Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Blodbad vid moské i Pakistan | Utrikes | SvD

Blodbad vid moské i Pakistan | Utrikes | SvD.

Än en gång går en fanatisk taliban eller wahabit och spränger upp människor som var på väg till en moské. Än en gång sker det i Pakistan och än en gång är det stackars shiamuslimer som drabbas.

Jag har varit på demonstrationer sedan jag var sju år gammal, men jag har aldrig aldrig aldrig sett eller läst om en enda demonstration mot mördandet av shiamuslimer, och det har dött miljoner de senaste 30 åren. Bara i Irak har det sekteristiska våldet, där runt 80% av de mördade var shiamuslimer, kostat över 600 000 människor livet.

I alla konflikter finns det en demonisering av motparten, i Islam har detta skett i 1400 år. Folk avskyr, hatar och mördar shiamuslimer för att man fått höra vilka fördomar de har mot vissa personer i tidig islamisk historia, thats it.

Problemen bland muslimer är att vi inte bara har yttre fiender, utan också inre fiender, personer som splittrar och spyr galla. Desamma personerna som mördar shias, är de som slänger syra på tjejer som vill gå till skolan, samma personer som gick in i två kristliga kyrkor och mördade bedjande, samma personer kämpar mot staten Pakistan, samma stat som stödde och betalade dem många år sedan.

En kommentar

  1. sara 06 februari 2009

    jag ska ut med mina systrar imorgon. vad tusan jag tyckte att den va br a:P haha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *