Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ett kok stryk!!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4209701.ab

En pojke på 14 år ränner runt och begår en massa brott mot oskyldiga i Linköping. På ett år har han lyckats med runt 50 brott. Han är stadens

mest kända brottsling i dagsläget. Enligt svensk lag är du inte straffmyndig förrän du blir 15 år och polisen är maktlösa då de inte ens får utreda saken ifråga. Svensk lag är föråldrad. I England gick minderåriga och mördade yngre personer vid flera tillfällen, tänk om den här 14 åringen slår ihjäl någon? Ska han få komma undan då med?

När ska Sverige inse att vi har för många skitungar som kommer undan för att vi inte anser dem vara tillräckligt vunxa. Är man kapabel till att skilja mellan rätt och fel; är man kapabel till att råna, hota och misshandla; är man tillräckligt för att vara så smart att man kommer undan med brott, då är man gammal nog för att straffas.

Jag har själv haft ofta problem med ungar som är minderåriga och som trott sig komma undan med sitt skit. Ett kok stryk och de lärde sig läxan..

Hans brott begicks alltså mot runt 50 människor. Dessa personer fick känna sig utlämnade till denna killes hot och misshandel. Lagen måste ändras och lagen måste bli hårdare. Jag själv har gjort några dumheter som bryter mot lagen, men jag vet vad jag ger mig in i och det är en kalkylerad risk. Hade killen ifråga riskerat att bli skadad eller att sitta inne, då hade han tänkt en och två gånger innan han begått brottet.

Jag fick en örfil då och då, och inte har det gjort mig skada, inte mycket skada i alla fall. Hur ser barnets föräldrar på saken? Bryr de sig eller tillhör de de många familjerna som stödjer och uppmuntrar sådan här uppfostran?

4 kommentarer

 1. Nils 19 januari 2009

  Uppenbarligen har det gjort lite skada eftersom du inte kan stava till ”ett kok stryk”

 2. Bahlool 19 januari 2009

  Haha tack för upplysningen, du har ju aldrig hittat fel i tidningar eller böcker 😉

 3. Glenn 19 januari 2009

  Det är ju kul att vi har lite delade meningar iaf 😉

 4. Bahlool 19 januari 2009

  hahaha 😛 lite? du delar mina åsikter i allt från religion till kvinnor till lagar 😉 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *