Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Hamas, Hizbollah och Kommunismens problem med religion

När jag läser de bloggar som är åt det kommunistiska hållet så märker jag att även om de stödjer Palestinas rätt att försvara sig, så är de mycket negativt inställda till att en religiös grupp vunnit, för Hamas vann. Det palestinska folkets offer, och de dödas försvarar finns inte i USA eller i EUs Bryssel; det palestinska folkets förkämpar finns inte i Moskva eller Stockholm; nej de finns i Gaza och på Västbanken, de finns i södra Libanon och i Iran. Det är där man hittar de som verkligen vet vad saken handlar om, det handlar om att sluta vara tyst inför orättvisan och verkligen ta till vapen.

Vi talar inte om en revolution mot väst, utan vi talar om en revolution mot förtrycket och mot ockupationen. I över 60 år har det palestinska folket gett sitt blod. I över 60 år har den arabiska världen styrts av USA och Israel. I över 60 år har man vänt sig till kommunismen och till panarabismen, men inget har hjälpt. För 1400 år sen kom en man vid namn Muhammed och spred Allahs budskap. På den tiden var mellanöstern i ett liknande kaos som nu, okunnighet och grymma herrar bestämde människornas liv. Han kom med upplysning och med barmhärtighet och omvandlade hela samhället. Sen kom mörkret tillbaka och man återgick till sina gamla seder av förtryck och okunnighet och det har hållit på tills nu.

Islam är lösningen. Islam har svaren. Det är något som Hamas och Hizbollah insett. Hamas valdes i demokratiska val och Hizbollah har en majoritet av folkets stöd i Libanon, men ingen av dem får styra och ingen av dem får i fred bygga upp sitt land. Det är grunden till varaför de tar till vapen. Mellanöstern styrs av regenter, vars pengar går till att köpa spelare för 2.9 miljarder kronor (Kaka) eller till att bygga stora palats (Fahd och Faisal och alla andra saudiska kungar)

Men gå se hur Hamas och Hizbollahs ledare lever, inga palats och ingen korruption. Sjukhus och skolor, fattighjälp och mathjälp. När Israel mördade över 1200 libaneser och Libanons regering diskuterade kaoset i södra Libanon, så gick Hizbollah redan nästa dag och byggde upp husen.

Kommunismen har delar av lösningen av problemet. De vill hjälpa de svaga, de vill hjälpa de behövande och de förtryckta men det är bara de muslimska organisationerna som Hamas och Hizbollah som har svaret, det är bara de som har den sista biten, Gud, med i beräkningen.

Vi har sett att alla försök till att vända sig till kommunismen och till de västerländska värderingarna misslyckats. Lösningen är Islam. Inte den Islam som väst tror finns, utan den verkliga Islam, den Islam som gav oss de arabiska siffrorna och de vetenskapliga upptäckternas Islam.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *