Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Refusniks – Israeliskasoldater vapenvägrar

Israeliskasoldater vapenvägrar | Kultur | Aftonbladet.

När man ser på problemen i Israel och det ockuperade Palestina, så föredrar vi, däribland jag, att demonisera motståndaren. Vi måste utmåla saker och ting som svart – vita. Annars känner vi en känsla av vanmakt och av oförstånd inför de händelser som sker inför våra ögon. Hur kan en människa glädjas åt att ett barn mördas? Därför måste vi se ner på denna människa, och därför måste vi demonisera honom och hans ras/religion. Det är lätt för oss att glömma att alla regler har ett undantag. Jag som tror på att ifall en majoritet bland ett folk beter sig illa, då är de representanter för hela folket, även de som inte har dessa tankegångar. Dock även då, måste jag nämna och ta upp individer och händelser som är undantagen, som ger en en strimma av hopp för mänskligheten, däribland dessa Refusniks.

Jag skrev några år sen om dessa individer som räknades i hundratals och som vägrade slåss i de ockuperade områdena, att de nu vågar sig ut på gatorna och vägra, när nästan hela Israel står bakom sin regerings attacker, är ett bevis på en otrolig karisma och otroligt modigt.

En kommentar

  1. Emma 15 januari 2009

    Har du skickat mitt pris? alltså parfymen? =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *