Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Grattis..du blev 7 år !!

Vi måste fira att det var 7 år sedan du föddes. Det var 7 år sedan du kom till världen. Det var 7 år sedan du började göra oss en stor tjänst.

7 år sen den förste fången fraktades till Guantanamo. Vissa har suttit där sen den dagen, utan rättegång, utan att ha mött familj eller vänner. Några har haft turen att de blivit hemskickade eller förda till “vänliga” länder efter 4-5 år. Andra sitter kvar där och kommer sitta kvar där länge till. Tortyrens Guantanamo måste firas. Det är ett exempel och mått på vår mänsklighet, mänskligheten so försvann. Vissa sitter där, frikända av USA men de har fortfarande inte flyttats, månad in och månad ut får de vänta på sin frihet.

Tänk er, några av mina läsare fick barn 3-4 år sedan, tänk er den tiden som ni fått umgås med dem, njutit av deras sällskap, det har dessa personer inte fått med sina barn och vänner.

Några av dem på Guantanamo var och är nog brottslingar, men även brottslingar har rätt till rättvisa rättegångar, det är vår demokratis kännetecken att det ska finnas en rättsstat. Tänk er en liten kammare på några få kvadratmeter, där du sitter, dag in och dag ut…

Guantanamo, en skamfläck på vårt samvete. En skamfläck vi förträngt..

Allas älskling Obama valdes på löftet att han skulle stänga det..nu låter det mera som om han ska stänga det om 1-2 år…de är allihopa likadana i vita huset..allihopa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *