Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Lasse Wilhelmson – Lägg ner Israel

Lasse Wilhelmson.

Lasse Wilhelmson gör en bra analys av Israel. När folk tar upp att mellanöstern är i kaos, så glömmer de att det inte beror på Islam, som SD och deras gelikar hävdar, utan att det har med Israels existens att göra.

Israel och resurserna i mellanöstern, är de två främsta anledningarna för konflikt och kaos.

När USA planerar krig, så brukar det alltid vara p g a dessa saker:

1. Ideologin. Förrut var det kommunismen, sen blev Islam den stora faran och nu slåss man – med hjälp av mellanhänder som Saudiarabien och  Egypten – mot Islam och muslimerna.

2. Israel. Stödet för Israel, är fast förankrad i den amerikanska statens politik. Det är inte ofta man hör att någon ledare i vita huset vill stoppa sötdet till Israel, som uppgår till 1/3 av USAs utrikesstöd, då har man inte räknat med alla de privata donationer och inofficiella vapenleveranser som Israel årligen får.

holocaust_remembrance_day_by_latuff2

3. Oljan. Detta svarta guld. Denna mörka förbannelse. Det ger rikedom, åt de redan rika. Det ger misär och problem, åt de redan förtryckta. Vilka har blivit rika på oljan? Väst fungerar inte utan oljan. Vidare har pengarna gått till att främja vapenköp och förtryck av massorna.

Lasse Wilhelmson blir dagligen angripen, förlöjligad och hotad till livet. Man har kallat honom för antisemit. All kritik av Israel är antisemitisk, ergo är Lasse Wilhelmson antisemit för att han kritiserar Israel.Alla försök till en dialog, till en diskussion eller till att visa den sanna bilden av Israel, leder till att man förlöjligas, angrips eller fryses ut.

Jag sa att jag stödde Hizbollahs kamp 6 år sedan på lunarstorm, då fick jag höra att jag var antisemit. Är man per automatik antisemit ifall man är emot Israel? Är man per automatik rasist för man är emot invandring? Självfallet inte.

I dagarna får jag läsa hur Jinge, en av de största bloggarna på nätet om Israel och Palestina, blir kallad antisemit. Jag läser inte Jinges blogg längre, men man menar att Jinge är antisemit för att han tillåtit några enstaka kommentarer som var negativa mot Israel. Jag har tillåtit ett dussintal kommentarer som var negativa mot muslimer, mig och Islam, inte stödjer jag dem? Inte är jag ansvarig för dem?

Man behöver inte hålla med allt Lasse Wilhelmson skriver, man det ger in inblick i de mekanismer som styr vår omvärld. I de mekanismer som lett till att man hotas till livet och fryses ut, för att man vågade ha en annan åsikt och att man vågade stå upp för den yttrandefrihet som några hundra sionister demonstrerade för i Malmö några veckor sedan; yttrandefrihet ja, så länge du inte är muslim eller emot Israel.

14 kommentarer

 1. Hanna 14 februari 2009

  All kritik mot Israel är inte antisemitism. Man kan kritisera israelisk utrikespolitik hur mycket man vill, så länge det endast handlar om det och inte någonting om judar som folk. Men stödjer man grupperingar som inte bara är emot Israels politik utan även sprider hat mot judar (nu vet jag inte så noga om just Hizbollah gör det) skulle jag kalla det för antisemitism.
  Hizbollah vill väl inte att Israel ska finnas? Om palestinierna har rätt till en stat, vilket jag tycker att de har, varför ska inte det judiska folket ha rätt att ha en också?

 2. Sancak Beyi Emre 14 februari 2009

  snyggt inlägg ! Det sjuka är att vi i Sverige är världsbäst på att generalisera ! Jag menar, det är inte allt för ofta man hör små kids ropa rasist efter en människa som bär den svenska flaggan ..
  Så just mönstret med att man kallar alla Israel kritiker för antisemiter ser jag inte som något förvånande, tvärtom ser jag det som ett bevis på underinteligens för att man resonerar på så simpla grunder !

  Emre

 3. Hanna 14 februari 2009

  Sedan skulle jag aldrig slänga ur mig antisemit till någon förrän jag ser bevis för att den personen verkligen är det.

 4. Bahlool 14 februari 2009

  hehe EMre vart har du varit har inte sett dig uppdatera din blogg heller

 5. alyssa 14 februari 2009

  jag e inte bitter för jag e singel, jag e kanske inte singel, jag kanske är singel… = ) jag e bara trött på alla kommersiella jippon. jag hade hellre velat leva i dubai eller damaskus bland min äckligt rika släkt än här i detta landet = ) svär jag hade haft en bättre uppväxt där.

  jag har aldrig firat alla hjärtans dag (har aldrig haft någon som velat fira den, tyvärr finns det inte så många killar som tycker om att fira det). Och det finns så många andra dagar om året man kan glädjas åt sin partner och sina nära och kära ; ) ta aldrig något för givet är mitt motto efter allt jag varit med om.. men man kan fira alla hjärtans dag utan att ge massa dyra saker, det räcker med en bukett rosor (för alla tjejer tycker visst om att få rosor…) och något fint att göra tillsammans (ex. en middag eller så.)

 6. Bahlool 14 februari 2009

  håller med alyssa 😛 du svarade inte vart du bodde

 7. Sancak Beyi Emre 15 februari 2009

  Bahlool:

  Jag har varit lite seg på senare tid haft mycket annat att göra ! Men nu är jag tillbaka i gammal god form !

  HAPPY APO DAY !

  Emre

 8. Bahlool 15 februari 2009

  haha vad är apo day?

 9. Sancak Beyi Emre 16 februari 2009

  Dagen för 10 år sedan Abdullah Öcalan togs i örat och släpades till fosterlandet för att stängas in i en bur .. kollar du inte min blogg längre eller ?

 10. Bahlool 16 februari 2009

  var där flera gånger i rad min vän men såg inget uppdaterat så har inte varit där på 3 dagar tror jag…

 11. Himler 02 mars 2009

  /ingen antisemitism här tack/ Bahlool

 12. Hrafn 03 mars 2009

  Har jag rätt i min uppfattning att författaren anser att tillexempel konflikten mellan
  shia- och sunnimuslimer (och sufimuslimer)
  kurder, Iranier och Irakier (och Turkar)
  Kristna och muslimer i Libanon
  konflikten mellan Pakistan och Indien,

  m.fl.

  egentligen är Israels fel?

  Nåja
  Kanske stämmer, för vi vet ju vilka som styr världen bakom kuliserna (eller?)

 13. Bahlool 03 mars 2009

  Hrfn: Vilka var det som gav vapen till Saddam i hans krig mot Iran? Vilka var det som beväpnade de olika grupperna i afghanistan? Vilka var det som stödde sunniextremister i Irak? Vilka var det som gav vapen till kurderna efter Saddams fall? Vilka var det som stödde milisgruppera och kristna falangister i LIbanon?
  De här konflikterna beror på USA och Israel och USA gör inget om det inte hanldar om 1 olja, 2 israel eller 3 ideologi (kampen mot islam eller kampen mot kommunismen)
  Har inget med att styra världen bakom kulisserna att göra, utan har med strategi att göra. Divide and Conquer..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *