Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Sverigedemokraterna eller SverigeModeraterna?

M: Möjligt återta medborgarskap | Inrikes | SvD.

Sverige har i dagsläget problem med att utvisa de invandrare som fått avslag på sin ansökan och enligt polisen så skulle det ta 17 år att avvisa enbart de irakier som fått ett nej, hur fan ska man då kunna skicka ut ännu fler? För fler är det som har ljugit när de kom till Sverige. Mina föräldrar är några av dem som ljög. När man flyr död eller svält eller misär, då ljuger man för att inte behöva slängas ut.

Min pappa satt i fängelse, han torterades vid flera tillfällen men när han kom till Sverige, ansåg man att han var ekonomisk flykting. En ekonomisk flykting som hade butiker i Bagdad och som hade papper på att han torterats och fängslats..Hans lögn var inte i över sitt lidande, utan på vilken väg han tog för att komma till Sverige, ska man verkligen vara tvungen att lämna landet för att man valde att ta flyg till Sverige istället för att man gömts i en container?

Tobias Billström och hans kollegor hos moderaterna har lagt fram lite förslag på krav på invandrare, däribland det jag redan önskat, hårdare krav på nyanlända om att de ska bo där Sverige anser att det finns både jobb och plats så att det inte blir för stor press på städer som Malmö och Södertälje.

Ett förslag som Billström kommer med, är att invandrare ska kunna bra svenska. Det tycker jag är naturligt att man måste kräva det, men hur kan man kräva det av en person som aldrig gått i skola? Hur kan man kräva av en person som knappt kan sitt eget språk, att kunna lära sig ordentlig svenska? Billström och hans gäng verkar ha missat att även här i Sverige, så har vi ungdomar som är lite sämre på att lära sig saker än andra, ska det vara annorlunda med invandrare?

Jag förstår Tobias Billström och hans partivänner, de ser att Sverigedemokraterna håller på att vinna röster på sin hets mot invandrare, och då är det smart att ta till sådana här knep.

Först lurade man i massorna att man var det ”nya arbetarpartiet” och lurade i befolkningen att man var en bättre representant för dem än vänstern, och nu försöker man göra samma sak med de människor som har svårt för invandringen.

Tror denna M trio verkligen att deras förslag kommer antas? Knappast, det här är bara ännu en ploj för att få lite uppmärksamhet hos de som tänker på att rösta på Sverigedemkraterna…

33 kommentarer

 1. Agilitydream 17 februari 2009

  Man sätter de på ett plan och flyger helt sonika hem de. Svårare än så är det inte.

 2. Olbap 17 februari 2009

  Varför känna sig så hotad, den som inte hatar Sverige, eller planerar att störta dess demokrati till förmån för sharia har inget att oroa sig för.

 3. Danne 17 februari 2009

  Du kanske anser att det är Sveriges uppgift att ta hand om alla som kommer hit? Så är det förstås inte. Det är inte svenskars fel att muslimer mördar muslimer.

 4. Fredrik 17 februari 2009

  Har du överhuvudtaget läst igenom artikeln? Förslaget går ut på att beröva dem som genom ”hot, muta eller falsk identitet” skaffat sig ett svensk medborgarskap detta. Detta är väl en fullständig självklarhet. På samma sätt är det väl också en självklarhet att den som vill leva i Sverige lär sig språket som talas här. Ditt blogginlägg gör mig trött – det är samma inskränkta tänkande som lett till den misslyckade invandringspolitik som Tobias Billström och Moderaterna nu försöker ändra. Och jag kan bara hoppas att de lyckas!

 5. Helena 17 februari 2009

  Den nya förslaget förgör lika rättigheter för alla. Svenska medborgare med utländsk bakgrund är mindre värda för Sverige. Vilka är Sverige? Kan man göra som man vill med “de“? “Lika rättigheter” tills vidare? När nya vindarna börjar blossa hoppas man att de ska blossa bort invandrarna! Invandrade personer med permanent uppehållstillstånd kan ha barn som kommer in i dålig sällskap och blir kriminella, ska de utvisas då eller ska de få hjälp som alla andra ungdomar i Sverige? Vem gäller lika rätigheter för? Det här kan gå hur långt som helst så att man blir utslängd bara för att man har tappat sitt pass? Hur vet vi hur beslut om utvisning går till? Vad händer med personalen som har gett dem svensk medborgarskap på felaktiga grunder, får de sparken, vilken information kommer att nå allmänheten? Vilka är de som har fått muta, varför tog de emot det? Kan man göra med “dem” som man känner för? Är de dockor, otillräckliga tjänare? Nu ska ni faaaaaan… göra som vi vill, vi kan inte slänga ut våra riktiga kriminella svenskar men er kan vi göra oss av med och skita på! Är det så DU tänkte?

 6. Bahlool 17 februari 2009

  Olbap eller så är det här ett steg för att gå längre och längre i regeringens strävan att förminska våra rättigheter (invandrare som svenskar)

 7. Bahlool 17 februari 2009

  Danne det är Sveriges fel att att man stödjer terrorister i Israel. Det är också Sveriges fel att man aldrig kritiserar USA. Det är också Sveriges fel att man säljer vapen till krigsförande länder och att man skickar trupper till oroshärdar och därmed tar aktiv ställning för USAs krigsföring. Nej jag anser inte att det är Sveriges uppgift att ta emot alla, men det var inte heller vad inlägget diskuterade eller?

 8. Bahlool 17 februari 2009

  fredrik förslaget kommer inte att gå igenom, så det här är ett spel för gallerierna. Jag har kunder, svenskar, födda här som inte ens talar svenska språket ordentligt, vanliga svenska ord vet de inte hur man stavar eller ens vad de betyder. Att mitt inlägg gör dig trött är knappast mitt fel, jag är inskränkt för att jag tycker att deras förslag är dumt? Jadu..

 9. Bahlool 17 februari 2009

  Helena du belyste en massa logiska frågor och jag kan bara hålla med dig, jag har alltid tänkt på att det fanns ett märkligt synsätt när man anser att man kan slänga ut personer, däribland såna man gett svenskt medborgarskap, men hur ska man göra med svenskarna som begår brott? Sen är det här förslaget för att fjäska in sig hos folk i samhället som ogillar invandrare. Skulle förslaget komma igenom, så är det ett steg i fel riktning, där man flyttar fram positionen mot invandrare och invandringen framåt. Man måste ställa krav på invandrare, men det betyder inte att de som redan är utsatta, ska sättas ut ännu mera för diskriminering.

 10. Sanningen 17 februari 2009

  Äntligen ett försslag värt att ta på allvar. Det är på tiden att Sverige ser om sitt hus innan det är försent. Bahlools kommentar om Israel är ett typexempel på att vi tagit emot en felaktig kader människor till vårt land. Bahlools enögda syn på den muslimska dårskapen visar endast att han inte vill se argumenten, varför ett krig uppstår. Religionsförföljerserna borde varit avslutade för länge sedan om man inte över huvudtaget tagit hand om dessa människor i Sverige. Det är de fakto inte de kristna som bråkar och slänger bomber utan det är muslimer.
  Låt invandring ske på våra villkor och inte på de s.k. flyktingarnas. Flyktingarna kostar oss på tok för mycket och kommer aldrig att kunna återge utgifterna vi fått i rimlig tid för nedbrunnena skolor, fyllda fängelser, återvändande semestrande flyktingar i sitt eget hemland, som när det hettar till i det landet skall tas tillbaka till sverige på svenska skattebetalares kostnad enbart därför de lättvindigt fått ett svenskt medborgarskap.

 11. Bahlool 17 februari 2009

  Sanningen kallar du dig men när jag tar upp sanningen om Israel då ogillar du den. Trevligt 😉

 12. Olbap 17 februari 2009

  Jag som invandrare (har mina rötter i sydamerika) känner mig inte diskriminerad, eller att mina rättigheter minskar, har aldrig känt så. Det är ett fenomen som uppstått bland de invandrargrupper som kommit sedan 90-talet till Sverige, invandrare som ofta aldrig flytt från vare sig krig eller förföljelse. Dessa grupper har tagit till dirkrimineringsvapnet och smäller med ord som rasism var femte minut när allt inte går deras väg.

 13. Bahlool 17 februari 2009

  Ja olbap, du är den enda sanna flyktingen..de som flytt Iraks krig och de som flytt från Somalias krig och de som flytt Bosniens krig, alla de hittar på..det är bara du som ser saker ingen annan ser…Man har visat på att bostadsbolag diskriminerar, att diskotek diskriminerar att jobbmarknanden diskriminerar..men sånt finns inte i din värld?

 14. Olbap 17 februari 2009

  Sanningen om Israel? Om judar? Islam hatar judar, och därmed Israel, allt sedan judarna i Khaybar bad Muhammed dra, när han påstod sig vara profet för judarna. Muhammed lät massakrera samtliga judiska män i Khaybar, och förslava kvinnorna och barnen. Om detta finns att läsa i Hadith, det som vid sidan av Koranen allra mest styr muslimers beteende och åsikter.

 15. Olbap 17 februari 2009

  Somalia? Tacka islamismen för våldet. Irak? Ja, varför kan ni muslimer aldrig leva i fred? Bosnien? Igen – muslimers hat orsakade kriget, hur Waffen SS ”Handschar” (som bestod av bosnien-muslimer i Hitlers tjänst)under andra världskriget dödade kristna och judar i Bosnien. Ni muslimer har er själva att skylla.

 16. Olbap 17 februari 2009

  Jag har aldrig blivit diskriminerad – kanske för att jag assimilerats. Ni muslimer vägrar att bli som ”kuffar” – oss ickemuslimer – utan ni håller hårt på er livsstil, därför anpassas ni aldrig, och därför får ni skylla er själva. Majoriteten styr överallt, titta bara på den muslimska världen, hur de behandlar kristna, judar, buddhister eller hinduer…

 17. Bahlool 17 februari 2009

  Du har rätt olbap, Islam hatade judarna så mycket att muslimerna gasade judarna, begick pogromer och fördrev judarna. Muslimerna hatade judarna så mkt att de slaktade och brände dem och gav dem skulden för pesten…ooops det var ju vad kristna och västvärlden gjorde medan judarna försvarades av muslimerna. Vart tog 500 000 judar 1492 vägen när kristna ville masskonvertera dem med tvång? Jo till de hemska muslimerna som hatade dem..det måste vara kul att leva i en värld där lögn blir till sanning…

 18. Bahlool 17 februari 2009

  Somalia bröt ihop i klaner redan på 90 talet, innan Islamismen ens hade nåt fotfäste där. Irak? Så våldet där startades inte av USA och dess allierade? Suck..två fel av två..inte illa olbap. Jugoslavien bröt upp i flera republiker, däribland slovenien och kroatien, när muslimerna i Bosnien ville ha samma rätt, då bombades de och mördades dem..ja klart det är muslimernas fel, därför vi har rättegångar i Europa mot serber som begick illdåd..du är sjuk, mycket sjuk som försvarar dessa massmord. Fanns svenskar som var med i Waffen SS, vad är din poäng?

 19. Olbap 17 februari 2009

  Allt togs bort, du kanske kan hålla dig till ämnet?
  Sen får du gärna komma med mindre skitsnack och lite mera fakta tack? /Bahlool

 20. Olbap 17 februari 2009

  Islamismen driver på våldet i Somalia, det kan du knappast förneka. Kriget i Irak är muslimers krig mot andra muslimer (sunni mot shia) och etnisk rensning av kristna. USA har inget med saken att göra.

  Poängen är att islam i Hadith och Koranen har INSTITUTIONALISERAT hat mot icke-muslimer. Det är en del av tron att hata kristna, judar och buddhister och hinduer.

 21. Olbap 17 februari 2009

  Jag presenterar fakta, men jag märkte hur du tar bort de meddelanden som krossar dina så kallade ”fakta” – Hajj amin al husseini? Obekväma fakta för din Dawah?

 22. Bahlool 17 februari 2009

  Så USAs stöd till Saddam hade inget med saken att göra? Eller USAs stöd till Israels folkmord har inget med saken att göra? Eller USAs stöd till talibanerna och Saudierna har inget med asken att göra?. Enligt den fjärde Kalifen Ali, så är en ´person som inte är din bror i religionen din bror i mänskligheten..så jag vet inte vart du fått ditt skitsnack ifrån men det börjar bli tråkigt 🙂

 23. Olbap 17 februari 2009

  Än en gång håll dig till ämnet /Bahlool

 24. Bahlool 17 februari 2009

  När jag skriver om Israel, så blir jag mer än glad åt att du tar upp Hajj amin eller Hajj amins förfäder, till den punkten håll dig till ämnet. Du snackar om Islam i varenda inlägg jag skriver, om jag så skriver om månen. Jag kommer med glädje skriva inlägg om sionisternas förföljelse och mord på muslimer i palestina på 30 och 20 talen.

 25. Olbap 17 februari 2009

  Ämnet handlar inte om Israel /Bahlool

 26. Olbap 17 februari 2009

  Ditt babbel om Ali är fantasi. Igen, har du läst A-Hadith? Du kan inte ens din egna ”tro” – du är rätt patetisk.

 27. Olbap 17 februari 2009

  Ta upp Israel i rätt plats tack. /Bahlool

 28. Olbap 17 februari 2009

  I och med att din site är Dawah, varför skulle jag inte tala om islam?

 29. Bahlool 17 februari 2009

  Ja du är mer insatt i Islam än jag 🙂

 30. Bahlool 17 februari 2009

  Jag är emot Dawah,jag är mer för upplysning och än en gång..håll dig till ämnet? Du förstår väl att du inte kan skriva om saker som inte har något med inlägget att göra? Att du är okunnig om Islam och om muslimer det är en sak men att sprida ut det giftet överallt funkar inte. Håll dig till ämnet tack 🙂

 31. Ole ole ole 17 februari 2009

  ”Hur tror den nya moderaterna det går till när man flyr? Ansöker om ett pass och utresevisa hos sin vänlige diktator? Man smyger över gränsen utan papper, eller köper/förfalskar nya.

  “Varför inte ge sin riktiga identitet i det nya landet“, frågar då vän av (ordning) moderaterna? Den frågan kan bara ställas av den som har växt upp i ett demokratiskt samhälle. För den som har växt upp under förtryck är alla myndighetspersoner från poliser till läkare en potentiell fara som när som helst kan falla över dig som ett ton tegel.”

 32. Sancak Beyi Emre 17 februari 2009

  jag ser att neo-rasismen flödar efter detta inlägg !

  Jag orkade inte läsa igenom alla ”lantis nivå” kommentarer, men ska försöka ge en bättre förklaring.

  Jag som Turk född i Svea Rike, är muslim, är högskole utbildad, gjort värnplikten, talar bättre Svenska än de flesta ”svenskar”, talar fler än tre språk osv. Kan med handen på hjärtat säga att jag aldrig fått känna mig som ”svensk”. Dock så har jag aldrig tillåtit mig själv bli diskriminerad.

  Jag läste spridda kommentarer om att det är muslimers fel att de har ihjäl varandra osv. I det senaste Irak kriget, vad blev triggern/nyckelretningen för inbördeskriget ? Hade inte Nazisterna kunnat döda lika många judar utan bosnierna och var dessa de enda som SS anställde ? Hade det kanske dött färre människor med den judiska tron om de allierade inte varit passiva ? Har kanske Sveriges dåvarande konung ha bidragit till Nazist partiet ?

  Var någonstans i de tre heliga böckerna (Toran, Bibeln och Koranen) står det att det är fritt fram att döda eller uppmanar till våld?

  Det kanske slår många av er att det kanske inte har något med religion att göra, utan kanske beror mer på livs aspekter! Utbildning, livskvalitet, frihet (hur illa man än väljer), suviränitet osv.

  Sen så är det varje nationalstats som är medlem i FN förpliktigad att ta hand om människor som flyr från förföljelse, krig, hot om tortyr eller avrättning (kolla FN:s flyktingrätt). Om vi i Sverige som är så neutrala och ett föredöme vad gäller demokrati och mänskliga rättigheter skulle gå emot FN konventioner, hur skulle det se ut ?

  Jag håller dock med om att flyktingar vars länder inte längre är i fara eller för en själv inviduellt, bör och kan enligt ovan nämnda konvention skickas tillbaka. Men under ytterst sällan skådade omständigheter så är det rätt att skicka tillbaka dessa innan. I annat fall så kommer vi få en massa skit från FN.

  Jag hoppas att de ogenomtänkta och idiotiska kommentarerna upphör nu och att en vettig diskution kan hållas !

  Emre

 33. Bahlool 17 februari 2009

  Så bra analyserad Ole, jag själv hade sådan känsla när någon frågade mig något så tänkte jag snart är vi upptäckta snart är vi tillbaka skickade

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *