Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ummah

Ett av de ordspråk eller ordlekar jag minns mest från min barndom är Profeten Muhammeds ord när domedagen infaller och muslimerna skriker ya ruu7i, medans Profeten Muhammed kommer skrika  ya ummati. Så medan domedagen är över oss och människorna skriker Oh min själ, oh stackars mig, så skriker Profeten oh min gemenskap (den islamiska gemenskapen) och mitt folk.

Idag kan man tänka på Palestina på samma sätt. Medan folk skriker ut och säger vart är araberna, vart är muslimerna vart är alla de som delar vår tro, de som delar vår syn, de som ska tycka synd om oss, så skriker dessa araber, vem bryr sig om er, vem bryr sig om er tro, vem bryr sig om er syn och vem bryr sig om att tycka synd om er?

Medan hela världen tycker synd om palestinierna, så fortsätter mördandet och de som kan stoppa det, talar om vapenstillestånd, om några dagar. De talar om att stoppa tillförseln av vapen, men inte om tillförseln av mat och mediciner. De talar inte om de brott som Israel och dess regering begår mot folkrätten och mot allt som har med humanismen att göra. När 3000 amerikaner dog, så höll världen tysta minuter, vart är de tysta minuterna för Palestinas barn? Vart är de tysta minuterna för Palestinas oskyldiga?

trar-av-blod_26334016

Så här föreställer jag mig Profeten, om han hade levt idag. Jag frågade en vän som är pro Israel, vad hans Jesus hade sagt om folkmordet i Palestina? Känslan jag har är att han hade fördömt Israel. Skulle Muhammed stillasittandes se på när man mördar tusentals barn och kvinnor? Skulle Jesus acceptera orättvisan i det heliga landet? Tårar för Palestinas barn..fyllda av deras blod.

Palestina är ockuperat, dess folk mördas, dess folk svälts ut och sen säger folk, de är ju terrorister. Kom terrorn först eller kom orättvisan först och terrorn blev ett svar på den orättvisan?

Ett av de vanligaste ämnen som Islam talar om i Koranen är förtryck, och palestinierna är förtryckta. Deras ledare har svikit dem genom den stora misären som beföll dem, deras arabiska bröder svek dem, för att de föredrog att kyssa USAs och Israels rumpa. Det Palestinska folket kommer att fortsätta lida och det kommer att fortsätta kämpa, fram tills de utrotas helt, eller tills de får sin rätt.

Även ifall de skulle utrotas, så ska andra påminna om det stora brottet som begåtts mot dem. Ett brott som vi alla är delaktiga i.

Han som tolererar en skamlig handling, då är det som om han deltog i den…/Imam Ali ibn Abu Talib

Vi tolererar den allihopa, och vi är allihopa delaktiga i den. Vi har tillåtit denna orättvisa att drabba palestinierna sen 1940 talet, och någon gång måste vi säga stopp, någon gång måste vi säga slut, någon gång måste vi säga aldrig mera.

När judarna kom ut från koncentrationslägren, så sa de vi ska aldrig glömma. Vi alla borde nu säga, vi ska aldrig glömma att det palestinska folket lider. Idag kanske det uppnås en vapenstillestånd, men vad händer nästa gång Israel börjar mörda? Hur länge ska vi acceptera detta brott? Hur länge ska vi tåla dessa mord av barn och oskyldiga?

darfour_cartoon

NOG ÄR NOG!!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *