Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Vi måste bli fler | Debatt | Aftonbladet

Vi måste bli fler | Debatt | Aftonbladet.

Artikel i Aftonbladet

Några tankar, jag tar inte ställning för det är en svår sak men:

1. Hela världen verkar rusta upp, Sverige rustar ner. När man tänker på stater som Ryssland, som använder sig av alla slags hotmedel, såsom gasstrypningen, som håller på att planerar en stor uppbyggnad av sin militära arsenal, varför ska Sverige minska istället för att höja armeens standard?

2. Har Sverige en chans mot en annan stat? Är Svenskarna villiga att slåss för Sverige mot en, tex Rysk invasion?

3. Om vi nu minskar och drar in på våra styrkor, varför inte ta bort dem helt och hållet? Vad är det för nytta av att ha en armé som inte kommer vara till stor nytta förutom att kanske stoppa fienden, så att några ”viktiga” personer hinner fly landet?

4. Varför blanda sig i länder som Afghanistan? Dessa förband som vi skickar dit kostar inte bara a) mycket pengar, som vi hade kunnat satsa i Sverige utan de leder också till att b) att vi blir hatade i omvärlden och då blir en av de många måltavlor som terrorister har satt upp på väggen.

Sverige måste inse en sak, vi kan inte göra saker halvdant, vi måste välja att ha en stark arme, eller ingen arme alls. Vad är det för nytta med att dra in på vapen, män och pengar, när vi fortsätter betala för en armé som inte är kapabel att göra ett bra jobb?

Jag har inte gjort värnplikten, men jag är säker på att många vill försvara Sverige och vill göra lumpen.

12 kommentarer

 1. johan 16 januari 2009

  håller med. I andra världskriget så hade vi rustat ner. Först när kriget var slut hade vi fattat att vi skulle börja rusta upp.

 2. Alyssa 16 januari 2009

  Jo visst är det äckligt med tjejer som fiser och rapar framför sina pojkvänner/män. Lika äckligt är det med män som rapar och fiser framför sina flickvänner/fruar. Haha! Så nasty 😛
  Fyfan.. ärligt, asså hur reagera tjejen på din reaktion då när du gjorde slut med henne? Jag kan ju tyvärr inte påverka min tjejkompis så mycket, första gången bad hon om ursäkt men aldrig mer efter det… hahaha…

 3. Bahlool 16 januari 2009

  jag har många vänner som tror de kan göra så här i min närhet..men de flesta har jag ”uppfostrat” till att veta..my way or the highway…en vän har en tendens att inte hälsa ordentligt på msn, då brukar jag blocka eller hota med blockering och hon skärper till sig. Vi är inga djur 🙂 Vissa personer måste lära sig att respektera den andre, vänner eller ej vänner.

 4. Bahlool 16 januari 2009

  samma sak hände i första världskriget. Man kan knappast rusta upp när ryssen står för dörren…

 5. Alyssa 16 januari 2009

  haha.. okej… true.
  : ) iofs.. det e typ bara Tildie som gör så i min närhet då jag valt att inte umgås med folk som inte kan bete sig.. haha man vill ju inte att andra ska tro att man är likadan själv… tror inte ett dugg på ”man blir som man umgås” haha ;D förutom för dig verkar det som om folk blir som du vill att de ska 😛 najs..

 6. Alyssa 16 januari 2009

  ne juste.. jag menade inte att det spelar någon roll om den som dör är palestinier eller inte : ) det jag menade var att jag tänker på mitt folk först innan jag orkar ”adoptera” en unge från aghanistan eller en PANDA.. : )

 7. Bahlool 16 januari 2009

  för jag var en mes som lät folk göra som de ville…sen insåg jag att jag har mera att ge dem än de mig och sen dess har de flesta skärpt sig..gör de inte det så brukar jag bråkar med dem och hålla mig borta en tid tills de skärper sig..sen dummar de sig igen och voila vi börjar leken från början -;)

 8. Alyssa 16 januari 2009

  aight ;D

 9. Bahlool 16 januari 2009

  det här skrev jag om några gånger, för många ränner runt och demonstrerar för andra saker som djur och världsdelar och områden som är i kaos, jag såg demonstrationerna för tibet och burma, vart är alla dessa människor nu? ingenstans att se…hycklare..man måste bry sig om alla svaga eller inte alls

 10. Alyssa 16 januari 2009

  ja det ska man, alla svaga har rätt att få hjälp.
  men de här som står ute på gatorna och ”värvar” folk gör det inte för att de TROR på saken, och ser man bevis nånstans på att de verkligen går till vart man nu än ”skickar” pengarna?

  dessa pengar man betalar till såna organisationer kan man lika gärna lägga nånstans där man VET att de gör nytta, då skickar jag hellre pengar till mina släktingar osv, då vet jag att jag verkligen HJÄLPER någon. : )

 11. Erik 16 januari 2009

  Usch vilket hemskt bloggämne men tyvärr helt sant.

 12. Bahlool 16 januari 2009

  det är ju så man gör det ordentligt eller inte alls..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *