Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Obama en ny Messias?

Är hos min familj och kunde inte sova i går natt, så var datorn också för långt för att jag skulle kunna lägga mig och samtidigt surfa, så jag låg kvar på madrassen och tittade på nyheterna, och voila då dök det den första intervjun med Obama upp. Al Arabia kanalen hade lyckats få några minuter med president Obama.

Samma dag hade jag fått höra om olika konflikter i världen, och allihopa nämnde Obama, Obama, Obama. Alla man talade med tyckte att Obama borde lägga sig i deras konflikt, från Indien till Mexiko.

Denna nya Messias låter som en storarig man, men jag har intalat mig själv att jag har en otrolig analytisk förmåga när det gäller USAs politiker. Jag ville att Bush skulle bli omvald, för jag visste att han skulle förstöra USAs rykte och ekonomi, något han verkligen lyckades otroligt bra med.

Nu har jag en sån känsla som säger mig att Obama inte är ett dugg bätre än de före honom. Folk i den muslimska världen tror att denna räddare, ska hjälpa dem få rättvisa mot Israel, S K I T S N A C K.

Under intervjun igår, så sade Obama om och om igen, Israel är våra vänner, Israel är våra allierade. Han utmålade Iran som supporter till terrorism och att de försökte skaffa sig kärnvapen, samma skitsnack som andra USApresidenter körde med. När reportern tog upp arabernas fredsförslag från 2002, som handlade om att Israel drar sig tillbaka till 1967 års gränser, samma gränser som FN erkänner, så sa han att han inte gillade allt med planen, men att han tyckte det var bra att araberna tog initiativ.

Denna Messias, talar på samma sätt som Israels regering. De sa samma sak om planen, det är ett bra initiativ, men att det måste bli lite ändringar på den – med andra ord man måste få mera palestinsk mark innan man slår till på fredsinitiativet.

Obama är inte räddaren, han kommer att svika sitt folk, och världens förhoppningar, såsom andra presidenter före honom gjort. Det är befängt att tro att han kan lösa världens problem, så länge som han inte klarar av att stoppa Israels aggressioner och ockupation. Obama skickade sin chefsförhandlare för mellanöstern till Israel, han hade fått i uppgift att träffa alla parter – förutom Hamas. Vad är det för slags fred, när alla träffas förutom den enda reela representanten för palestinierna?

6 kommentarer

 1. alyssa 27 januari 2009

  Obama står för FÖRÄNDRING (han slogan asså) haha..
  ja men inte nödvändigtvis till det bättre : ) han är ju precis som Hillary Clinton – proisrael.
  det är klart att det är många som idoliserar honom… men shit asså vad överdrivet =S håller med om att han är säkert densamma som alla andra före honom…

 2. alyssa 27 januari 2009

  (hans* slogan) medan jag… skadat vad jag stavar fel 😛

 3. alyssa 27 januari 2009

  **menade jag…
  yeah you get my point. urkk…. jävla jobbdator.

 4. Bahlool 27 januari 2009

  hahaha det är inte datorn detär fel på 😉

 5. razonee 27 januari 2009

  walla de e sant

 6. razonee 27 januari 2009

  walla de e sant .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *