Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Pest och Kolera? del 2

Trolig högerregerig trots framgång för Kadima | SvD.

Pest eller kolera

Valet överraskade, eller gjorde det? Enligt bedömmare så skulle Netanyahu vinna valet, en man känd för sin hållning att han inte vill ge tillbaka land som FN krävt av Israel. Istället överraskade Livni, en av hjärnorna bakom massakrerna på palestinier i Gaza. Hon är lite mera tillmötesgående mot araberna, men ingen arabisk ledare kan förvänta sig leva länge om han inte får ett fördrag med utgångspunkt av 67 års gränser. Den som går emot de muslimska och arabiska känslorna, och stiftar fred med Israel, för mindre än vad FN resolutionerna krävt, kan hälsa hem. Ingen av ledarna för Israel, är villiga att ha fred för land. Så inget har förändrats. Samma krigshetsare styr Israel. Samma personer som talar om fred, men krigar sig till framgång (kriget mot Gaza var för att öka väljarstödet, enligt alla bedömmare av situationen).

Israel vill inte ha fred. Vill man ha fred, då får man ge upp land man har ockuperat olagligen. Däribland Golanhöjderna (Syrien), Sheebadalen (Libanon) och Gaza och Västbanken (Palestina). Gör man inte det, så kommer man aldrig få fred och blodbadet, där palestinier mördas varje dag, kommer fortgå.

3 kommentarer

 1. JW 11 februari 2009

  Israel har aldrig “erövrat” ”arabiskt land”. Initialt flyttade judar, helt legitimt, till området kring dagens Israel till _köpt_ eller _icke-ägd_ mark (t.ex. träsk och öken). Inga, eller _väldigt få_ araber fördrevs (oftast de araber som attackerade de legitima nya invånarna). Tvärtom, araber strömmade _till_ “Palestina” pga. de jobbmöjligheter och den högre levnadsstandard som erbjöds i Israel med de inflyttande judarna. 1948 upprättades staten Israel. Staten skulle vara (hyfsat) fri där alla skulle vara lika inför lagen. Som Israels förste premiärminister Ben-Gurion sade:

  “In our state there will be non-Jews as well–and all of them will be equal citizens; equal in everything without any exception, that is: the state will be their state as well…If the Arab citizen will feel at home in our state, and if his status will not be in the least different from that of the Jew…” (December 13, 1947)

  Men arabiska ledare runt Israel _startade_ nu ett krig för att utplåna den unga, legitima staten Israel, utan några som helst intentioner att upprätta någon fri stat där. Jordanien och Egypten, två diktaturer, ville utöka sitt territorium samt bli av med denna fria oas Israel som visade på deras egna fatalt misslyckade kultur (förnuft vs. blind tro). Det är fakta att araberna startade kriget 1948. Judarna står nu mer eller mindre utan vapen, hotade att bli utplånade i ett totalt utrotningskrig, trots att de kommit _helt legitimt_ till området (genom att, som sagt, köpa land eller bygga på oägd mark). Land ägs inte “kollektivt” av en religion eller etnicitet, land ägs (eller bör ägas) av individer. Azzam Pasha, Secretary General of the Arab League, lovade exempelvis:

  “This will be a war of extermination and a momentous massacre which will be spoken of like the Mongolian massacres and the Crusades.”.

  De flesta araber som flydde under kriget flydde pga. kriget självt. De blev lovade av sina ledare att snart få komma tillbaka till sina hem, så fort Israel var besegrat. Israel vann dock kriget utan hjälp från USA. Nu är det extremt viktigt att inse att araberna i och med initierandet av kriget _inte_ hade någon som helst _rätt_ att återvända till sina hem och inte har det i dag heller. Dock erbjöd Israel att ta tillbaka 100 000 flyktingar efter kriget, vilket avböjdes. Palestinierna i flyktinglägren i dag har alltså inte någon rätt till en kvadratcentimeter av Israels yta. Det är palestinierna som inför Israel ska bevisa (inte halvdant i en vecka eller två, utan under flera år) att de vill ha fred eftersom de är de som började att initiera våld och har gjort det ända sedan 1948 (och även dessförinnan). Precis som de allierade ockuperade Tyskland efter WW2 men lämnade tillbaka makten successivt allteftersom tyskarna bevisade att de ville ha fred.

  Allt övrigt territorium Israel har erövrat fram till i dag har varit territorium som varit nödvändigt att erövra för Israels självförsvar.

  Ansvariga för palestiniernas lidande är de palestinier som stöder Hamas och andra organisationer (som vill utplåna Israel, en fri stat, för att kunna upprätta en rättsvidrig och ofri stat i stil med Iran) som genom initierandet av våld har tvingat Israel till försvarsvåld. Israel är inte till _någon grad_ skyldiga till palestiniernas lidande oavsett om de lidande är skyldiga civila, oskyldiga civila, barn, kvinnor eller terrorister. Med samma logik som Storbritannien inte till någon grad är att klandra för tyska barn och andra oskyldiga tyskar som dog pga. bombningarna av tyska städer under andra världskriget (nazisterna var skyldiga, naturligtvis).

  De judiska Immigranterna ”övertog” inte Palestina. De köpte mark eller flyttade till oägd mark – precis som européerna som emigrerade till Nordamerika. Judarnas immigration till Palestina var legitim och européernas immigration till Nordamerika var legitim. Indianerna ägde sina verktyg och hyddor eftersom de själva skapat dessa. Den ”indianska etniciteten” e.d. ägde dock inte hela Nordamerika. Indianerna hade ingen rätt att attackera erupéer som byggde upp hus, gårdar, plantage osv. En individ har en moralisk rättighet att flytta till vilket stycke land som helst i världen om landstycket är oägt eller om han köper landstycket av rättmätig ägare, och inte har några intentioner att göra något kriminellt (nu respekterar förstås sällan världens stater detta, tyvärr). Se gärna gratisföreläsningen ” Columbus Day without Guilt”

  http://www.aynrand.org/site/PageServer?pagename=reg_ls_columbus

 2. Bahlool 11 februari 2009

  JW legitimt flytta till ett område? Vart i världen får folk flytta in hur de behagar? Så du menar jag har all rätt i världen att flytta till Israel och bosätta mig vart jag vill? Utan visum? Utan papper? Utan tillstånd? Varför fick sionisterna den rätten då? Ingenstans kan folk bara flytta in, det har inte varit tillåtet någonstans. Enda gångerna det skedde var när imperialister eller erövrare gjorde det här..Därmed bevisar du min tes.
  Dar Yassin är ett praktexempel på fördrivningen. Legitima? Hur kan ett land vara legitimt när det är uppbyggd på andras mark? Varför jagade NF och Engelsmännen judiska extremister? Varför menade man att ledarna för Israel, var terrorister? Varför flydde runt 800 000 palestinier?
  Inga vapen? så de vapen som sionisterna hade köpt i Tjeckoslovakien var inga vapen? Så sionisterna vann kriget med hjälp av stenar och påkar? Snälla, hela ditt inlägg dryper av faktafel och propaganda. Sånt går hem hos supporters till Israel, inte hos mig 🙂

  Ja palestinierna initierade våldet
  Rapid deterioration due to the terrorist attacks by the Irgun and Lehi on Arab civilians, British officials, British forces, international delegates (e.g. Comte Bernadotte), and strategic installations. This caused severe damage to British morale and prestige, as well as increasing opposition to the mandate in Britain itself, public opinion demanding to “bring the boys home”
  http://en.wikipedia.org/wiki/Palestine
  Du kan ju förklara för mig vad som hände i Dar YAssin, ett av många exempel på mördandet av civila palestinier?
  DU kan också förklara för mig varför Abdullah slöt avtal med Israel om att inte kriga vidare, ifall han fick jerusalem?
  Du kan också förklara för mig varför Folke Bernadotte mördades?
  Skillnaden mellan Tyskland då och Israel, är att palestinierna inte började 56 års krig eller 67 års krig, Det gjorde Israel. Därmed kan du inte jämföra successiva tillbakadragande

 3. Bahlool 11 februari 2009

  Nödvändigt att erövera för Israels självförsvar, enligt vem? Enligt Israel och dess supporters? Tur att Israel skrivit på avtal om krigets lagar då, tur att Israel är medlem av FN som menar att landet ska lämnas tillbaka…
  Så vem initierarade våldet 56 och 67? Det var knappast araberna…Din logik dryper av faktafel och propaganda, jag förstår att du tror på det, men att ge palestinierna skulden för att de vill försvara sig mot ockupationen är befängt. Du tror väl inte att de ska acceptera ockupationen eller? När de hoppades på fred, så fick de se bombningar och angrepp, därmed faller ditt resonemang att de ska acceptera sin situation. Samma sak hände under nazisternas ockupation, folk som stod emot mördades och alla civila som mördades som straff, fick alltså skylla sig själva för att deras “terrororganisationer” tog till vapen mot ockupationen..
  All mark i Nordamerika ägdes av någon stam, de fick bosätta sig där och mördade landets innevånare, på samma sätt som Israel gjort. Folkmordet som amerikanerna begick mot de stackars indianerna, säger du är berättigad, det visar på vilken sjuk syn du har.
  Europeernas immigration var allt annat än legitim, enbart i imperialisters ögon var det, och såna finns knappt kvar idag, förutom i Israel.
  Indianerna ägde all mark de var på, därför de slogs med varandra om mark, eftersom de hade sina gränser och sina jaktmarker och det var ju därför de blev utrotade, för att de gjorde motstånd. Eller varför utrotades de?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *