Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Vapenstillestånd?

Någon vecka sedan läste jag att Hamas erbjöd 18 månaders vapenvila, något Israel hade krävt, och därmed gick man Israel tillmötes i deras krav på den här vapenstilleståndet. Israel skulle tänka på saken, och igår bombade de Gaza..igen.

Om jag skulle skriva om det här och få lite besök från SD representanter (de och sionisterna är de enda som stödjer och försvarar Israel) så skulle jag få höra att Israel bombade terrorister..

Så trött på allt skitsnack..kan man inte vara konsekvent i sitt beteende? Det tog muslimerna drygt 200 år att fördriva de kristna korstågsförarna från det heliga landet på medeltiden. Om Israel håller fast vid sitt beteende, så kommer de se Hizbollah och Irans trupper göra samma sak med sionisterna. Jag hoppas att fler judar öppnar sina ögon för det kaos som Israel skapat i mellanöstern och inser att denna stat inte vill ha fred, inte vill ha lugn, inte vill låta folk leva utan konflikt.

10 kommentarer

 1. paelstinsk terrorist 18 februari 2009

  ja men alla räknas som terrorister i det lilla området… barn är terrorister för när de växer upp kommer de kriga mot israelerna.. kvinnor är medhjälpare till terroristerna för de är de som föder dem.. oskyldiga kallar resten av världen OSS, men inte i israelernas ögon.. för israelerna är vi potentiella måltavlor.

 2. Hanna Bard 18 februari 2009

  Det har inte endast med vapenvila att göra, Israel och Hamas har olika krav och Israel kan inte gå med på vapenvila innan Hamas också har uppfyllt vissa krav. Så enkelt är det.
  Sionist betyder att man är för judarnas rätt till Israel som en stat – men alla sionister har inte samma åsikt om Israels utrikespolitik. Ordet ”sionist” används tyvärr ofta som ett skällsord – men det säger ingenting.
  Men klart att jag är för vapenvila, och jag hoppas att Israel och Hamas kommer överens om någonting. Vi får se hur det går.

 3. Hanna 18 februari 2009

  Israels regering anser inte att alla palestinier är skyldiga, eller terrorister, vem har sagt det? Någon israelisk extremist?

 4. Bahlool 18 februari 2009

  Finns uttalanden från ett stort antal representanter för både judendomen och staten Israel, sen är ju frågan vad visar Israels handlingar?

 5. Hanna 18 februari 2009

  Om någon skulle påstå att alla palestinier är terrorister gör detta mig irriterad. Min åsikt är fortfarande att Israel vill åt de skyldiga (Hamas t.ex) men eftersom dessa gömmer sig bland de civila är det inte så enkelt heller. Jag tror dock inte att militära operationer löser något i längden, Israel har rätt att angripa t.ex Hamas om de har attackerat israeler – men jag tror inte att den här konflikten i Gaza skulle lösa något.
  Man kan tycka vad man vill om Israels utrikespolitik, men den israeliska regeringen anser inte att alla palestinier är skyldiga.

 6. Bahlool 18 februari 2009

  Hanna med din logik, att de gömmer sig bland civila, då kan man säga att alla civila i Israel är rättfärdiga mål, eftersom det är allmän värnplikt för alla israeler, och att både kvinnor och män brukar gå och ta till vapen när staten kallar. Sån logik funkar inte, civila är civila, om någon rånar en bank, ska vi då bomba alla där inne, för att några som tog dem gisslan gömmer sig bland dem?
  Vad israels regering säger, och vad den gör är två skilda saker!! du måste få in det här i skallen. Hade den israeliska regeringen inte tyckt att alla palestinier är skyldiga, då hade de inte bombat alla palestinier, och då hade de inte haft embargo mot alla palestinier och då hade de inte fängslat så många palestiner (däribland många barn)

 7. Hanna 19 februari 2009

  Nej, det är skillnad, man kan inte angripa israeliska civila med avsikt för att de flesta israeler ska göra militärtjänst. Israels armé angriper inte palestinska civila med avsikt, däremot angriper Hamas civila israeler avsiktligt. Jag stödjer inte allt den israeliska armén gör heller, jag tror inte att en fyra veckors lång militär operation med en massa civila dödsoffer kommer att lösa någonting.
  Dessutom är det fel av Hamas att gömma sig bland civila områden också, och därför dödas civila när Israel angriper dem. Tyvärr. Jag tycker inte att hela Gazaoffensiven var rättfärdigad men att Israel hade rätt att angripa mot Hamas ständiga raketbeskjutningar.

 8. Bahlool 19 februari 2009

  Du är besynnerlig…du hävdar det är ok att skjuta in i ett överbefolkat område men säger att man inte har för avsikt att döda civila..rätt kul att du också tycker att palestinierna inte har rätt att försvara sig mot civila och mest kul är att israel mördat flest civila, men du menar att det är Hamas som har det som uppsåt inte Israel.
  Antalet döda är ett bevis för att Israel inte är ärligt med sitt uppsåt, deras uppsåt är att fördriva och skrämma palestinerna..du är en av de många som fallit för deras tricks.
  Den som vill ha fred är FN och araberna, som vill återgå till 67 års gränser..

 9. Hanna 19 februari 2009

  Det har inte med antalet offer att göra, det som är viktigt är vad avsikten är. Avsikten är inte att mörda så många oskyldiga palestinier som möjligt utan att komma åt Hamas och andra militanta palestinier – som gömmer sig där. Sedan stödjer jag som sagt inte allt, men det är en annan sak. Man kan kritisera hela Gazaoffensiven om man vill – men syftet med den var inte att mörda civila med avsikt.

 10. Hanna 19 februari 2009

  Dessutom hoppas jag att Hamas och Israel kommer överens om en vapenvila, att vapensmugglingen och raketbeskjutningen upphör så att Israel kan häva blockeringen och slippa invadera Gaza igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *