Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Svenska hjälporganisationer ger sina toppchefer miljoner i arvoden

Svenska hjälporganisationer ger sina toppchefer miljoner i arvoden | Debatt | Aftonbladet.

Jag har många gånger haft diskussioner och då alltid tagit upp röda korset och de höga löner och höga utgifterna man har. Nya fina kontor, en fin jaguar till före detta chefen Anders Milton mm. När folk talar med mig om att de skickar pengar till behövande, brukar jag råda dem att skicka dem själva eller, som i mitt fall, anförtro dem åt någon de kan lita på.


När en chef för en hjälporganisation får nära en miljon kronor i lön, då betyder det att han får andra ersättningar och bidrag också. Denna chefs lön hade kunnat hjälpa hundratals, om inte tusentals människor i behövande länder. En  sopsamlare på Fillipinerna får runt 2 USdollar om dagen, tänk hur mycket de här pengarna hade kunnat hjälpa honom och andra behövande.

Det är genant hur dessa chefer ser på saken. Man rättfärdigar det med att ”styrelsen” bestämt det här. Bara för att man själv inte satt sin lön, betyder inte att man har rätt att ha den. Dessa är alla gamlingars och volontärers svett och tårar som samlat de här pengarna.

Genant, är det enda ordet jag kan komma på.

Om någon är sugen på att skicka några pengar till behövande i Irak, så har jag tagit ansvar för tre familjer. Jag och några vänner skickar pengar dit då och då och det finns många fler som dem i deras omgivning som behöver hjälp. Hellre det än att ge lön åt dessa chefer (även om de hävdar att pengarna inte är gåvor utan ”vinst” på aktier mm..med tanke på aktiernas tapp senaste åren så är det skitsnack)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *