Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Stoppa Matchen

Reepalu vill ställa in DC-match | Sportnyheter | SvD.

När jag läser igenom kommentarerna till människor, som hoppas att matchen blir av och som blir sura för att matchen kanske ska stoppas eller som blir sura för att matchen inte spelas inför publik, kan jag inte sluta förvånas över det hat arabiska barn och muslimska barn får fram hos dessa människor. Jag undrar hur många av dessa som beklagar sig över att Israel, som mördade och mördar så många barn, tänker om dessa barn hade en lite vitare hudfärg? Kanske en lite mer acceptabel religion? Ser jag något de inte ser? Ser jag att barn lider och ser också att det är en ”demokratisk” stat som utövar det våldet, borde jag då inte välja barnets sida? Borde jag inte då bli irriterad på dem som utövar våldet, förtrycket och ockupationen? I slutändan rättfärdigar man mördandet av dessa civila med att Hamas bär skulden för kaoset i Gaza, men vart i den civiliserade världen skulle vi tillåta mördandet av barn och kvinnor för att en viss organisation utövar våld för att befria sitt folk och sitt land?

STOPPA MATCHEN, om du ogillar barn eller om du ogillar araber eller om du ogillar muslimer, spelar ingen roll, visa att du är en medmänniska och att dessa barn var svenska barn, tänk dig att dessa barn var vita barn, tänk dig att dessa barn led, hörde missilerna och grät tills de dog, enbart för att de hade fel hudfärg och fel religion. För Israel skulle aldrig tillåta sig själv att vara så aggressiv om det var ett judiskt område.Vi kan vara emot Islam och vi kan vara emot invandrare, men kan vi verkligen tillåta våra fördomar mot dessa leda till att vi stödjer mord på dem för att de är muslimer eller för att de är mörkhyade?

Staten Israel bryter mot folkrätten, mot FNs resolutioner, mot avtal mellan alla civiliserade stater och staten Israel och dess produkter måste bojkottas. Bojkotten mot apardheitstaten Sydafrika ledde till fria och rättvisa val; bojkotten av Israel kan leda till att de äntligen drar sig tillbaka från land de erövrade i sina aggressionskrig. Hoppas att fler försöker stoppa matchen för att ge Israel signalen att deras beteende inte är acceptabelt i vår värld.

Stoppa matchen

Bojkotta matchen?

Palestinska idrottsmän blir illa behandlade och sen hör man folk säga, politik och idrott ska inte blandas.

palestinian-football511 årig pojke som sköts av en israelisk prickskytt, medan Ali spelade fotboll med sina vänner. Sport och politik går ihop såsom sport och krig går ihop.

7 kommentarer

 1. Jakob Sten Hård 20 februari 2009

  Vilken skuld har hamas till att palestinska barn dödas i kriget??
  Det är väl ganska uppenbert att de stolta frihetskrigarna i hamas använder civila som mänskliga sköldar. Allt för propagandans skull , så att dumma svenskar kan stoppa tennis matcher.

 2. Bahlool 20 februari 2009

  Eller så är de motståndskämpar som slåss mot invasionen? Vilken skuld bar motståndskämparna under andra världskriget för att nazisterna straffade civilbefolkningen varje gång motståndet dödade en nazist? Gå läs om hur man dödade civila i tjeckien, för att en högt uppsatt nazist hade assasinerats. Att bo på ett litet område som Gaza betyder inte att man har civila som mänskliga sköldar. Vad är det för sköld som skyddar mot Israels trupper? De skjuter ju ihjäl civila hursomhelst så det spelar ingen roll om de har dem som mänskliga sköldar eller ej.

 3. Sancak Beyi Emre 20 februari 2009

  Jag tycker inte man ska blanda ihop sport och politik ! Idrottsmännen kanske inte ens röstade eller var för invasionen ..

  Emre

 4. Bahlool 20 februari 2009

  94% var för invasionen i Israel 😛 Sen måste man straffa Israel såsom man införde bojkott mot Irak osv

 5. eva 20 februari 2009

  När reagerade Repalu över de 10.000 bomber som riktades mot Israels barn.

  Det är inte sant att Israel skjuter civila hur som helst. Hade de gjort det hade det varit betydligt stööre antal offer. Allt områden i Gaza är inte lika tätbefolkade som Gaza City. Hamas utväljer med flit att placera sina vapen och avskjutningsramper på strategiskt olämpliga platser. De använder inte uniformer. Israel sätter högt värde på var och en av sina soldater. Hamas ser hellre sina medborgare och unga soldater döda som näring för världsopinionen.

 6. Bahlool 20 februari 2009

  Du har rätt eva, de 10000 bomber mot Israels barn är hemskare än de embargon och missiler och skott mot palestinska barn…hur många barn i Israel har dött av dessa 10 000 palestinska bomber och hur många palestinier har dött av Israels missiler och attacker? Vem ockuperar vem enligt FN?
  Ja Hamas försöker lura världsopinionen, det är därför de är så ärliga med att de vill attackera hela Israel och inte vill erkänna staten Israel..bättre kan du?

 7. Apse 20 februari 2009

  Hamas och Fatah måste enas.
  Annars kommer inget att hända.
  Ta itu med inbördeskriget i
  Gaza och övriga områden innan
  ni ger er på Israel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *