Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Shias i Pakistan

Press TV.

Al Jazeera om händelserna

I dagarna har jag fått fler och fler nyhetsrapporter om shiamuslimernas situation i Pakistan. Jag var rätt aktiv på mirc några år sedan och såg den okunnighet och den situation de stackars pakistanska shiamuslimerna levde under. På den tiden så koncentrerade sig vissa terrorgrupper på att mörda kända shias, läkare, advokater, poliser. Staten stödde då Talibanerna aktivt genom sin underrättelsetjänst och man stödde också splittringen inom Pakistan.

Shias utgör runt 25% av Pakistans befolkning och har haft det hårt sen Zia Al Haqq var president på 70 talet. Idag koncentrerar dessa Talibaner och deras anhängare sig på att spränga upp bedjande på väg till moskéen eller skjuta ner dem på öppen gata. Nu kommer rapporter om ett område i Pakistan, där Talibanerna tagit över kontrollen av området och där de, enligt rapporterna, mördar runt 25 till 30 shias om dagen. Staten, som vanligt, undviker att ta tag i saken. Några dagar sedan sprängde en fanatisk Wahabi (sekt som får support och pengar från Saudiarabien och som anser att shias är otrogna och ska mördas) upp sig och 30 stackare på väg till moskéen.

Det kan ju nämnas att Talibanerna i Afghanistan skapades med hjälp av Saudiarabien, USA och den pakistanska underrättelsetjänsten. Talibanerna gick sedan och bet sina herrar i handen och vi har det kaos som drabbat Pakistan, Indien och Afghanistan framför oss. Enligt representanter för Iran, så beror omvärldens tystnad för händelserna där på att det varit stora rubriker om  Gaza, Irak och Obama.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *