Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Än en gång Shia

Bombdåd i nordvästra Pakistan | Utrikes | SvD.

Än en gång ser jag att man mördat fredliga shiamuslimer i Pakistan. Shias i Pakistan utgör runt 25% av befolkningen men sedan 1970 talet så har de fått utstå mycket lidanden i form av attacker mot deras moskeer, deras representanter inom landets elit och mördandet gör ingen skillnad på barn eller kvinnor. De mördas enbart för att de tillhör en viss gren av Islam.

Dessa mord stöddes och stödjs av grenar inom Pakistans underrättelsetjänst och utländska intressen som Saudiarabiens, har lett till att attackerna ökat i våldsamhet under vissa perioder.

Jag har följt Pakistan på nyheterna rätt länge och än idag har jag inte hittat en enda artikel där shias anklagas för liknande brott. Det här påminner i mångt och mycket om Irak, men där dog över 1.3 miljoner människor och runt 80% av dem tillhörde Shiaislam; majoriteten av Irakierna är shias. De höll sig lugna i Irak och lydde sina religiösa företrädare, som hade krävt av dem att tåla mördandet för att inte starta ett inbördeskrig.

9 kommentarer

 1. Bosse 20 februari 2009

  Islam is the Cancer.
  Truth is the Answer

 2. Bosse 20 februari 2009

  När EN Muslim åker i fängelse i ett demokratiskt land, kan hela den muslimska världen rasa över detta, inte för att en mördare åker fast, utanför att en muslim åker i fängelse.

  Men när Muslimer mördar Muslimer, vilket dagligen förekommer i Mellansötern, ja då tittar alla imamer och de kränktas kör i golvet.

  Här är nätets bästa framtids-scenario om Mellanöstern/Afrika:
  http://www.freeworldacademy.com/globalleader/great.htm

  Slutsatser: ELÄNDES ELÄNDE !!!

 3. alyssa 20 februari 2009

  fyfan vad otrevligt folk som skriver i din GB.

  Bosse, som om din tro eller brist på tro skulle vara bättre….

 4. Bahlool 20 februari 2009

  Du vet det arabiska ordspråket, el chaleb el yenba7 may 3ath..den hund som skäller, bits inte..så låt vissa skälla 😉 då bits de mindre…sen all skriveri i försvar för palestina, araber, muslimer eller invandrare leder till hatiska stämningar från personer

 5. Apse 20 februari 2009

  Ja, det händer en hel del hemska saker mellan olika muslimska grupper. Inte minst i Irak, Pakistan och Afghanistan. Det är verkligen dålig reklam för Islam som ju sägs vara så fredlig och brobyggande. Men liksom i kristendomen och andra religioner bevisar ju bara det att det är en kuliss för hur förklarar en Iman tex för alla släktingar till de som dog i detta exempel varför deras anhöriga dog? Eller hur förklarar en präst i Svenska Kyrkan när en 3-åring dör i barncancer? Tänk på det.

 6. Andreas 20 februari 2009

  ”fyfan vad otrevligt folk som skriver i din GB.”

  Haha, gästbok, jag tror nog hängt för mycket på lunarstorm/playahead. 😀

  Islam = bråkande sunni och shia.
  Kristendom = bråkande katoliker och protestanter (om än i mindre skala numera)

  Bhuddismen drar vinstlotten? 😉

 7. Bahlool 20 februari 2009

  Ja andreas 😛 titta på polpott och på Burma..mkt troende buddister..oh och glöm inte Sri Lanka 😉

 8. Andreas 20 februari 2009

  polpott, burma, nordkorea, sri lanka etc. har väl dock inget mer religion att göra?

  Vad säger du om jag säger att jag avskyr all religion men tror absolut på andevärldens existens?

  I din logo står det ”En muslims tankar om världen och sverige.” I din slogan står det ”En muslims tankar om Sverige och Världen.”

  Olika ordning! 😉

 9. Bahlool 20 februari 2009

  haha var inte så petigggg det är för att jag bad en vän göra en logo och han fick det om bakfoten..låter bättre en muslims tankar om sverige och världen men men man kan inte få allt
  Konflikten i Srilanka hade med religion att göra nu är det mera ”nationalistisk” förföljelsen av muslimer från rhongy minoriteten av burmas ledning har med religion att göra. De är den enda gruppen som inte har medborgarskap

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.