Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Stämmer det att ifall en person begår en synd, så blir både personen och de efterföljande sju generationerna straffade?

Ingen kommer straffas för någon annans synd om man själv inte stödjer synden/akten. Man straffas för andras synder ifall man bifaller dem, ifall man stödjer dem ifall man håller med en handling. Exempelvis kan man stödja en tyranns förtryck, se på dem som stödde Saddam, Hitler, Pol Pot, Yazid, Muawiya.

En synds dåliga resultat faller på de generationer, som stödjer handlingen. Vi kan se i fallet med Mohammed Ibn Abu Bakr, som var en stor Shia till Imam Ali (a.s), ändå var han son till Abu Bakr, samme man som stal kalifatet från Imam Ali (a.s) och som även stal Fadak från Fatima (a.s).

En troende person vid namn Saad al Khair, som var från Ommayyiderna, kom till Imam Muhammed al Baqir (a.s) och grät frenetiskt som en kvinna. Imamen (a.s) frågade honom, vad är det som får dig att gråta så åh Saad?

Saad svarade: Varför ska jag inte gråta, när jag tillhör det förbannade trädet enligt Koranen (Bani Ommayyah). Imamen (a.s) svarade, du är inte bland Bani Ommayya, du är med oss, Ahlul Bayt (a.s), har du inte hört Allah som säger i Koranen ,vem som än följer mig, är av mig?

källa: Al Ikhtisas av Sheikh Mofeed s.85

Det här visar klart, att kriminella personers barn, inte är ansvariga för deras brott, så länge de inte bifaller dessa brott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *