Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Rasismen på frammarsch…

Förr i tiden så förslavade man eller mördade man människor som inte var civiliserade. Utanför den civiliserade världen fanns det ”barbarer”

Dessa barbarer var mindre värda än kvinnor, och äkta greker eller romare var ”övermänniskor”. Senare kom idéen om att tillhöra den enda sanna tron. Man propagerade för att enbart kristna fick leva och de som inte var kristna var tvungna att konvertera, eller brännas på bål. När människor började få allt mer kontakt, så kallade västerlänningarna storartiga riken som Kinas, för barbarer..gulingar och man såg ner på dem och deras kultur, ändå hade de lett människans utveckling i tusentals år.

I och med behovet av råvaror för industrin, så ökade imperialismen. Belgiens kung ägde stora områden i Afrika, där han lät miljoner svarta slava för att han och hans rike skulle få gratis råvaror. De som inte jobbade ordentligt eller tillräckligt hårt, de förlorade handen eller tom livet. Under 1900 talet började den här synen leda till massmord på miljoner ovärdiga människor, judar, zigenare, handikappade. Alla som inte passade in i normen, fick sätta livet till.

Nu, när vi lärt oss av läxan, har vi börjat få se andra rasister på frammarsch. Rasister som vill skydda den rena vita rasen, partier som vill få bort allt mörkt, allt svart, allt muslimskt allt som inte anses vara renrassigt. Blåa ögon ska det vara, eller det ska vara personer som är flamländare eller fransmän. I alla europeiska stater finns det sådana här rasistpartier, där rasen, den egna rasen, är den bästa och sen kommer andra européers och sen kanske kommer de mindre vita och sist av alla kommer de svarta.

Vi ser såna här partier lite överallt, men det är ingen som tänker på dem, utan man tänker på de hemska muslimerna som vill ta över världen..eller på antisemitiska araber, men ingen nämner dessa Jörg Haiders och alla de som röstar på Sverigedemokraterna eller Nationaldemokraterna. Man oroar sig inte för att det finns människor som anser sig vara överlägsna andra, för att de hade turen att bli födda i norra Sverige istället för i södra Afrika.

Liknande tendenser ser man hos Lieberman och hans parti, Israel vårt hem, och denna demagog menar att araberna är mindre värda, att man måste fördriva dem, att man måste mörda dem och att man måste bomba dem. Att han nu ska bilda regering med Netanyahu i Israel, föranleder inte till några större protester, det är ju inte så att det handlar om en tennismatch. Det är ju inte så att det här handlar om nåt allvarligt. Det är ju helt ok att vara rasist i Europa, så varför inte i Israel? Artikel efter artikel belyser hur hemskt det är att man stoppar publiken från att se matchen mellan Israel och Sverige i Malmö, men hur många artiklar säger att de avskyr Liebermans rasism?

Rasism och tron på en ras överlägsenhet över en annan är genant, skämmigt och oss människor ovärdiga. Vi ska inte se ner på de svaga utan stödja dem; vi ska inte tro att det är hemskare att tro på en Allah än att tro på ingenting; vi ska inte heller tro att det är hemskare att försvara sig mot Israelisk ockupation än att man ockuperar andra folk och fördriver dem.

3 kommentarer

 1. age 19 februari 2009

  De (”liberman”) gräver sin egen grav….

 2. Harry Harrysson 19 februari 2009

  Du –
  du har väl aldrig varit i Israel? Hälften av människorna där är de som kommer från den miljon judar som flydde från arabländerna omkring Israels bildande (fler än de arabiska flyktingarna), och av någon anledning ser ut ungefär som araber. Dessutom är där en stor grupp judar nu som har kommit från Etiopien som lever och utvecklas där. De är jättesvarta!

  Det konstiga är att flera arabiska riksdagsledamöter har ägnat sig åt spioneri mot Israel, inte en enda ägnar sig åt fredsarbetet med omgivningen och åtskilliga är personligt inblandade i upplop mot de som ger dem hög lön.

  Du får inte ihop logiken riktigt i ditt inlägg.

 3. Bahlool 19 februari 2009

  Jag vägrar besöka länder som ockuperar andra så jag skulle aldrig vilja sätta min fot där. Det är roligt att du tycker de spionerar på Israel åt främmande länder, det har du så klart bevis för? Hade det varit så, så hade de suttit inne. Så snälla du behåll din antisemitism för dig själv tack? Jag har hört liknande skitsnack om judar i Iran osv och mkt sällan stämmer sånt.
  Har du länkar och bevis från rättegångar där de dömts så vill jag gärna se dem annars sluta sprida lögner. Vad det gäller ”upplopp” så är det märkligt att upplopp och hög lön ska höra samman? De är folkvalda, om de visar självrespekt och civilkurage och står upp för svaga så ska de ha all eloge för det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *