Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

ICA brevet

Fick äntligen svar på mitt brev som jag skrev om.

När man talar om bojkott så menar Sverige att man inte tror på bojkott. Bojkotten av Irak kostade runt 2 miljoner människor livet. Då kändes det rätt? När en stat, som Irak, bröt mot 13 FN resolutioner, så var det så hemskt att man kände sig tvungen att slå ner på landet. Israel har gått emot över 40 FN resolutioner, det är de FN resolutioner som lyckats slinka igenom USAs många veton. De resolutioner som stoppades pga USAs veto är så många fler…

Hej!

Tack för dina synpunkter! Vi har skickat dina synpunkter vidare till ansvariga för just denna fråga. Det är av största vikt att vi får veta vad våra kunder tycker om oss och vår organisation. Det hjälper oss att såväl utveckla som förbättra både
våra produkter och vårt arbete.

ICA handlar/har relationer med leverantörer, inte med länder. Vi har förtroende för de leverantörer vi samarbetar med. Men utvecklingen i Israel/Palestina har självklart påverkat våra inköp. Successivt har inköpen av frukt och grönt därifrån
minskat både av det skälet och därför att man funnit bra alternativ,som t ex Spanien och Marocko. Men för vissa produkter kan det fortfarande vara svårt att hitta alternativ. Vi har fått rimliga försäkringar om att den frukt vi köper inte kommer
från ockuperad mark.

När det gäller bojkott av ett visst lands varor följer vi FNs och den svenska regeringens rekommendationer när det gäller affärsrelationer med andra länder. Den svenska regeringen har inte aviserat någon handelsbojkott mot Israel. Orsaken till det
är att vi inte tror att bojkotter slår rätt, utan snarare drabbar de som redan är hårt drabbade i ett land.

För att våra kunder skall veta varifrån en vara kommer, försöker vi att så tydligt som möjligt märka varan eller på annat sätt tydligt tala om i vilket land varan odlats eller tillverkats. Detta för att våra kunder själva skall kunna välja om man
vill avstå från att köpa varor från ett visst land.

Vill du veta mer om våra egna märkesvaror eller få tips på inspirerande recept, gå in på www.ICA.se. Har du fler frågor eller synpunkter är du välkommen att höra av dig till oss igen. Vi hjälper gärna till!

7 kommentarer

 1. Bahlool 19 januari 2009

  Wsalam brorsan skickar meil till dig nu har du msn?

 2. s 19 januari 2009

  salam
  jag fick liknande svar förutom från ett av företagen som sa de skulle ha ett möte där de kunde ta upp den här frågan. Vi håller på att förbereda ett flygblad med uppmaning om bojkott, skickadet det till dig sen. wsalam

 3. Bahlool 19 januari 2009

  vilka vi?

 4. s 19 januari 2009

  jag o katia

 5. s 19 januari 2009

  har skickat till dig

 6. Bahlool 19 januari 2009

  japp sett det

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *