Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Hur tystar man mig?

Några veckor sedan, stoppade Jinge mig från att skriva svar i hans blogg, för att för många muslimer hade klagat på mig. När jag frågade honom vad jag hade gjort? Så sa han inget, jag hade inte brutit mot någon av hans regler, men jag skulle vara tystad i några dagar för han orkade inte med fler brev från “muslimer”. Jag tackade för mig och sa han behöver inte ta bort blocken, jag kommer inte tillbaka dit jag inte är välkommen.


Någon vecka sedan blev det en diskussion för att jag vill att man stoppar censuren av böcker som ifrågasätter historien med judeutrotningen. Jag tror på att den hände, men min fråga är varför får man inte skriva böcker som inte tror på det? Varför får man inte yttra sig på ett annat sätt? Varför får man inte skriva om bevis för motsatsen? Ifall folk vill tro på att det hände eller ej är upp till var och en. Det ledde till att en vän, som jag har bland mina länkar och som jag hjälpt lite med tekniska saker, tog åt sig och började en hetskampanj mot mig och andra på en mejlinglista, för att vi inte hade samma åsikt i vad som var bra för Palestina.

Idag gick hon längre och började skriva om hur hemskt det är med att Qardawi (personen jag skrev om) hade talat om Guds straff. Jag nämnde att jag tyckte det var lågt att sådana personer går vissa sionisters ärenden. I dagsläget utmålar man mig och andra för antisemiter. Jag kan ju säga att jag dagligen får besök av personer som försöker kolla upp anmälningar mot mig och jag har inget att dölja. Jag är också en av de araber som försvarat judarna och judar mot hetsningar hos araber/muslimer, men för den delen betyder inte det att jag inte kan eller får kritisera.

Igår märkte jag att hon tagit bort min blogg från sin länklista. Detta fenomenet har jag sett ofta. Småaktighet och patetiska försök att ge igen. Istället för att förstå att vi lever i en demokrati och att vi kan ha olika åsikter, försöker man tysta ner mig. Jag håller inte med kommunisterna och vänstern i allt, men när jag ser att de tystar kommentarer från högermänniskor, så har jag vågat säga emot (hos ex Svensson) Det är skönt att ha fans, anhängare som stödjer ens åsikter, men det visar inte på karaktär. Det som visar på äkta karaktär är när man förstår att man kan och måste acceptera andra åsikter än dem som håller med.

Några menade att de ska protestera hos Jinge och andra, pga den felbehandling; dessa personer kräver bojkott av Israel, för det behandlar palestinierna illa, men har de själva bojkottat de som behandlar läsare och besökare illa idag? Har de bojkottat Jinge pga hans blockering? Knappast. Vi är i slutändan vuxna och ansvariga för våra ord och handlingar. Bara för att jag delar mål med vänstern, betyder inte att jag eller de är utanför all kritik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *