Press "Enter" to skip to content

Blogg: SvD:s ledarredaktions hets mot folkgrupp

Blogg: SvD:s ledarredaktion | SvD.

Här läser man hur SvDs ledarredaktion utmålar palestinierna till monster. Man sätter ihop en film, där man felöversätter, där man hånar och där men ljuger rakt ut för att svartmåla palestinierna. Monstren, araberna/palestinierna/muslimerna är att frukta och det är komiskt och satiriskt att svartmåla dem. Hade vi gjort en liknande film och satt upp den där man framställer judar, inte sionismen eller staten Israel, som hemska, då hade man suttit bakom boom och galler.

Vidare skriver redaktionen så här :

Tyvärr är filmen engelskspråkig, men det är väl bara en tidsfråga innan vi får en översättning till svenska: public service-företagen som regelbundet förskönar Hamas verksamhet har sannolikt letat just efter en slik instruktionsfilm att sätta in i tablån efter att Halal-tv slutat gå.

Plötsligt blandar man in Halal-tv och försöker svartmåla public serviceföretagen för att de 1 förskönar Hamas verksamhet och 2 för att de vågat ha Halal-Tv i sina tvtablåer. Att SR rapporterar på hur Hamas och befolkningen i Gaza såg på attackerna, är att “försköna”.

Problemet med grupperna som stödjer och gillar Israel är att de inte är konsekventa i sitt beteende. Vi som är på den andra sidan, visar på Israels och Hamas fel och misstag, inte bara den ena sidans. Faktum är och kvarstår att Israels försvarare i väst är så många, och så mäktiga, att de kommer undan med sin islamofobi och sina hets mot folkgrupper.

Skillnaden mellan Israel och Palestina är att en part (Israel) är aggressorn medans den andra parten är den ockuperade, den som har FN på sin sida, folkrätten och människorättsgrupperna.

Israeliska barn som hälsar barnen i Gaza med kärleksbudskapet på bomberna…

israeli-girls-signing-1

more-girls-signing-bombs2

Bli först att kommentera

    Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *