Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Vad är det för skillnad på Hamas och Sverige?

Hemliga svenska krediter till Nazityskland | Inrikes | SvD.

Ett av argumenten jag hört på senare tid emot palestinierna, är att de ju stödde Hitler. Stormuftin, ledaren för palestinierna på 40 talet, hade bra relationer med Hitler. Denna tes har jag hört ett otal gånger och den ska misskreditera palestinierna och deras nuvarande regering, ledd av Hamas, och antyda att de är nazister och vill begå samma illdåd som nazisterna begick. Någon vecka sedan kommenterade en person att Hamas ju varit allierade med Hitler, med tanke på att Hamas är en skapelse av Israels ockupation och Hitler aldrig fick uppleva sin värsta mardröm, en judisk stat, då är den här kommentaren bisarr, ja rent av ett praktexempel på hur långt sionsiter går för att svartmåla motståndet mot Israel.

I den här SvD artiklen får man läsa att delar av Sveriges regering var positiva till att ge krediter till Nazityskland. Vi har de senaste årtionden sett och hört om de antisemitiska och pronazistiska strömningarna som fanns i Sverige och hos svenskarna på den tiden. Om det här med krediterna stämmer, ska vi då se ner på hela Sverige och svenskarna? Sverige tillät att deras nära släktingar och vänner i norden, blev bortforslade med hjälp av tåg över svensk mark, för att hamna i nazisternas fängelser, vissa av dem fick plikta med livet för att de hade varit judar, eller varit motståndsmän till nazismens regim.

Hur ska vi se på Finland? De hade en allians med Nazityskland, en allians mot Sovjet. De fick vapen och militärt stöd av nazisterna i kampen mot Stalins armé; hur ofta hör vi om detta? Varför är det hemskt att en Mufti, en produkt av den tidens strömningar, skulle svartmåla hela den palestinska saken? Varför ska denna Muftis politiska överväganden, eller den svenska regeringens överväganden, eller det finländska folkets val att välja mellan pest och kolera, leda till att vi ska se ner på dem?

Idag är valet för oss enkelt, ska vi svika det palestinska folkets rätt mot dagens fascism? Ska vi tillåta att människor fördrivs, mördas och ockuperas, för att vi än en gång, inte kan eller vill välja mellan gott och ont?

Israels ockupation måste upphöra. Israels ockupation måste bekämpas. Nazisterna gick in i andra länder, ockuperade, mördade, fängslade och torterade. Israel går in i andra länder, ockuperar, mördar, fängslar och torterar. Nazisterna hävdade att de försvarade sig mot polackernas och tjeckernas angrepp på dem och deras befolkning; isralerna hävdar att de försvarar sig mot palestiniernas och arabernas angrepp på sig och sitt folk. Vad är skillnaden? Hur kan vi, som intalat oss själva att vi lärt oss av historien, inte se att det som skedde då, sker nu. Med hjälp av lobby; med hjälp av propaganda; med hjälp av den västerländska avskyn och rädslan för Islam och muslimerna, har man lyckats dupera omvärlden. Man har kommit undan med att man stjäl land, gång efter gång.

Nog är nog. Israel begår brott och dess folks umbäranden i historien, får inte avhålla oss från att kritisera dessa brott. FN har, även efter USAs många veton, lyckats med att anta över 42 resolutioner mot Israel. Vilken annan stat hat brutit mot folkrätten och mot omvärldens värderingar så ofta och så länge? Är jag fel ute om jag förstår Sveriges beteende på den tiden? Det är kanske fegt, men det räddade Sverige från att ödeläggas av nazisterna.

Inlägget blev lite blandat, men jag är så trött på att man ser ner på palestiniernas gillande av Hitler 60 år sedan, och samtidigt glömmer man bort vårt och vårt broderfolk finlands stöd och allians med densamme Hitler. Sverige försökte rädda sig självt från att bli nästa mål för nazisterna, Hamas och palestinierna har inte denna möjlighet, de är redan ett mål för en invasion.

Jag gillar inte Sveriges inställning då, och jag gillar inte allt Hamas gör, men man kan inte vara för svart eller vit i såna här sammanhang.7 kommentarer

 1. eva 15 februari 2009

  Det är meningslöst att tala om att palestinierna stödde Hitler som någon slags enhet. Palestinierna fanns inte som ett begrepp. Palestina var det namn som romarna kallade det judiska landet Judea omfattande Judea och Samaria.
  Stormuftin av Jerusalem och Egyptens ledare var nazistanhängare. Egypten hade även motsvarighet till Hitlerjugend. Arafat kom från Egypten och var släkt med stormuftin.Arafat härstammade från Egypten.
  Det palestinska mandatet delades upp av britterna. Av 80% bildades Jordan under en kung som blev över när Irak formades, Majoriteten i Jordan består av sk palestinier.Jordan förbjöd judar att bo på dessa 80%. De resterande delarna 20% delades ungerär i hälften mellan Judar och araber, som bodde i området, obs inte palestinier. Araberna erkände inte en palestinsk enhet utan araber med rätter till olika rötter i Palestina. När de anföll den nybildade staten Israel gjorde de för att utstöta en icke muslimsk stat och för att införliva de olka delarna med sina respektive länder. Mellan 1948 och 1967 gjorde inga inga försök att bilda en palestinsk stat. 1967 anföll araberna Israel igen.
  Arafat kallade sin organisation PLO, underförstått befria landområdet Palestina från judar. Palestina var det gamla namnet på den judiska staten.
  Den palestinska brigaden under andra världskriget var den judiska brigaden.
  Att FN lyckats anta 42 resolutioner visar endast hur biased den organistionen är i fråga om Israel. Alla andra flyktingproblem har lösts via FN av en organisation. Endast Palestinerna har sin egen oragisation i FN, UNWRA som tillsammans med arabländerna ser till att palestierna betraktas som flyktingar och välfärdsmottagare. UNWRA styrs av Hamas

 2. Mohamed Omar 15 februari 2009

  Bra artikel. Sedan är det så att hundratusentals muslimer från Nordafrika och Indien stred på de allierades sida, Frankrike och Storbritannien. Många många fler än de bosnier som värvades av SS. Vad säger det om islams pro-västliga, pro-demokratiska, pro-kapitalistiska attity? Lika mycket som det säger om islams pro-nazistiska dito, dvs. ingenting.

 3. Bahlool 15 februari 2009

  Mohammed problemet med vår syn på dessa som stred för västliga värderingar, och dog för västliga värderingar, är att de 1 tillhör fel religion, 2 fel folkgrupper och 3 det har inte gjorts tillräckligt många filmer om dem…

 4. Bahlool 15 februari 2009

  Eva hur känns det att veta att man är fel ute? Om du läser något annat än sionistiska historieböcker, så kommer du se att 1967 startades av Israel, därför vi har så många resolutioner emot Israel från FN. Så vad kallar du de araber som bodde i Palestina sen 600 talet?
  Ja, att tro på en judisk världskonspiration är antisemitskt, att tro på en arabisk och muslimsk världskonspiration är trovärdigt…Snälla öppna en bok och läs på, en bok inte tryckt i Israel.

 5. eva 15 februari 2009

  QUOTE OF THE MOMENT

  ”We shall not enter Palestine with its soil covered in sand, we shall enter it with its soil saturated in blood.”
  – Gamal Abdel- President of Egypt, March 8 1965

  Israel vaknade inte upp och beslöt att gå ut i krig. De befann sig i en situation, igen, där de omliggande arabländerna rustat sina armeer för att återigen göra ett försök att knuffa israel i Medelhavet. Attacken mot Egyptens redo arme i Sinai var ett försvar. Ingen trodde att Israel skulle ha möjlighet att överleva den mycket starkare fienden. Man kan bara läsa tidningar från tidpunkten.

  Judarnas rötter i Palestina går tillbaka flera tusentals år.

  De flesta böcker tryckta i Israel är på hebreiska.

 6. Bahlool 15 februari 2009

  Återigen? Du låter som nazisterna som menade att de blev attackerade av Polen..polen hade hästar Tyskland hade tanks. 1956 startades av Israel 1967 startades av Israel. Så när man attackerar så försvarar man? Så de hotfulla orden som kommer från Israel mot palestinier, Hamas, Iran osv, de ska ses som ett angrepp och då har Hamas, Libanon, Iran rätten att angripa? Fram till för några år sedan levde myten att det var araberna som startade kriget, så tidningar från den tiden hjälper inte ett dugg.
  Vad har deras rötter med saken att göra? Abraham kom från Irak, betyder det att judarna vill ha irak med? Du svarade inte om landet var tomt och vad som hände med de araber som bodde i palestina från 600 talet? Var landet helt tomt och judarna kom och fick ett land?

  Jag kan ta fram retorik från andra länder och från israeler och från araber som visar att abd el gammal naser inte var den ende som hade sådana här aggressiva meningar i sina tal

 7. Sancak Beyi Emre 16 februari 2009

  Något vi inte talar högt om i Sverige är den tidigare konungens bidrag till Nazist partiet .. Men för den sakens skulle så är inte Sverige delaktiga i den Nazistiska ideologin .. Kungen (minns inte vad han hette) är en människa som alla och har rätt till en egen tanke och åsikt, hur skruvad den än må uppfattas ..

  När det kommer till samarbetet mellan Tyskland och Sverige/Finland, så kan vi konstatera att Sveriges dåvarande 1 miljon soldater inte skulle vara en större match för den Tyska stridhärdade krigsmakten. Sen får vi inte heller glömma att Finland slogs för sin överlevnad, Stalin ville ta in dem i Sovjet .. Att de allierade satt tyst och tittade på kan man inte beskylla finnarna för, Tyskarna sträckte ut handen med vapen och pengar .. Dem tackade självklart ja till det…. Vi får inte heller glömma att den sk. ryss skräcken är också en anledning till att Sverige blundade för mycket Tyskarna gjorde ..

  Personligen så hade jag sett att man i första hand slog Sojvet i spillror och sedan tog sig an Tyskland .. Folk brukar glömma antalet Stalin dödade, mycket pga att Sovjet var allierat med USA, UK och Frankrike under andra världskriget mot Tyskland …

  Emre

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *