Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Till försvar för slöjan del 2

Ta av slöjan – eller sluta i skolan | SvD.

Skrev här om slöjan och argument för varför dessa kvinnor ska få bära vad de vill.

Annas Rosblogg skrev också om det här

Det som kom fram i kommentarerna, var att de ska anpassa sig till vår kultur och våra seder. Vad är vår kultur? Vad är våra seder. Jag försökte ifrågasätta det här i inlägget men det verkar som om folk inte hade läst allt till eller inte förstått det till fullo:

Är våra seder att klä sig i jeans? Eller i päls? Är vår klädstil att gå halvnaken? Eller helnaken? I Sverige ser vi allt, vi har nudister, vi har personer som visar sina underkläder. Vi har personer som går runt med en massa konstiga färger i håret, vi har personer som hatar skinn, andra som älskar skinn.

Gå ut på gatan och se för er själva, personer som kallas för Emo, eller Goth, andra som är punkare och återigen andra som är skinnskallar. Vilken av dessa stilar anser vi vara svenskt? Är inte flera av de här stilarna importerade från andra länder och kulturer?

Jag hävdade i förra inlägg att det här har med våra fördomar att göra, det är lättare att vara fördomsfull och uttrycka sig mot slöjan eller burkan, än att uttrycka sig emot någon som drar ner byxorna och visar sina underkläder..

Hur länge har svenskar visat sina underkläder när de gått på staden eller suttit i klassen? Vi importerade den klädstilen, varför får man inte importera nikaab eller burka eller slöja?

62 kommentarer

 1. Pether 13 februari 2009

  Pedofil är ett brott som kom först de senaste århundradet efter att barnen hade råd att vara ungdomar. Förr i tiden så gick barnen från att vara Barn, till att Bli vuxna. Men nu kunde de vara ungdmar och fick en tid innan de blev vuxna till att utbilda sig och vara barn på nytt.

  Så nej, Muhammed var ingen pedofil.
  Skulle vara svårt att hitta någon som INTE gifte sig med en 12-13årig på den tiden och senare upp till 16-17hundratalet.
  Man blir könsmogen vid 12-13, varför ska man då inte skaffa barn?
  Ta också i åtanka att förr i tiden så blev det mycket farligare att föda barn efter 20årsåldern.

  Muhammed och Aisha trolovades när hon va 6, gifte sig när hon va 9, och fullbordade det när hon var könsmogen. Inga problem alls med det.

  Det van Gogh och den andra bruden ägnar sig åt är inte Kritik.

 2. Johan 13 februari 2009

  Slaveriet på 1800-talet i USA var en produkt av sin tid. Då var det inte fel enligt personer som utövade den på sin tid. Klart vi kan döma dessa människor. Det folk gjorde förr som vi idag anser är fel är vad som kallas utveckling och att lära sig av historien. Pedofili och slaveri var okej förr, inte idag.

  ”Om jag går runt med guld på natten i ett mörkt område, och sen blir rånad, då får jag skylla mig själv ja, för det var min oförsiktighet som ledde mig dit.” Du är verkligen naiv. Så det är okej att våldta tjejer om de är lättklädda? Är det okej att döda någon som du anser förtjänar det? Du har fortfarande inte svarat på vad du anser är ett rimligt straff för den som lämnar Islam.

  Yttrandefriheten tillåter lögn, personangrepp och andra påhitt. Det är visserligen inte vidare konstruktivt i en debatt men ändå tillåtet.

  Jag dömer Islam för det muslimerna gör. Det må vara en liten del som mördar i Allahs namn men om nu denna majoritet av fredliga muslimer bara sitter på sina arslen och inte tar i tu med problemen så har dom ingen rätt att kritisera väst för sina problem.

 3. Bahlool 13 februari 2009

  Hur ofta kritiserar du USA och Israel för sina brott`? Vi talar om två stater som mördar muslimer, på daglig basis.
  DU kan inte döma folk med hjälp av dagens regler. Enligt svensk lag så kan du inte döma någon för ett brott som inte var brottsligt innan lagen tillämpades, rätt kul att du anser dig då ha rätten att döma folk för vad de gjorde då. Pedofilier, som du säger, är inte olagligt överallt. Vissa stater har ingen minimumgräns för giftermål med barn osv. Så än en gång, rätt kul att du tar dig rätten att döma folk med hjälp av dina värderingar, som om dina värderingar och dina åsikter är överlägsna alla andras..vem dog och gjorde dig till gud?
  Alltså är du dum eller? Vart sa jag att det var ok att våldta någon som är lättklädd? Jag säger att det är dumt att ränna runt med guld i ett område fyllt med tjuvar och det är dumt att vara halvnaken i ett mörkt område med farliga typer osv..så om du är så dum, får du skylla dig själv, men det etyder inte att jag tycker det är ok eller rätt. Förstår du?
  Det är stor skillnad på vad jag anser är rätt och vad som jag tycker är dumt att göra.
  Fel ärekränkning är förbjuden i lagen, därmed får du inte ljuga och du får inte gå till pesonangrepp. Gå läs på lagen lite mera tack

  Så enligt dig ska jag döma dig för vad andra svenskar gör för att de inte protesterat? Det är så du ser på islam och muslimerna…

 4. Pether 13 februari 2009

  Bara för att Svensk högermedia inte visar massprotesterna mot våld och terrorism betyder det inte att de inte existerar.

  Ta och kolla på Al-Jazeera eller liknande för att ta till dig lite opartiska nyheter.

  Ladda ner Livestation så kan du kolla på Al-Jazeera, BBC och andra stationer gratis.

 5. Johan 13 februari 2009

  Du har fortfarande inte svarat på min fråga om vad du anser vara ett lämpligt straff för personer som lämnar islam.

  Klart vi kan döma folk och vad de gjorde förr, hur ska vi annars kunna lära oss av de misstag som gjordes förr? Bara för att man kan sin historia betyder det inte att man automatiskt lärt sig av den. Annars är man dömd att göra samma misstag om och om igen. Kan du förstå och acceptera det som gjordes i under Förintelsen under andra världskriget? Det kan inte jag, och det skulle jag aldrig göra. Skulle samhället börja göra det är vi dömda att göra om misstagen.

  Det du gör är väldigt faligt, du lägger skulden på offret inte den som begår gärningen. Det är _aldrig_ okej vare sig någon är lättklädd eller inte! Visst kan du tycka det är dumt men lagligt sett skulle det aldrig hålla, kanske i något primitivt muslimskt land men inte i Sverige 2009.

  Svensk lag har inskränkningar i yttrandefriheten. Det finns många men i denna rättighet som jag anser inte vara riktigt yttrandefrihet. Ingen ska behöva vara rädd för att yttra sina åsikter.

  Jag tycker precis samma sak om vi svenskar som om muslimer, norrmän, amerikaner osv. Vi har alla en skyldighet att rensa upp i våra egna led innan vi har rätt att kritisera någon annan part för våra egna problem. Vi har alla ett kollektivt ansvar. Svenskar har detta ansvar, muslimer har detta ansvar, kristna har detta ansvar.

  Jag tycker islam är en primitiv sandreligion uppdiktad av en lögnare och en pedofil som varken kunde läsa eller skriva. Det är min åsikt, du behöver inte hålla med mig. Du har rätten till att ignorera mina åsikter. Jag struntar i vilket som, det är min åsikt och ska inte behöva vara rädd för att yttra den.

  Bara för att pedofili inte är förbjudet överallt i världen gör det inte mer rätt för det. Det är trots allt sex med barn vi talar om. En nioåring är aldrig, fysiskt eller mentalt, utvecklad för sexuella aktiviteter vid den åldern.

 6. Bahlool 13 februari 2009

  Jag anser inte att det ska straffas ifall man väljer att lämna Islam, det har jag själv gjort två gånger.

  Att känna till historien och lära sig av den är en sak, att döma dem med våra värderingar är en annan. Ser du på historien så ser du att många stater förintade hela folk, för att styra och för att få makt över området, jag kan inte gilla det, men jag kan förstå det. Arabien på 600 talet, är inte Sverige på 2000 talet. Det fanns inga lagar mot sådant gifte, det finns det idag. Om du ser på svensk lag så säger den klart och tydligt, att du inte kan få straff för ett brott som inte är straffbart i lagen. Så att du ogillar vad Muhammed gjorde är en sak, men att du vill döma honom är helt åt skogen. Man levde kanske till 40 års åldern, barn var könsmognare tidigare (titta på könsmognad hos barn i Idag och 50 års sen, så ser du att det har förändrats med flera månader)

  Jag lägger inte skulden på offret, jag säger dig att man är blåst om man tror man är säker på stan kl 12 på natten och klär sig med guld, eller utmanande. Det handlar om folkvett. Och än en gång kommer du med en känga mot muslimska länder, har du ens varit i muslimska länder? Vet du att kvinnor känner sig säkrare i muslimska länder än i Sverige? Här mår var sjätte kvinna psykiskt dåligt, pga all press som samhället lägger på dem.
  Åk till Iran och kolla hur det är att vara där på kvällen

  Din åsikt är byggd på fördomar och på felaktig info så visst får du ha den, men den är inte sann.
  Han låg inte med henne när hon var 9. Enligt historiska källor var hon allt från 11 till 18

 7. Johan 13 februari 2009

  Dessa historiska källor är lika tillförlitliga som koranen, dvs lika med noll.
  Om nu kvinnor känner sig trygga i sina hemländer så varför kommer de då till väst i drivor? Varför bor du själv i Sverige? Jag ser att du är från Irak, åkt dit då om du känner dig så otrygg i Sverige.

  Folkvett och vad som är lagligt är helt separata ting.

 8. Bahlool 13 februari 2009

  Johan jag är svensk, och är nöjd med Sverige, jag förklarade för dig att kvinnor är osäkra här. Du har stora problem med Islam, din okunnighet om Islam och ditt hat för muslimer och Islam. Inte bra för dig 😉
  Ja, alla historiska källor är opålitliga..allt som inte överrensstämmer med dina fördomar, är opålitligt…

 9. Johan 13 februari 2009

  ”Ja, alla historiska källor är opålitliga..allt som inte överrensstämmer med dina fördomar, är opålitligt…”

  Detsamma.

 10. Bahlool 13 februari 2009

  Skillnaden är ju att jag kan ta upp historiska dokument, du vill ju inte ens acceptera såna..så hur kan du mena att Profeten Muhammed var pedofil? Det måste du ju ha läst i någon bok, som måste ha några källor från den tiden. Om historiska källor är så här ej tillförlitliga så kan du ju inte veta att han var pedofil..

 11. Pether 13 februari 2009

  Han har läst det på något SD forum, dem vet ju ’sanningen’ som döljs av ’pk-media’.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *