Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Gas

Jag har följt Rysslands problem med Ukraine  några år och det märkliga är att deras konflikter alltid börjar på vintern eller hösten. Jag har hittills inte kunnat minnas en enda gång då de hade problem på sommaren, utan de börjar tjafsa just på hösten och sen brukar de stänga av gasen på vintern och voila, hela EU börjar darra. Nu har konflikten lett till att Slovakien planerar att sätta igång sin gamla Kärnreaktor, vi talar alltså om ett nytt Tjernobyl vid horisonten. Något EU vill stoppa så de varnar Slovakien, våga inte sätta igång den reaktorn..om Slovakiens barn fryser ihjäl av kylan, det kan EU inte bry sig om, men fy fan om de startar en gammal reaktor som är farlig för omvärlden.

Hade Ryssland verkligen brytt sig om pengarna och inte bara om att hota och skapa kaos, då hade de kunnat stoppa reaktorn på sommaren någon gång. Företag i slovakien har slutat producera varor pga elbristen i landet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *