Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Gaza, Israel och att orka?

Jag hamnar då och då hos SD-bloggare, ibland hamnar jag hos islamofober, som ser en fara i allt som har med Islam att göra; då och då hamnar jag hos kurder eller iranier, vars högsta önskan är att utrota Islam och muslimerna. Igår hamnade jag hos en person som hånade religiösa ledare i Iran, men samtidigt beklagade han sig över att en vän till mig, hade gjort en karikatyr över Dilba Demirbag-Sten, en person känd för sitt hat för Islam och sin kärlek för Israel. Skillnaden var uppenbar, karikatyren över Dilba var att hon levde i ett paradis och inte ville inse eller tro på massmorden på palestinier, medans karikatyren på Irans regering var att de var nakna runt några kvinnor.

Man behöver inte vara för smart för att inse, att man försöker svartmåla Iran, för att det är den enda staten i hela jävla världen som är på palestiniernas sida. Det är väl klart att Iran anses vara en stor fara för ”världen”. Faktum är att Iran inte startat ett enda aggressionskrig på över 200 år, medans Israel startat minst ett krig eller en attack varje år.

Faktum är att Iran inte ockuperar något annat land eller någon annan befolkning; medan Israel ockuperar palestinierna sen 40 talet, vidare ockuperade de Libanon, tills Hizbollah kickade ut dem och befriade landet.

Faktum är att Iran inte har kärnvapen, medan Israel har dem, men både EU och USA spelar som om de inte existerar. Vad är farligare? Ett land som är inriktat på att erövra stora delar av mellanöstern och som ockuperar, bryter mot folkrätten och mördar civila? Eller ett land som hållit sig i skinnet och enbart försvarat sig mot aggressioner?

Iran är inte en fara för världen, det är Israel.

Iran är inte en fara för mänskligheten, det är Israel med sina atomvapen.

Iran är inte en fara för mellanöstern, men det är Israel som startat krig efter krig efter krig.

Iran måste bort, för att det är de enda som kan hålla Hamas och Hizbollah uppe med stöd och support. Hade Israel inte existerat, så hade hela mellanöstern sluppit de många hemska krig och folkmord, som vi sett de senaste 60 åren. Israel är en fara för att de ser sig som bättre än andra och som ser sig ha fler rättigheter än andra stater. Som en palestinsk statsvetare sade: ”Lagarna i världen är för de svaga, inte för de starka, därför kommer Israel och USA undan med sina brott mot dem”

Min vän Mohammed Omar skrev ett inlägg, där han säger att han blivit mera radikal, jag är född radikal. Jag gjorde misstaget att tro att man kunde acceptera Israel i mellanöstern, men så är inte fallet.

Varje fiber i min kropp säger mig att Israel och dess försvarare är och ljuger, och varje fiber i min kropp säger att de har fel och den sida jag försöker försvara har rätt, men jag har ingen energi ibland att hålla på och försvara. Igår kunde jag inte sova och lyssnade på hur Israels företrädare fortsatte med sina lögner. De skolor vi besköt var fyllda av Hamasmän, något som både FN och människorättsgrupper sagt är osant. Ska försöka sätta ihop en lista på lögner som är återkommande..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *