Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Nyheter från den muslimska världen…

Lite nyheter vi kanske inte får höra eller se så ofta på våra kanaler.

Iran

Storbritannien ser Irans uppskjutning av en satellit som ett hot. Den doktrin som USA och Storbrittanien kör med är att alla får söka och utforska kärnkraftens och rymdens hemligheter, så länge de är vänner till USA och Storbritannien. Iran anklagas för att söka kunskaper om kärnkraft, samtidigt som vi har ett Israel som äger runt 200 atombomber. En satellit byggd i Iran är inget hot mot väst, med tanke på att tom lilla Sverige har satelliter i rymden.

Sverige

Sverige sattes på kartan när två personer kastade skor och böcker på den Israeliska ambassadören. (skrev om det här några dagar sedan). Roligt att läsa kommentarerna till artikeln om hur folk nu plötsligt gläds åt det svenska modet.

Bahrain

Bahrain består till ca 80% av shiamuslimer och dessa leds av en sunnimuslimsk härskarfamilj. Sen några år har man utlovat friare val och fler demokratiska rättigheter, ett löfte man inte hållit. Då och då rasar det upp upplopp och nu har det varit upplopp i några dagar, då man fängslat shiamuslimska demokratiförespråkare. Bahrains regering har använt sig av frasen, ”terrorverksamhet” när man fängslade tre företrädare för oppositionen och en av dem var ledaren för en människorättsgrupp i Bahrain. Finns det något land som inte använt sig av frasen terror eller terrorist?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *