Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Faran med en rasistisk poliskår?

Rikspolischefen: ”Det är för jäkligt” | Inrikes | SvD.

Det har ju skrivits mycket om det här, däribland av mig, om dessa poliser och deras jargong. Jag som invandrare har haft med polisen att göra många gånger och enbart vid två tillfällen var jag den anklagade, resterande 10-15 gångerna var det jag som var den anklagande. Dessa gånger var de inte till stor hjälp. En gång blev min syster och min bror angripna av ett gäng på 5-6 stora grabbar, enligt polisen var det vårt fel. När några killar snattade och sedan hotade en praoelev, så tog min bror stryptag på den som hotade. Polisen kom, fick det de hade snattat och istället för att ta dem med sig, fick vi utskällningen. Listan kan göras lång på polisernas dåliga arbete, ibland kunde jag förnimma rasistiska och främlingsfientliga tankar och idéer och ibland var det bara så att de var under stor press.

Vad är faran med en rasistisk poliskår? Tittar man på fascistiska eller diktatoriska länder, så brukar man se att ifall poliskåren eller militären har en viss syn på saker och ting, så kan de kontrollera och få tusentals människor att försvinna.

En poliskår, som har nedvärderande jargong och nedvärderande syn på invandrare, handikappade, kvinnor, homosexuella kommer att försvåra kampen mot rasism och homofobi.

Vi har ju sett det här några gånger när kvinnor blivit våldtagna, och de fått försvara sig för polisens fördomar om dem. Samma sak gäller polisens syn på invandrare. Vi har alla hört att invandrare är överrepresenterade i brottsstatistiken. Ska man tro att polisen inte har sådana fördomar mot invandrare?

Alla har vi fördomar, men det ögonblicket vi tillåter dessa inverka på våra beslut blir det farligt. Ifall vi då har en maktställning som chefer för ett företag eller ifall vi tillhör ordningsmakten, då kan detta leda till stora problem.

3 kommentarer

 1. Jonas 07 februari 2009

  Berätta istället varför du var anklagad. Poliser är inte mer än människor och märker lika väl som alla andra som bor i Sverige att invandringen har blivit ett enormt problem. Det mångkulturella helvetet drabbar unga svenskar varje dag genom våldtäkter, rån, misshandlar, bilbränder, kravaller och så vidare.

  Sitt inte och beklaga dig över rasistiska poliser. Passar inte landet så åk hem. Vi svenskar har tröttnat för länge sedan.

 2. Bahlool 07 februari 2009

  Vart ska jag åka hem nånstans? Jag har bott här längre än någon annanstans. Det är ett märkligt fenomen att du får beklaga dig, men inte jag. Varför tar du dig den rätten men förvägrar mig den? Stackars svenska ungdomar som drabbas av det mångkulturella helvetet 🙁 Så enligt din SD mentalitet, så begår vita svenskar inga brott? pedofileri, som vi ser på nyheterna dagligen, begås i allmänhet inte av invandrare, men enligt dig så verkar allt ont kommit från invandrarna och deras barn.
  Jag är svensk, känner mig svensk och känner att jag är rätt nöjd med landet här. Jag betalar mer än dig i skatt, det kan jag lova dig 😉
  Sverige skulle stanna utan invandringen, med en allt äldre befolkning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *