Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Massmord på shias

Al Jazeera English – Middle East – Dozens killed in Iraq suicide blast.

Än en gång har terrorister försökt återskapa den instabilitet och det inbördeskrigsliknande situationen som fanns i Irak, genom att mörda över 50 shiapillgrimmar inom loppet av några dagar. Shiiterna är på väg mot heliga gravar tillhörande Profeten Muhammeds barnbarn, och målet var shiamuslimer, mestadels kvinnor och barn, som gick eller åkte på väg mot de heliga städerna.

Enligt officiell statistik så har runt 80% av de mördade, sen USA gick in i Irak, varit shiamuslimer. Några år sedan var Irak nära ett inbördeskrig, där 65-75% av befolkningen är shiamuslimer. P g a de religiösa ledarnas uppmaningar att hålla sig lugna, så lyckades inte attackeran och provokationerna.

På måndag infaller Hussains 40:de dödsdag, och då väntas miljoner pillgrimmar till städer som Kerbala och Najaf.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *