Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Det är inte vindar, det är en Tsnunami

Extremism borde alltid vara en källa till oro | SvD.

Läser herr Adaktussons inlägg i debatten om Mohammed Omars ”radikalisering” och kan inte sluta förundras över att denna man, som skrivit, rapporterat och diskuterat all världens oroshärdar, kan vara så pass motsägelsesfull.

Adaktusson tar upp Iran i inlägget och ifrågasätter hur man kan tycka att Iran och Irans avlidne ledare, Ayatollah Khomeini, skulle vara beundransvärd och en förebild. Adaktusson tar upp att det sker övergrepp mot oliktänkande, avrättning av konvertiter och homosexuella.

Vidare går hans bombardering vidare mot Hamas, som vill utplåna Israel.

Han menar vidare att de åsikter och värderingar Mohammed Omar ger är avskyvärda.

Ingenstans tar han upp att Iran revolterade mot Shahen, som mördade tusentals, torterade, fängslade och fördrev många fler.

Ingenstans tar han upp att de, ”oliktänkande” var personer som tog till vapen och bombade i Iran, medans Iran var angripet av Saddams trupper. Så Iran fick slåss för sitt liv. Ingenstans tar han upp att det fanns lagar stiftade i landet, som går emot homosexualitet. Om man gillar det eller ej spelar ingen roll. Vi har våra lagar, de har sina lagar. Vi har våra värderingar, de har sina värderingar.

Herr Adaktusson, nämner ingenstans Israel i negativa ordalag. Ingenstans tar han upp de tiotusentals fängslade, barn kvinnor och män. Ingenstans tar han upp hur denna ”enda demokrati”, mördar pojkar som demonstrerar på gatorna. Ingenstans tar han upp USA, denna stora demokrati, som har ett fångläger sen över 7 år, och där folk får sitta dag in och dag ut, utan rättegång.

Skillnaden mellan herr Adaktusson och Mohammed Omar, är att Mohammed Omar säger att det skett ett och annat rättsövergrepp i Iran, vart nämnde Adaktusson det i sitt inlägg? Vart sa han att USA och Israel begår illdåd?

Det är hemskt att oskyldiga dödas, men vad är hemskare? Att en stat som Iran dödar oskyldiga eller en storartig demokrati som Israel och USA?

Hur många har dött i Iran, pga förföljelse? Hur många har dött i Israel och pga USAs krig och förföljelse av muslimer? Som vanligt tystas dessa saker ner och man tar enbart upp stater, religioner och synsätt som inte håller med oss eller delar vår syn på rätt och fel; rätt är att du får mörda, skada och förfölja, så länge du stödjer oss; fel är att du gör de här sakerna utan vår tillåtelse eller vårt godkännande. Vi kan inte beklaga oss över Iran och över att extremismen ökar, och inte titta på grunderna för Irans och extremismens frammarsch, Israel och USAs politik. Iran dödade åsiktsmotståndare, men vad gjorde inte USA i Sydamerika? Hur många demokrater blev inte mördade, för att de hade en annan åsikt än USA?

Det är inga vindar som vänder, det är en Tsunami som är på väg. En Tsunami fylld av irriation och trötthet på det hyckleri som tillåter att Israel och USA kommer undan med samma saker som Iran inte får komma undan med, skillnaden är att Iran inte startar några krig, skillnaden är också att Iran inte har några atomvapen; skillnaden är också att FN inte har över 40 resolutioner mot Iran och skillnaden är också att Iran vill bli lämnad ifred. Alla dessa saker gäller USA och Israel, men Adaktusson skulle inte våga yttra sig negativt mot dem.

Mohammed Omar är bara början…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *