Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Bildt: Medveten förstörelse i Gaza

De fungerande industrier som fanns är nu nästan totalförstörda. Och de är inte förstörda av strider utan medvetet sprängda. Det är en medveten förstörelse, säger Bildt på telefon från Gaza.

viaBildt: Medveten förstörelse i Gaza.

När en stor vän av Israel, som moderaten Bildt säger så, då är det verkligen hemskt. Vi har tur som slipper se lidandet och förstörelsen i Gaza. Israels politik är enkel, skräm bort eller mörda så många människor, att landet blir tomt. När palestinierna lämnat de ockuperade områdena, då är det omöjligt för dem att komma tillbaka och landet blir automatiskt israeliskt. Den som inte håller med, har inte läst den historia som visat på vad som hände ända sedan Dar Yassin, där sionister mördade hundratals civila; händelser som man repeterade gång efter gång under de åren, för att till slut få se 800 000 palestinier lämna sina hem och hus. Vissa med nycklarna till sina dörrar som enda packning. Inte visste de att de aldrig skulle få se sina hem, inte visste de att de skulle dö i främmande exil. Inte visste de att deras barn inte heller var välkomna.

Israels politik är rätt enkel, och man måste förstå det sionistiska tankesättet för att förstå, att Israel aldrig i livet kommer vilja ha fred, om de inte tar mera land. Ockuperad enligt folkrätten; ockuperad enligt FN, men Israel bryr sig ej.

Vi har ett problem, problemet är att folk tror på  Israels lögner. Israel vill inte ha fred. Tittar man på historien, från Antiken till idag, så ser man att den starke, aldrig, aldrig, aldrig, vill ha fred.

Har du makten över ett folk, såsom Israel har över palestinierna, då släpper du inte taget. Du tar allt du kan från det folket, du utnyttjar ditt övertag och du ser till att de aldrig blir starka eller kapabla att ta sin rätt. Israel är mäktigt och det har mäktiga USA som sin beskyddare. Så länge denna kooperation existerar, så länge kommer Israel att fortsätta dra ut på fredsprocessen.

Israel och USA kommer inte att vara eviga, inget är evigt. En dag kommer då andra nationer står med strypgreppet på dem och då är det omvända roller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *