Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Korrumperad polis, yes indeed

När vi ansökte om svenskt medborgarskap och talade om för polisen att vi inte kunde åka till Irak pga min familjs kamp mot Saddam, men att vi kunde be släktingar där skicka våra gamla papper osv, så sa poliskvinnan, jag vet ju hur korrumperat det är där borta. Jag minns att jag försökte tygla min ilska över den fördomen och ändå höll jag med henne.

Några veckor senare så upptäcktes att några på statliga myndigheter hade fått mutor för att ge brottslingar svenskt medborgarskap. Tji fick hon.

Om det finns något som skrämmer mig, är hur mutor är allmänt accepterade. Nepotismen hos bostadsföretag eller hur man kommer undan skit för att man är polis eller bekant med en polis är degraderande för detta storartiga lands demokrati och vi kan inte och får inte tillåta att våra representanter, för våra lagar och för våra värderingar, ska bete sig på det här viset..

Polismannen som räknas till dem som införde hastighetskamerorna, kommer undan med att köra fel, eller han skyller på en släkting i alla fall. Rapporten om händelsen försökte polisstyrelsen hemligstämpla..korruption hos Polisen, Polisen som skämt ut sig och oss senaste tiden med kommentarer över sjuka, invandrare och som haft nakenfester.

När man ser till historien så har det alltid varit polisen och militären som haft makten att störta eller stödja regeringarna. Demokrati i all ära, men det var polisens dödspatruller i Sydamerika och det var Polisens dödspatruller i Tysklands Weimerrepublik, som kunde hjälpa eller stjälpa staterna.

Vi måste ha en poliskår som är av bästa sort. Läste igår om en polisman som är anklagad för pedofileri. Sådana saker ska inte kunna hända. Att en polisman har rasistiska åsikter i privatlivet kan jag leva med, men det färger av sig på hans jobb och det kan leda till att han behandlar en misstänkt, med invandrarbakgrund sämre än en infödd svensk. Är han en antifeminist, eller en man med homofobiska åsikter, så kan det skada hans yrke markant när han ska ta tag i brott mot homosexuella.

Vi måste inte bara kräva att polisen ranssaker sig själva bättre, utan vi måste också få det. En poliskår måste stå över oss ”vanliga dödliga”. De måste representerar allt det som vi vanliga medborgare inte kan uppnå.

Har skrivit tidigare om polisen och kommer fortsätta skriva om dem då jag ser en stor fara med att ha en poliskår som vi förlorat respekten för…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *