Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Tankar om Palestina..

Jag är ingen stor fan av arabiska serier, särskilt politiska, men i dagarna visar man, pga händelserna i Gaza, gamla serier om den stora katastrofen (Naqba) som drabbade det palestinska folket.

Serierna är visar vilket lidande som drabbade det palestinska folket. Jag läser om många konflikter, men ingenstans är konflikten så orättvis, som den konflikt som skedde i Palestina. Jag håller fortfarande på att sammanställa lite inlägg om bakomliggande orsaker osv, men i korthet. Ett folk lämnade Palestina 2000 år sedan, detta folket drabbades hårt av Nazisternas folkmord, och för att väst inte ville ha dem, och för att väst ville belöna dem för att väst förrådde dem, så gav man detta judiska folket ett hem, ett hem i Palestina.

Problemet är bara att landet redan var bebott. Det var bebott av miljoner palestinier och några få hundratusen judar. Majoriteten, araberna, fick minoriteten av landet, något som förfärade Folke Bernadotte så mycket, att han protsterade, då sköts han ihjäl av judiska terrorister. Samma Bernadotte, som några år tidigare hade hjälpt flyktingar från koncentrationslägren i Nazityskland…

Ett krig uppstod, och då slaktade judarna tusentals civila i hundratals byar. Detta skrämde över 800 000 palestinier, och vi hade den stora Naqban..Aldrig i historien har jag läst, hört eller sett något liknande. Flyktingar som kom från andra världsdelar, kom och tog över landet, fördrev dess ursprungsbefolkning, och än idag fördriver dem och mördar dessa.

Liknande saker skedde i Amerika, Australien och Sydafrika, men då var det andra tider, då såg man ner på alla som inte var vita. Araberna räknas till ett av de mest civiliserade folken.

Jag bryr mig inte om nationalism, om en palestinsk stat ska skapas, så ska den till slut gå samman med andra stater i mellanöstern och skapa åter igen en Islamisk stat, en stat där de rika inte härskar med lögner, såsom de gör idag, utan en stat som är byggd på de gamla principerna av fruktan för gud, försvar av rätt och bekämpningen av det onda. Ett mellanösterns EU.

När man tänker på misären i Palestina, så kan man bara säga, det är rätt skrattretande hur detta folk jagats iväg, gång efter gång, och hur Israel kommit undan med 42 FN resolutioner emot sig. Hur detta Israel räddats över 40 gånger utöver det, pga USAs veto.

Någon gång måste det ta slut…När man ser dessa serier, så visar man ofta att det finns judar som hjälper de stackars palestinierna, och sen ränner folk och sprider rykten om att araberna är antisemiter..suck.

4 kommentarer

 1. Katya 29 januari 2009

  Skrev en lååång kommentar som försvann. Men vad det gick ut på var att jag nu rekommenderat din blogg till mina vänner 🙂 Speciellt en irakisk tjej som inte kan stödja palestinierna eftersom hon anser att de stödde folkmord på irakier genom att tycka om Saddam pga deras hjälp till dem.

  Samtidigt stödde hon invasionen av USA i Irak för att få bort Saddam. Hon ansåg att det var okej att stödja en i detta fall ond makt för att få bort en ondare makt dvs Saddam. Men det betyder ju inte att hon tycker det är okej att oskyldiga nu har dött pga USAs agerande.

  Sen måste man skilja på goda och onda handlingar. Jag förstår inte varför allting ska vara svart eller vitt. Jag är tex glad att USA gick in i Bosnien och stoppade dödanet (oavsett vilka skäl de hade) men jag tycker deras politik i mellanöstern är hemsk. Jag tycker det är bra att Kina kritiserade Israels agerande under Gaza kriget men tycker det är dåligt att de samtidigt ockuperar Tibet och att de planerade att påbörja ett ekonomiskt samarbete med Israel (ang. militär).

  Kan man inte få framhäva och berömma positiva handlingar och kritisera dåliga handlingar hos en och samma stat, organisation, folk osv?

 2. Bahlool 29 januari 2009

  Det du tar upp är ett stort problem hos irakierna. Våra religiösa ledare och våra irakiska kanaler visar program om Gaza dagligen och de stödjer och ger support till palestinierna varje dag. Vår högste andliga ledare al Sistani gick ut och fördömde våldet mot palestinierna och uppmanade araberna att hjälpa sina bröder. Jag själv har mött många palestinier som älskar Saddam, som hatade Iran, som hatade shias, som hatade alla som var emot Saddam..men det har inget med saken att göra.
  Hamas gick ut och sörjde en av de största terroristerna i Irak, al Zarqawi. Men samtidigt glömmer hon irakiskan att det är många irakier, som än idag, älskar Saddam..ska hon då inte stödja irak? ska hon då inte stödja irakierna?
  Finns, som du säger, saker som inte är svart och vit..jag själv gillar att se saker som svarta eller vita, men tyvärr är verkligheten inte på det viset.
  Ur strategisk punkt kan jag inte se något annat än att Israels existens och mördande inverkar på hela mellanöstern. Två saker, oljan och Israel är grunden till de flesta konflikter och morden i mellanöstern.

  Hade man varit som hon, så hade man hatat alla judar, och det går inte heller..då många av dem vägrar delta i folkmordet, mäånga av dem som demonstrerar för palestinierna osv

 3. Katya 29 januari 2009

  Ja men det är just det jag menar – folk är så extrema nuförtiden. För mig måste jag skilja mellan politik och vanliga människor. Visst folk gör fel i sina politiska val men jag kan aldrig acceptera att oskyldiga dödas oavsett om det var irakier som tyckte om Saddam eller inte. Eller Gazaborna som kan ha ”fel” poltiska åsikter enligt vissa. Att döda barn går inte att rättfärdiga på något sätt.

  Sedan så håller jag med dig att USA och Israel har orsakat de största problemen i mellanöstern och att man ska fokusera sig på just det aktuella problemet. Irakiernas minsta problem just nu är palestinierna eller Saddam för den delen. He is dead.

  Jo jag vet att det finns irakier som stödjer palestinierna och jag vet också att många palestinier sympatiserar med irakier. De har på vissa sätt och vis, lägg märke till VISSA sätt och vis, drabbats av samma oerhörda lidande och orättvisa. Jag vill inte ens tänka på de 200, 000 shia muslimer som jämnades med marken 1991 tack vare USAs agerande. För att sedan strypa landet med en blockad som dödade/drabbade massvis med människor. För att sedan leda till USAs invasion och ett inbördeskrig. Sorgligt är det bara. Jag kommer aldrig skylla på iraks civilbefolkning för att de mördas, oavsett vilka politiska åsikter de har, så länge de inte själva aktivt deltar i dödandet.

 4. Bahlool 29 januari 2009

  Problemet med araberna är just de här sakerna..som splittrar oss ännu mera. Kan ju säga att varje dag så blir mina föräldrar illa berörda av händelserna i Gaza, även nu när de ”slutat”…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *