinierna har inte lyckats att bilda en stat som Israel kan sluta fred med. Du har rätt att Palestinierna stöder Hamas och utan Israels kontroll på Västbanken
  är det troligt att Hamas skulle råda där också. Både Hamas och Fatah består av olika klaner och fraktioner. Både Hamas och Fatah kallar för att Israel förstörs.
  Hamas är mer extremt eftersom dera mål också inkluderar alla judar.
  Hamas och PLO tidigare önskar inte fred med Israel. De önskar stillestånd eller temporär fred till de igen känner att de har tillräcklig styrka att anfalla Israel igen för att vinna sitt mål. Israel har givit upp att sluta fred med Palestinierna tills de har en funktionerande stat som de kan sluta fred med.

  Hamas är inte korrumperad och älskas av Palestinierna……Palestinierna ser Allah som högsta auktoritet och deras ledare som Allahs representanter. De accepterar att Hamas, liksom tidigare PLO hjälper sig till de ofattbara summor som Världen styr deras väg. Ledarna behöver inte svara till folket. Hamas vill ha
  en muslimsk stat med sharialagar. Hamas anväder terror som medel för att nå sitt mål.

 10. eva 22 februari 2009

  Fram till Gazaatackerna hade Israel Världopinionen bakom sig……

  Världsopionen är nöjd att se Israel som svagt och ett offer. Den ignorer raketattackernas effekt på Israel. Inte att de såg Israel före Gaza som något positivt. Den har bara blivit mer negativ. Win, win situation för Hamas som avsett på bekostnad av palestinska civila. Se vilka snyft historier som kan skrivas.

  Israel bedöms redan efter mått som skiljer sig från andra stater. Det finns tre olika
  måttstockar, en för terrorstater och diktaturer, en för västerländska demokratier och en för Israel

 11. eva 22 februari 2009

  Läkarens situation är dubbelt tragiskt eftersom han var högt uppskattad i Israel och verkade för fred-.

 12. Hanna Bard 23 februari 2009

  Eva: alla palestinier stödjer inte Hamas. Dessutom måste man inte stödja allt Israels armé gör bara för att man är emot Hamas. Jag håller med om att Israel inte vill angripa civila, men Israel måste lämna Västbanken, palestinierna har rätt till en egen stat. Hamas måste erkänna Israel och omedelbart sluta attackera israeler, men argumentet att Hamas skulle kontrollera Västbanken om inte Israel kontrollerade den, tycker jag inte håller.
  Jag anser att palestinska terrordåd är en stor orsak till konflikten och ockupationen, men den rättfärdigar inte allt Israels armé gör heller. Man kan fördöma Hamas hur mycket som helst och ändå kritisera delar av Israels utrikespolitik.
  Jag är emot Hamas och deras åsikter, men de kommer inte bara att försvinna. Israel och Hamas måste förlänga vapenvilan och börja förhandla, denna cirkeln av våld leder ingenstans.

 13. Hanna Bard 23 februari 2009

  Eva: Jag accepterade, men gillade inte, Hamas valseger 2006, men tyckte heller inte att Hamas skulle få något bistånd och liknande förrän de erkänner Israel och slutar med sina terrordåd. Denna åsikt har jag fortfarande.

  Dessutom tycker jag inte att man ska påstå att ”palestinierna” tycker det och det. Många palestinier stödjer Hamas, men inte alla.
  Israel hade rätt att försvara sig mot Hamas raketbeskjutningar, och jag stödde deras angrepp mot dem i början. Men en fyra veckor lång offensiv löser ingenting och jag var inte för den fortsatta offensiven. Det löser ingenting!

 14. Bahlool 23 februari 2009

  Hanna tror du inte att ”palestinska terrordåd” är orsakade av ockupationen? Palestina har varit ockuperat i 60 år, fanns det terrordåd under all den tiden? nej..detta och sättet dessa ”terrordåd”begås på är resultatet av ockupationen och inte tvärtom.

 15. Hanna 23 februari 2009

  Nej, Västbanken och Gazaremsan ockuperades 1967 – inte 1948. Innan dess attackerade PLO Israel. De accepterade inte Israels existens och det gjorde inte arabländerna heller.
  Jag tycker inte att Västbanken och Gaza borde ha ockuperats, det borde ha blivit en tvåstatslösning för länge sedan. Men dessa områden tillhörde inte Palestina på den tiden, det var först senare som palestinierna påstod att de tillhörde dem.
  Jag anser att dessa områden tillhör dem, de bör få en stat, för det är också deras land. Men de får inte en stat genom att vissa palestinska grupper, som Hamas t.ex. utför terrordåd, det är fel och ingen lösning.

  Återigen är skillnaden på våra åsikter att vi ser olika orsaker till konflikten; jag skyller på palestinska terrordåd men påstår också att jag inte stödjer allt Israels armé gör, du anser (förmodligen, antar jag, är inte säker) att Israels ockupation är orsaken, men säger att du inte stödjer Hamas helt. Vi har ungefär samma åsikt, men olika perspektiv. Jag respekterar din åsikt, men håller inte med dig alltid.

  Vi får hoppas att det löser sig. Mer kan vi inte göra.

 16. Bahlool 23 februari 2009

  Du får gärna läsa på när PLO startades. Klart som fan att man inte accepterar en stat som funnits i 10 år och som består av invandrare från andra världsdelar. När går det in i skallen på dig att Israels existens är ett västerländskt påfund för att de inte ville ha judar hos sig? Du menar du skulle acceptera om någon kom och tog halva Sverige för att väst eller FN hade bestämt det? Vad skulle du kalla de som slogs med vapen mot detta påfund? Tänk logiskt på det…
  Judarna fick en egen stat, för att de a nvände terrordåd..varför ska det inte funka för Hamas? Till slut är muslimerna så starka att de kan ta sitt land med våld, om Israel inte lämnar tillbaka och återgår till 67 års gränser.
  Hamas är ett resultat av Israels beteende. Det behöver man bara se på historien för att inse, såsom Hizbollah startades för att Israel angrep Libanon. De är en skapelse av avskyn för Israels ockupation.

 17. anna 23 februari 2009

  Det är ganska kul hur Bahlool vill förinta Isarel och hela hans blogg är full med Googgle annonser: Billiga flyg till Israel, Israeliska T- shirt, Israel det enda landet osv.

 18. Bahlool 23 februari 2009

  Inte lönt att du skriver samma sak 5 ggr..jag har reklam för Israel för att jag skriver om Israel, det är inte jag som väljer reklamen utan google. Vill dessa företag stödja de fattiga som pengarna går till, varför inte?

 19. Hanna 24 februari 2009

  Bahlool: Om man inte ska acceptera en stat som har existerat i tio år -varför ska man då acceptera en palestinsk stat som inte ens finns ännu? USA består av invandrare till största delen – ska inte dess existens accepteras heller då?
  Judarna härstammar från Israel, många av dem har drömt om att återvända dit och skapa en stat. Drömmen om ett judiskt hemland uppstod på 1800-talet pga. antisemitismen i Europa.
  Jag antar att du har hört talas om Balfourdeklarationen – att det judiska folket skulle få en stat. Att använda sig av terrorism för att få en stat är fel – oavsett vem som gör det. Men drömmen om en judisk stat uppstod inte efter Förintelsen.
  Palestina är inte muslimskt land – var i Koranen står det att Västbanken, Gazaremsan och dagens Israel skulle vara ett muslimskt, palestinskt land?
  Palestinierna har all rätt till en stat, men Hamas är inte för en tvåstatslösning.

 20. Hanna 24 februari 2009

  Att jämföra Sverige med Israel och Palestina är inte rimligt – den situationen har inte uppstått här. Skulle den göra det, med två folk som ville ha samma land och där en delning eventuellt skulle vara nödvändig – då skulle jag förmodligen stödja en delning.

 21. Bahlool 24 februari 2009

  Vad lovade man araberna innan Balfour? Alltså hela denna katastrof startades av väst och sionister. Vill man skapa judarna en stat, varför hos araberna? Du drömmer om indien eller sri lanka, betyder det att du har någon ensamrätt till det? Jag försvarar och älskar Irak, men det betyder inte att jag ska flytta dit eller att det är mitt mål för mig och mina barn. Man måste släppa den här tanken på att man ägde en stat 2000 år sedan. Judar har levt hos araberna i hundratals år utan problem, men problemen uppstod när man ville fördriva araberna. Tror du att judarna skulle acceptera att arabenra stannade och blev en majoritet i landet? Knappast..därför dessa folkmord och därför dessa fördrivningar..
  Israel är inte heller för en tvåstatslösning, då hade man inte byggt nya bosättningar på västbanken. Eller menar du att palestnierna inte hör hemma i Palestina längre hehe.
  Palestina har varit muslismkt sen 700 talet..vad har företräde? senaste 1400 åren eller vad som hände 2000 år sedan?

 22. Bahlool 24 februari 2009

  Skulle du verkligen göra det? skulle alla svenskar som älskar Sionismen stöjda det om de var tvungna att acceptera nya ägare till landet? Knappast…folk skulle ogilla hela ideen..

 23. Hanna 25 februari 2009

  Dagens Israel + Västbanken och Gaza har aldrig varit palestinskt land, namnet Palestina kommer från romarna och har inte med dagens palestinier att göra.
  Jag är för en palestinsk stat, men eftersom judarna blev förföljda i Europa ansåg många att det var nödvändigt med ett judiskt hemland i det land som en gång var en judisk stat – Israel.
  Dagens palestinier ansåg inte att de skulle ha en stat förrän efter Israel hade bildats. Det bodde araber i landet, men många av dem ansåg inte att landet var ett palestinskt land förrän efter Israels bildande. Palestina var inte ett land, det var ett landområde som det senare har ställts kvar på ska bli palestinskt.
  Jag är 100% för en palestinsk stat och är emot åsikter från både israeliskt och palestinskt håll som är emot en tvåstatslösning, oavsett om det är Benjamin Netanyahus åsikt eller Hamas åsikt.

 24. Bahlool 25 februari 2009

  Vad har Israel varit då om inte palestinskt? Du menar landet var tomt och judarna kom till det? 😉
  De ansåg nte att de skulle ha ett eget land för att alla araber i mellanöstern hade en stat gemensamt..sen splittrades de av väst.

 25. Hanna 25 februari 2009

  Okej, så om du anser att judarna inte skulle ha rätt till Israel som sin stat eftersom Israel tillhörde dem för länge sedan – varför ska då palestinierna ha rätt till en stat? Många av dem drömmer också om en palestinsk stat, men eftersom det nu inte finns någon palestinsk stat utan bara en israelisk (samt palestinska områden, dvs. Västbanken och Gaza), ska man alltså då förneka palestiniernas rätt till en stat eftersom det inte finns någon i nuläget?

  Jag är inte för utbyggnaden av bosättningar på palestinsk mark och jag anser att många av bosättningarna bör utrymmas. Men jag är 100% för Israels rätt att existera som judisk stat.

  Jag tror inte att en enstatslösning är möjlig, men tanken är vacker. Många palestinier vill ha en egen stat och det har de rätt till. För många israeler, och många israeliska och icke-israeliska judar, är det viktigt att judarna har en egen stat som de inte har haft under så lång tid, därför är det viktigt att Israel finns som judisk stat även om det finns icke-judiska israeler där.
  Israel är det judiska folkets hemland även om inte alla judar vill flytta dit. Precis som du skriver att du känner för Irak, känner många judar för Israel.

 26. Hanna 25 februari 2009

  Ja, om den situationen vore aktuell i Sverige, med två folk som har rötter i landet och strider om samma land – och fred skulle kunna uppnås genom delning av landet, då skulle jag till 100% vara för en delning.

 27. Hanna 25 februari 2009

  Dagens Israel har aldrig varit ett palestinskt land – läs på om ordet ”palestinier” och vad det har betytt genom historien. Jag förnekar inte det palestinska folkets existens och jag stödjer en palestinsk stat, men det palestinska folket som det heter idag, har inte funnits så länge.

 28. Bahlool 25 februari 2009

  Hanna vi talar inte om en palestinsk stat som existerde för 2000 år sedan. Vi talar om en modern värld, med mänskliga rättigheter och med lagar som inte fanns 100 år sedan. Hade judarna tagit över palestiniernas land bara 100 år sedan, så hade vi knappast haft denna diskussion. Dock lever vi i en värld där vi har lagar och regler och dessa bröt judarna emot. Landet är inte deras. De har inget med landet att göra för att de lämnade det 2000 år sedan, palestinierna lämnade inte landet utan de tvingas bort dagligen med hjälp av terror och hot. DU kan bara se på vad Amnesty och HRW säger om saken.

 29. Bahlool 25 februari 2009

  Rötter? Vad har konverterade judar för rötter i Palestina? Vad har kazarer med Palestina att göra? Många av de judar som har ”rötter” i palestina, fanns i sina respektive länder även när Israel existerade som stat över 2000 år sedan, så de har inga rötter förrutom att deras religion uppkom där.
  Enligt dig ska alltså 99% av världens folk återgå till sina respektive länder som de lämnade, däribland amerikanerna till Europa hehe..är det logiskt?

 30. Bahlool 25 februari 2009

  Jag skrev om vad ordet är och kommer ifrån..så tror inte jag behöer läsa mera. Vad har palestina varit om inte palestiniers land? Var det tomt och judarna kom tillbaka och sen började plötsligt araberna flytta dit? DE har inte funnits länge för att man inte såg på saken ur nationalistisk synvinkel. Man var arab, kurd, pers turk i mellanöstern och levde i det ottomanska riket. Det blev förändrat med västs inblandning i saker och ting

 31. Hanna 26 februari 2009

  Palestina betyder ”filistéernas land”.
  Det judiska folket känner stark samhörighet med staten Israel och det landet är också en del av deras religiösa tradition, de har alltid drömt om att återvända. Det är dagens palestinier som inte har ansett sig behöva en palestinsk stat förrän tills för några decennier sedan, därmed inte sagt att en palestinsk stat inte bör bildas – för de bör få en egen stat.
  Alla judar lämnade inte Israel, men pg.a judehatet i Europa kände många att det var nödvändigt att en judisk stat bildades i deras gamla hemland.
  Det var inte ett palestinskt land, däremot bodde araber i landet varav de flesta knappast var för en palestinsk stat förrän efter Israels bildande.
  Både israeler och palestinier har rätt till sina stater – det är två folk som båda vill ha ett hemland, och jag tror att den enda lösningen därför är en tvåstatslösning.

 32. Hanna 26 februari 2009

  Tyvärr minns jag inte var jag har läst att Palestina betyder det, men det går säkert att hitta någonstans. Vissa använder det argumentet för att argumentera för att palestinierna inte ska få en stat, men det gör inte jag. Det är inte så att Israel var ett palestinskt land och att judarna kom dit och tog landet från palestinierna. Det skedde en judisk invandring och både judar och araber ville ha samma land, det uppstod konflikter från båda sidor.

  Det verkar som om du ifrågasätter staten Israels legitimitet, och det kan du ju göra om du vill. Men man kan också fråga sig detta: om inte palestinierna har ansett sig vilja ha en stat förut, varför skulle de i så fall ha rätt att få en stat nu?

  På detta skulle jag svara att de också har lidit och har rötter i landet samt en stark önskan om att bilda en stat.

 33. Hanna 26 februari 2009

  Boken ”Konflikten mellan Israel och arabvärlden” av Nathaniel Harris läste jag i högstadiet – den är förmodligen skriven för ungdomar, men den innehåller båda sidors perspektiv och ger en bra syn på konflikten. Har läst annat också, men den boken är ett tips.

 34. eva 04 mars 2009

  Philisteerna var en av de folk som levt i landet. De var inte araber.
  Det var romarna som ändrade namnet till Palestina från Judeen för att markera att det inte längre var judarnas land.
  Under det Ottomanska Riket bodde både Judar och Araber i landet. Araberna såg sig inte som Palestinier utan med ursprung från omliggande arabiska länder. Mycket av landet ägdes av frånvarande landsägare från Syrien. Britterna som tog över och delade upp det Ottomanska riket lovade det sk palestinska mandatet till ett land för judar. De ändrade sig och skapade Trans Jordan senare Jordan på 80% av området. Det bestod till merparten av araber som bott i Palestina men som hamnade under en Heshemite kung som blev över när Irak bildades. 20% delades mellan Judar och Araber, som inte identifierade sig Palestinier utan som araber med band till de olika granländerna. Israel accepterade delningen. Araberna har aldrig accepterat delningen eller skapandet av en judisk stat bland dem. 5 armer anföll israel. 650.000 araber flydde flertalet på uppmaning av de anfallande araberna. 850.000 judar utstöttes samtidigt från arabländer där de bott i sekler. Judarna absorberades av Israel och blev inte flyktingar.
  Egypten skapade flyktingläger i Gaza som vid den tidpunkten hade inte hade en stor befolkning. Där fanns också ett dussin judiska bosättningar. Jordan erövrade Västbanken och stötte ut och dödade de judar som bodde där. Lebanon skapade flyktingläger. Varken Egypten eller Lebanon lät flyktingar bli medborgare. I stället användes som en anledning att bli av med resten av israel. Jordanien gav flyktingarna medborgarskap som de tog tillbaka 1982.
  Inget försök gjordes att bilda en palestinisk stat mellan 1948 och 1967.
  Av de 650.000 som flydde till de olika arabiska grannländerna accepterade Israel ett antal tillbaka. Resten har växt till ett mycket högre antal.De flesta av dem har aldrig bott Israel. Det bor åtminstone 1 milj araber i själva Israel. Inga judar får bo i de omliggande arabländerna.

  Arafat kallade sin organisation PLO. Han skapade begreppet Palestina som en arabisk stat 1967.

 35. Bahlool 04 mars 2009

  eva du borde kanske läsa på tidig historia? Det var judarna som tog landet från andra folk i Palestina och inte tvärtom..det bodde ett fåtal judar i Palestina. De hörde hemma där, inga problem där. Problemet är med alla invandrande judar. Engelsmännen lovade landet åt araberna först, i en framtida storarabiskt rike. Sen kom belfourdeklarationen. Klart israel accepterade delningen, de var flyktingar som helt plötsligt fick ett stort land. Majoriteten av landet var araber ändå fick judaran 56% därför som Folke Bernadotte protesterade och därför judiska terrorister mördade honom.

  Fel, de som flydde flydde efter massakrer som den i Dar Yassin. Snälla rara eva, läs på? Det är genant att du kör med en sionistisk version av historien när det finns västerländska källor som visar på vad som hände. Inte arabiska elle rjudiska utan västerländska källor som är mer objektiva.

  Fel. Jordanien hade avtal med judarna, att om de fick ta över västbanken, så skulle de inte kriga mot Israel. Därför som Jordaniens kung Abdullah senare mördades av en palestinsk student för sitt förräderi.

  Araberna gav inga medborgarskap för att det ögonblicket palestinierna får medborgarskap någon annanstans, det ögonblicket skulle Israel säga se+ de vill inte tillbaka till Palestina, de har egna liv..men så länge som palestinierna är flyktingar, så länge kommer världen inte acceptera Israels ockupattion.

  Hur många av de judiska innevånare hade bott i Israel 😉 Varför har folk som inte bott där på 2000 år mera rätt än de palestinier som hade bott där bara en generation tidigare?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *