Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Negersson?

Skånepolisen övade med rasistiska ”namn” | Inrikes | SvD.

Nu kommer det fram vart den här jargongen och kulturen bland poliser i Skåne kommer ifrån. I sina utbildningar har man fått  höra och använda sig av namn som Neger Negersson. Är det då så konstigt att poliserna tar dessa fördomar och dessa ”skämt” med sig ut på gatorna? Det märkliga är att här blev det också en anmälan, några av polischefterna förnekar all kännedom (ovanligt att chefer inte tar ansvar eh) andra menar att de gjort en anmälan till internutredningsgruppen, något som internutredningsgruppen inte har någon som helst kännedom om.

Som vanligt så tystas saker ner; som vanligt så undviker chefer att ta ansvar för sina underordnade; som vanligt är det rasism inblandad och som vanligt beter sig vuxna barnsligare än barn. Vi försöker lära upp våra barn att ta ansvar för sina handlingar, vart är ansvaret här? Neger Negersson? Polisen är verkligen påhittiga…

När SD får över 20% i en skånsk kommun som Landskrona, då är den här rasismen inte något undantag utan en del av den skånska myllan. Jag själv växte upp med blatte hit och blatte dit; en av dem som använde det flitigast var en mulatt…

Kan tillägga att Neger i början inte var negativt eller rasistiskt utan just betyder svart. Dock har det blivit negativt på senare tid och jag tror knappast en vild främmande svart man skulle se det på något annat sätt än just rasistiskt om han fick höra ordet av en vit.

7 kommentarer

 1. Fredriik 07 februari 2009

  Men att säga neger kan väl ända inte anses vara rasism. Finns väldigt lite i den svenska historian som pekar åt någonting sådant.

 2. Bahlool 07 februari 2009

  Neger har blivit ett skällsord. I början betydde det ju svart men på de senaste århundraden har det blivit ett negativt ord för svarta. Så ja det är ett skällsord. Du kan ju fråga en svart hur han känner om du säger neger till honom? Jag tror att poliserna försökte vara roliga bland sina egna kollegor, men det kan man vara på andra sätt.

 3. Nån 07 februari 2009

  Neger är inte samma sak som Viting eftersom Svarta människor har utstått ett fruktansvärt lidande av vita människor och det är vita människors skyldighet att inte säga ”neger” som dem använde mot slavarna!

 4. Magnus 07 februari 2009

  Tack för det mest sakliga resonemanget jag sett om ett ämne som oftast rör upp blinda känslor och missuppfattningar.

 5. Bahlool 07 februari 2009

  Magnus 🙂 tack för komplimangen

 6. Sancak Beyi Emre 07 februari 2009

  Men va fan ! Detta bör fan FN o HR ta upp ! Det är ju för statstjänstemän som beter sig på det här viset ! Grymmt bra att du håller koll på sånt här, dock så kanske man ska göra sin röst hörd på en annan nivå så det blir ändring på den skiten !

  Jag vill inte ens tänka mig vad ett gäng sådana gör med svarta om dem redan har en syn på dem i förväg av mindre värde…

 7. Bahlool 07 februari 2009

  Jag tror att många svarta i USA blir fängslade för att rasismen bland poliser, svarta som vita poliser, lett till att de misstänker dem och ger dem skulden för allt i samhället. Så egentligen blir det här ju en fara för rättsstaten när polisen inte gör sitt jobb utan låter sina fördomar ta kontrollen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *