Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Fler Burmaflyende räddade till havs

Fler Burmaflyende räddade till havs.

Ett annat inlägg jag skrivit om saken.

Rohyingas är en minoritet i det diktatoriska Burma. Vi alla såg på nyheterna hur Burma behandlat munkarna som vågade demonstrera. Rohyingas är den minoritet i Burma som drabbats hårdast av Burmas förtryck. De erkänns inte som minoritet, man slår dem, misshandlar dem, torterar dem, svälter ut dem och ger dem inte ens papper på att de är burmeser.

När de lyckats fly sitt helvetiska liv, så blir de jagade av burmesiska soldater, som misshandler de lite mera, som en slags avskedsgåva. Efter att ha lyckats komma ifrån dessa förtryckare, och om de lyckats överleva den långa färden på sina båtar; båtar som är så trånga att vissa får stå och sen får de byta med några som satt, så hamnar de i händerna på Thailands armé. Ni vet samma Thailand som runt 250 000 svenskar besöker om året. Thailand behandlar dem på ett humant sätt, man ger dem ingen mat, inget vatten och tar sönder deras motorer, om de har sådana på sina båtar, och forslar ut dem på havet, för att låta havet ta hand om dem.

Det blev ett ramaskri om gässen som behandlades illa. Det blev ett ramaskri om hundar, katter och tom om fiskar. Vart är ramaskriet om dessa stackare? Hundratals tros ha drunknat ute till havs. Deras liv är fyllda av förtryck och deras död är kvalfyllda. Thailand vägrar stoppa sina ”deporteringar”.

Bojkott har hörts ofta på sistone..men om vi inte tålde Saddams mördande av människor, hur kan vi tåla Thailands? För det är mord!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *