Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Sveket mot Rosengård…

Senaste tiden har man hört och läst mera om Rosengården i Malmö, än om något annat område i Sverige. Området är en “skamfläck” enligt vissa, enligt andra ska man bomba det med napalm .

När jag läser artikel efter artikel om Rosengården, så inser jag att de lyckats med vad vi i Sverige inte lyckats med, integrering av många olika folk, raser och religioner. Över 100 olika folkslag bor på Rosengården, alla religioner är representerade, men vi hör inte om inre strider och vi hör inte om rasismens utbredning och spridning. Människorna i Rosengården, de som inte fick komma till tals i Ranstorps rapport, verkar trivas och förstår inte varför resten av Sverige ser ner på dem. Dessa människor talar om förändring av, inte bara Rosengården, utan också av hela Sverige, alla “nationalisters” mardröm. Varför förändra på vårt “moderland” undrar SD och ND nu.

Allt som är bra, kan bli bättre. Sverige är bra, men Sverige kan bli bättre. Med tanke på att Ranstorp förstört källor och kommit fram till slutsatser, när han talade med myndigheterspersoner, istället för med dem som är drabbade, så visar han på den dåliga förståelse Sverige har för sina invandrare. Rapporten måste göras om, göras bättre och göras klarare. Människorna i Rosengården måste få höras om sin syn på extremism och på de problem som högern lagt fram i rapporten och i sina tidningar.

Problemet med Rosengården är att vi har kommuner, partier och människor i Sverige, som säger att dessa områden är farliga, att dessa områden är felbyggda och att man inte ska samla så många invandrare på ett ställe, ändå vill de själva inte ta ansvar. Många kommuner vägrar ta emot invandrare, då blir belastningen svår och stor, på de få kommuner som verkligen försöker göra det rätta.

Invandrarna kan vara en stor tillgång till Sverige, och Sverige tar inte tillvara dem. Bor det tusentals invandrare i ett område, kommer dessa aldrig att integreras och det kommer leda till problem för Sverige och svenskarna i framtiden. Varför ska dessa invandrare lära sig svenska, när de inte har något behov av det i ett område fullt av andra invandrare, som inte heller kan svenska?

Jag har sett invandrare i Tyskland och i England, som bott där i 20 tal år, och ändå inte kan mycket mera av det inhemska språket än att säga hej och hejdå…vill vi ha en sådan situation i Sverige? Sprid ut invandrarna över hela Sverige, det är deras och vår räddning.

16 kommentarer

 1. arabfittan 15 februari 2009

  kasta ut muslimer=parasiter och otacksamma SVIN !

  Svar:
  Vet inte vad jag ska göra med dig och ditt inlägg. Du tror att ifall du ändrar namn och email, så kommer du undan lagen? Du hetsar och du förstår inte ens att ditt ip sparas och kan skickas till både din internetleverantör och polisen.
  Tänk på det nästa gång du yttrar dig på det här viset 🙂

 2. bengt 15 februari 2009

  vad skulle det bli för straff för det? Blir det något straff överhuvudtaget?

 3. Bahlool 15 februari 2009

  straff för vad?

 4. Nicklas Eriksson 15 februari 2009

  Underlig om det skulle vara farligt att bo i Rosengård när det inte är farligt att bo Angered, Hjällbo och Bergsjön. Jag har bott på alla platserna i över tretton år. En gång eller två har jag känt mig hotad (en gång av ett blandat gäng i Bergsjön som undrade om min basker var “en rasistmössa” och en gång i Angered Centrum (av en full finne…), jämfört med i stort sett varje gång jag är i Göteborgs centrum på kvällstid…

  Jag är övertygad om att det har att göra med hur man bemöter sina grannar och människor i omgivningen i övrigt. Visar man andra respekt så får man respekt tillbaka. Får man respekt för andra så ökar toleransen för andra och då kan man också börja ha kul tillsammans. Man måste också inse att man kanske inte kan göra precis som man vill när man bor i flerbostadshus.

  Där har vi receptet för ett lyckat förortsliv.

 5. Bahlool 15 februari 2009

  Håller med Nicklas, att det kanske finns rötägg som inte bryr sig om de får eller ska ge respekt är en sak, men majoriteten är nog som du sa, personer som vill välkomna och vara välkomna av andra. Personer som vill leva efter devisen, behandla andra såsom du själv vill bli behandlad.

 6. Jan.A. 15 februari 2009

  Varför mångkultur har aldrig fungerat kommer aldrig att fungera, religonen
  islam har inget att göra i europa försök att förstå det.

 7. Bahlool 15 februari 2009

  Jan, Islam har varit del av Europa sen 700 talet..Vidare verkar mångkulturen ha funkat i mellanöstern (gjorde fram till imperialismen kom och började tala om gränser och om nationalism)
  Finns det problem? Definitivt..men problem som inte borde bli förstorade..

 8. Magda 16 februari 2009

  Förstår inte varför man ska “sprida ut” flyktingar som någon dynga på åkern!! Tycker svenskarna att dom så inkompetenta så dom ska “spridas ut”????
  Det är ju upp till dom själva att göra det bästa av sin situation! Dom får ett guldläge när dom kommer hit…men väljer dom att förstöra o få betalt för det så är det ju deras val. Svenskarna väljer att ta hit dom så varför gnälla????

  Svenskar flydde till Amerika men inte blev dom “utspridda”.
  Dom fick ta sig i kragen och göra det bästa av situationen!!!

  Det kom hit folk som jobbade här på 60talet. Inte fick dom massa bidrag o fick leva rövare som dom kanske ville!

  Och varför finns det inga flyktingförläggningar i typ Lidingö?
  Om man nu ska “sprida ut” så sprid även flyktingar till såna ställen! Inte bara en mil utanför Malmö!!

  Jag arbetar ihop med invandrare o de flesta säger att den som vill o är intresserad av att ta hand om sig själv tar även hand om guldläget de får här(vilket inte många infödda svenskar får här)och vil inte föra ett krig vidare utan vill leva i fred….dom ser till att göra det genom att INTE bete sig illa! Valet är ju var o ens….skyll inte på regeringen, kommuner, soffor o jyckar o jag vet inte allt!

  Är så trött på allt fjant o mesande som svenskar håller på med så fort det är någon/några som beter sig illa!

  Och invandrare som gaggar om rasism hit o rasism dit…så trött jag är på er då! Så fort ni inte får som ni vill..tjoff…då är någon rasist! Vill inte en svensk tjej ha sex med en invandrare…vips så är hon rasist! (jepp…fått höra det antal gånger)! Ni kan inte ta en enda motgång för då vill ni kriga! Herregud…ni kan väl bättre än så?????!!!!

  Eller har dom invandrare jag umgås med varit dom enda rejäla praktexemplar som kommit till Sverige???? För isåfall är resten bara skit o då kan jag förstå att folk vill “sprida ut” dom!!!

 9. Bahlool 16 februari 2009

  Vi talar om invandrare från en massa olika länder Magda, folk är inte vana vid den frihet man får här i Sverige, andra vill vara nära landsmän för att få hjälp och lite gemenskap, de förstår inte vilket “guldläge” det är förrän många år senare och då är det för sent. Man måste göra det bästa för dem och Sverige ger lite för mycket valfrihet (välj läkare, välj skola välj si och så)

 10. alyssa 17 februari 2009

  Eh.. den där Magda… har hon en dålig dag eller är det bara Måndags-depressionen som fått tag i henne? hahahaha…

  😀 *garvar*

 11. Bahlool 17 februari 2009

  Alla som läser min blogg får en dålig dag (känn dig träffad hahah)

 12. B 26 februari 2009

  jag har många rasister i min klass som hatar mig o alla “blattar” som finns…. men wtf dom äter ändå kebab:S vafan e det hahahaha… kebab är turkisk o arabisk mat.. alltså är det mat från invandrare… fotboll e nt svenskt så vf spelar många i min klass fotboll… tänk på alla dom sakerna innan ni säger nått… jag har bott i rosengård i hela mitt liv men det ääär faan nt så farligt som dom säger att det är… öppnar du munnen får du på käften så är det där… inget fucking fel med det… hahah peace biaaatch

 13. SonavFenris 03 september 2011

  Jag bryr mig inte ifall jag får “rasiststämpel” för detta men att Rosengård har så jävligt rykte beror helt på de som bor där!
  Du talar om att de inte är vana vid den frihet som finns i Sverige – I deras egna länder blir de av med handen om de själ och än värre straff i värsta fall och polisen är avsevärt hårdare mot brottslingar!
  Det ska byggas moskéer överallt och blir det minsta lilla protest från svenskar blir det ett satans liv, Beter sig kanske hinduer på det viset? Eller sikher eller andra mer toleranta religioner(Islam är INTE tolerant)?
  Sluta att hacka på svenskarna hela tiden och börja göra rätt för er istället för att kräva en massa hela tiden!
  Rosengård är bara det tydligaste symtomet på vad som är så fruktansvärt fel med dagens Sverige!
  B: För dig kanske det inte är så farligt att bo i Rosengård men tänk på hur det skulle vara för de svenskar som bor där särskilt om de har annan hårfärg än svart?
  Så fort svenskar blir sura på invandrare är de rasister och “islamofober” när invandrare begår uppenbara hatbrott mot svenskar händer praktiskt taget INGENTING så herr “B” innan du häver ur dig korkade tillmälen som denna TÄNK EFTER lite om det är möjligt för dig?!!

 14. Bahlool 03 september 2011

  Vet inte, det är fåtal länder som kapar av handen lol..så att hävda att de kommer från länder där man blir av med handen är ännu ett bevis för att de som får rasiststämpeln är allt annat än insatta och intelligenta…
  Hur ofta har du sett protester mot att hinduer eller siker bygger sig sina tempel 😉
  Ja du har rätt hatbrotten mot svenskarna är så¨ååå många…hehe

 15. SonavFenris 04 september 2011

  Som jag sade så erkänns ALDRIG hatbrott mot svenskar när det räcker med att man säger emot en invandrare för att en svensk ska klassas som rasist!
  Detta med kapade händer tog jag som ett exempel på hur grymma straff många arab länder har!
  Och jag sade inte att folk protesterar mot att hinduer eller liknande bygger sina tempel för dessa byggs ofta lite i skymundan och är därför inte provocerande som moskéer är som ofta byggs på allmänna platser som tex Keilers park i Göteborg trots massiva protester!
  Rasism är rent lagligt bara européer som anklagas för vilket är moraliskt fel då ALLA varelser på planeten har fördomar SÄRSKILT muslimer(inte alla men de flesta)!
  När ett gäng invandrare begår gruppvåldtäkt mot en “blond svennehora”(rasistiskt tillmäle gentemot svenska kvinnor) får de i bästa fall någon månad i fängelse och kanske lite böter, Detta är ett hatbrott med tanke på att de gör detta PÅ GRUND AV att hon är eller ser ut som en svenska!
  Men tillbaka till Rosengård vad för efterblivna idioter ger sig på brandkår och ambulans personal egentligen???
  Invandrare är minst lika mycket oftast MER rasistiska än svenskar men tack vare den rent tyranniska lagen om “hets mot folkgrupp” som INTE innefattar svenskar som offer!
  Hatbrott mot svenskar rubriceras aldrig som sådana plus att gärningsmännens etnicitet aldrig nämns utan rentav mörkas visst du kan håna själva konceptet om svenskfientlighet det är din lagliga rätt synd bara att inte vi svenskar har samma rättigheter att göra detsamma!
  Så är det bara jag måste acceptera dessa fakta men jag behöver inte gilla dem att förneka dem visar på ren okunnighet!

 16. Ashura 12 september 2011

  SonavFenris
  Det finns många invandrare som är rasister eftersom det finns rasister i alla folkgrupper, och bahlool ser som han vill, han tror att wahhabism inte är sunnism med det är det alla sunniter är mer eller mindre wahhabister.
  och våldtäktsmännen bland invandrare är i huvudsak sunniter, så att påstå att invandrarmän våldtar tjejer för att dom är invandrare är felaktigt, dom är helt enkelt kvinnohatare.
  och bahlool innan du drar upp bla bla svenskhet bla bla wahhabister är inte sunniter.
  Så anser JAG att alla sunniter tjänar umayyaderna imperialistiska arv och vill man ali’s lärjungar illa så hatar man Imam Ali och ifall man hatar Imam Ali så hatar man alla profeter.Islam har inte funnits i Europa sedan 700-talet utan sunnitisk förtryck har funnits i Europa sedan 700-talet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *