Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Rasismens ansikte

Rasismen i Australien har visat sitt äckliga ansikte, igen. Att frånta en människa all värdighet, är bara ett steg från att skicka iväg dessa till gaskamrarna. Vi har sett rasismens ansikte i SDs reklam, i Israels brott mot mänskligheten och nu också i Australien.

Lever vi verkligen i detta moderna århundrade?

Aftonbladet

11 kommentarer

 1. Yhaw 29 januari 2009

  Jag tyckte den var hiskeligt rolig. Det skulle jag även tyckt om fyllot var vit.

  Själv tycker jag det är jävligt lågt, faktiskt till snudd på rasism att anklaga vita för rasism bara för att offret råkar vara icke-vit.

  SD 2010

 2. Bahlool 29 januari 2009

  Vad skulle du tyckt om fyllot var vit, och poliserna svarta och hånat honom med glåpord mm?

 3. Yhaw 29 januari 2009

  Vad har hudfärg med det hela att göra? Två snutar(deras hudfärg spelar ingen roll) filmar en full man som försöker dansa. End of story.

  En gång såg jag ett vitt fyllo som sov i sina egna spyor. Tragikomiken var i toppen, gör det mig till rasist emot mig själv alltså?

 4. Bahlool 29 januari 2009

  Du missar ju hela poängen, här har du två vita poliser, som hånar en svart man och låter honom säga och höra glåpord. Hade han legat i sina egna spyor så hade saken inte varit nåt problem. Hudfärgen har och spelar roll. Vita poliser som hånar en svart man är inte rasism, vita män som slår en svart man eller skjuter en svart man, inte rasism..så hade det varit i en utopi. Faktum är att vi inte lever i en utopi. Australien brukade röva bort svarta ungar och sätta dem i skolor för att ”civilisera” dem. Det här är bara ännu ett av resultaten av deras gamla fördomar och gamla rasistiska sätt.
  Märkligt att alla har sett att det är rasism, då det bliv ett ramaskri i Australien, och bara du som missat det 😉

 5. Onkel Tom 29 januari 2009

  Det går inte att veta ifall det är rasistiskt eller inte eftersom vi inte vet vad snutarna tänkte. Endast vad deras uppsåt var spelar roll i ifall det var rasistiskt eller ej. De kan lika gärna ha tänkt ”Vi driver med en full man” utan att ha en tanke på hans hudfärg.
  Vad vi däremot kan enas om är att det är helt åt helvete med dessa satans auktoriteter som tror de har rätt att göra vad de vill med övriga civilbefolkningen.
  Snutfascister som dessa finns det inga ord för.

 6. Bahlool 29 januari 2009

  Det slog mig också, jag tror man måste se hela filmen på youtube, för att veta och förstå vad som sades och inte sades. Det verkar dock ha setts som rasistiskt.
  Jag själv har haft mina duster med polisen och ordningsväktare, och de som känner mig vet jag är ingen som slåss och bråkar. MAKT KOrrumperar och jag känner några som blev poliser som var bråkstakar och knarkare i sin ungdom. Så det är inga änglar…

 7. Micki 16 februari 2009

  Du har en bra blogg, jag gillar den. Israels agerande gentemot palestinierna är helt oacceptabelt och det är bra att du håller fram fakta.

  Gällande rasism så är jag av den åsikten att självcensuren har gått för långt i att den politiska korrekthetens namn.

  Till exempel skrev jag till en tidnings debattforum ett flertal inlägg där jag förklarade varför människor av den negroida rasen har lägre IQ än asiater. Alla de här inläggen censurerades bort, trots att det är väldokumenterade fakta. Se t.ex. följande videoklipp av professor Rushton där han presenterar skillnaderna:

  http://www.youtube.com/watch?v=yvk8HF5hmtM

  Kvinnor har också lägre IQ än män i medeltal. Ingen tar illa upp om man påstår det och försöker censurera.

  Vi har i dag en mörhyad president i USA, så jag tycker det är på tiden att man kastar gamla fördomar till sidan och dikuterar raser fördomsfritt, baserat på fakta och vetenskap.

 8. Bahlool 16 februari 2009

  Vet inte om den statistiken men ska gärna titta på det, men kan hålla med dig att i och med att vi säger att vi kan kritisera allt och att vi lever i en demokrati med yttrandefrihet, då ska man kunna kritisera, med fakta, inte håna. Jag har sett mkt hån och kritik av Islam, då ska allt annat i samhället också kunna kritiseras, däribland raser, religioner, osv..

 9. Danne 17 februari 2009

  Du har kanske missat att vita poliser faktiskt jäklas med vita också?

 10. Bahlool 17 februari 2009

  Senaste tiden har vi sett att polisen i Sverige jävlas med utsatta grupper..

 11. Anon 20 februari 2009

  Jag känner flera som polisen har jävlats med utan någon speciell anledning. Ingen av dom kan kalla sig utsatt. Polisen jävlas mer eller mindre med alla. Dock har ”utsatta grupper” en tendens att känna sig ”utsatta”. Folk har lätt för att säga sig vara offer för rasism när dom inte är det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *