Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Gör inte mot andra vad du inte vill andra ska göra mot dig

Woman blinded by acid wants same fate for attacker – CNN.com.

I korta drag har jag sett och hört den meningen hos många olika personer, däribland hos min käre Imam Ali. Man ska inte lura folk, om man inte själv vill bli lurad, man ska inte skada folk, om man inte själv vill bli skadad. Man ska inte hälla frätande syra på folk

om man inte vill att det ska hällas på en själv.

Den här seden att hälla frätande syra på kvinnor som inte vill gifta sig med en, har jag skrivit om på min gamla blogg och handlar alltid om försmådd kärlek. Männen tål inte det som sker och skaffar sig batterisyra eller nåt annat frätande och väntar sedan på kvinnorna för att bränna dem. Vissa har dött, andra är helt förstörda och klarar inte av att ta hand om sig själv utan hjälp, återigen andra lider dagligen av denna behandling. Jag har läst om sådana fall från Pakistan, Bangladesh och Indien, för första gången ser jag något liknande i Iran.

I Afghanistan försöker talibanerna att få flickorna att inte gå till skolan och därför skrämmer de tjejerna med att slänga frätande syra på några av dem. Detta är ett otroligt brott och ska straffas å dera hårdaste.

Vad är värre än att man får utstå samma smärta som man förorsakat andra? Sharialagen i Iran tillåter offret att avböja ”blodspeng”, pengar som ses som kompensation för skadorna, även då hon behöver pengarna. I det här fallet så vägrar hon ta emot pengarna och kräver att han ska få straffas på samma sätt. Domstol efter domstol dömde honom till att få några droppar syra i ögonen och därmed bli förblindad, med tanke på att hon fick syran på hela ansiktet, så kommer han lindrigt undan.

Om jag får känna syrans äckliga brännande smärta, då vill jag inte att personen som gjorde det mot mig ska komma undan lindrigare…

Man kan tycka straffet är grymt, men är det inte grymmare att bränna henne och förstöra hennes liv för all framtid? Det här måste bli en läxa för honom och andra brottslingar och jag är bara glad åt att jag inte är personen som ska utföra straffet.

5 kommentarer

 1. Zappa 20 februari 2009

  Det var hemskt vad det blev principiellt det här med Biskop-kräket?
  Det är väl inte så märkvärdigt, han får stå i skamvrån ett tag, bli körd på porten, ut ur stan, etc. Det är väl bra att man säger i från att det är oacceptabelt. Helt perfekt enligt min åsikt. Ni behöver inte oroa er för honom han klarar sig alltid. Han kan ju be sin GUD om hjälp. Eftersom han är Religiös så får han säker den hjälp han behöver.
  Så vänder vi på STEKEN !
  Tänk om vissa regeringar hade varit lika konsekventa när det gäller Palestinierna rättigheter. Det hade varit kalas det. Om man stått upp för Palestinierna sak lika rakryggat som Argentinas regering står upp för sin sak.
  DÖD ÅT RELIGIONEN

  /Z

 2. Bahlool 20 februari 2009

  Så Zappa du är för åsiktskontroll? Jag håller med dig i din syn på Palestina men det är skillnad på att ifrågasätta en ”viss sanning” och att utöva våld och förtryck av ett land och folk (som i Israels fall)
  Sen är det fel inlägg att kommentera biskopen på 🙂

 3. alyssa 20 februari 2009

  ah fyfan… jag ryser …fan vad hemskt! :O Vilken hjärtlös, samvetslös, psykiskt skadad och psykotisk människa tänker på att ens göra så?! OH MY GOD…. SYRA!? BATTERISYRA!? suck… hopplöst. vissa är så jävla hopplösa… deras straff väntar senare, det är Allah de ska vara rädda för.

  Jag fick batterisyra på mina jeans en gång… fick hoppa ur dom fort som fan, efter en stund blev mamma arg för att jag hade ”rivit jeansen så att jag kunde följa modet” men sen när jag förklara vad som hänt när jag och min bror höll på att flytta saker ur garaget så krama hon om mig och pussa på mig och fråga om jag mådde bra.. 😛 kan inte ens tänka mig vad som hänt om jag hade fått det på min hud… huu…

 4. Bahlool 20 februari 2009

  du lever ett farligt liv hahaha…

 5. alyssa 20 februari 2009

  hahaha yeah right 😎

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *