Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Israel Palestina 005

Så såg Palestina ut då, och 2005 såg det ut som på sista bilden.

Hur skulle vi se på det här? Skulle vi i Sverige acceptera så mycket stöld av vårt land? Skulle vi kunna tolerera att människor från andra länder tog över vårt land på det viset? Namninsamlingar mot Israel

Är på resande fot men kommer börja publicera historia och nutid i ”staten Israel”.

För att förstå känslan som palestinierna har, så måste man titta på hur indianerna kände sig när de vita dök upp. Man hjälpte dem, och som tack utrotades man. Vidare kan man titta på Sydafrika. De svarta var ”ociviliserade”, en benämning som använts i några tusen år för att beteckna folk som inte hade rätt att leva. Dessa folk förintades för att de hade en ociviliserad kultur eller religion. Idag använder vi istället benämningen terrorist på personer, religioner eller grupper av människor vi vill göra oss av med.

Vill man förstå vad jag menar, så behöver man bara läsa vad de olika staterna säger om sina motståndare. Srilankas regering säger att de tamilska rebellerna är terrorister. I Kashmir får vi höra att de muslimska upprorsmännen är terrorister. Thailand, Fillippinerna, Nigeria och Sudan, allihopa använder benämningen Terrorister.

Det första offret är sanningen…

image005

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *