Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Slöjan och Halal TV

Hon kan bli första advokaten i slöja | Nyheter | Aftonbladet.

Äntligen!!

Cherin var den av dem på Halal TV som jag tyckte gjorde bäst intryck.

Det är kul att se att man inte har fördomar mot beslöjade kvinnor. Vanligtvis lider besljöade kvinnor av problematiken med att 1) Stat eller samhälle försöker utmåla dem som förtryckta och vill ”hjälpa” dem. Å andra sidan har vi 2) muslimer som menar att kvinnor inte borde jobba, inte borde utbilda sig, inte borde utveckla sig, inte borde gå ut osv. Dessa brukar vara åt Talibanhållet och både två grupper har allt annat än kvinnornas väl och ve för sina ögon.

Både två grupper ser inte till kvinnans verklighet.

När kvinnor förvägras utbildning (som i länder som Frankrike och Turkiet) så leder det till att kvinnorna inte lär sig någon vettig utbildning, de lär sig inte heller vad och vilka deras rättigheter är. När det gäller fanatikerna inom Islam, som menar att kvinnor inte borde utbilda sig, så blir det en motsägelsefull situation kvinnorna hamnar i; en kvinna får inte utbilda sig, det leder till att vi får färre kvinnliga läkare, med tanke på att dessa grupper kräver att kvinnor inte får röras av någon annan än en kvinnlig läkare, så blir det ett problem för dem.

Muslimerna har haft medarbetare på SVT som man fick se lämna slöjan och därmed har man förlorat representanter för religionen, fler av oss måste visa upp sig med slöjan och med sin tro. Visst är religionen i Sverige privat, men det betyder inte att man ska dölja sin tro. Inte ser vi att folk döljer sitt kors.

Enligt ett dikret av ledaren för Ismaliterna, så ska man, om man enbart har råd att ge utbildning till ett av sina barn, välja flickan i familjen. Det är kvinnorna som ska få utbildning före männen. Vi ska kanske inte behöva gå så här långt men fler av oss borde se till att våra muslimska kvinnor och tjejer utbildar sig. Kunskap är makt

5 kommentarer

 1. s 22 januari 2009

  🙂 mkt bra inlägg

 2. Bahlool 22 januari 2009

  det är väl alla 😉

 3. umzacharia 23 januari 2009

  Man börjar ju själv se lite till sin egna situation nu när jag är på väg att förlora jobbet. Vem vill ha mig med slöja??? Så har jag aldrig tänkt innan…det dåliga självförtroendet som kommer fram. Men jag hoppas att jag har fel och kan motbevisa,att man kan jobba var som helst MED slöja=)

 4. umzacharia 23 januari 2009

  Jag gillade oxå mest Cherin i programmet, by the way=)

 5. Bahlool 23 januari 2009

  det är ju utan tvekan svårare för en beslöjad kvinna, det är för att omgivningen och samhället har såna fördomar mot beslöjade, att de tillåter dessa fördomar styra deras val mm. Det man inte får glömma är att ju mera motgång desto starkare blir man till slut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *