Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Suror för förlåtelse av synder

En kort sammanställning av Suror, som om de reciteras konstant kommer hjälpa till att få förlåtelse för ens synder. Texten är sammanställd från boken Fawaid al Quran av Sayyid Mustafa Musawi finns att läsa här: https://www.al-islam.org/fawaid-e-quran-sayyid-mustafa-musawi

Surat al Maidah 5

Det återberättas från den heliga Profeten (saw) att vem som än reciterar denna Surah, kommer att få belöning likvärdig 10 gånger så många Judar och Kristna det finns vid liv i världen och kommer bli förlåten lika stort antal synder och personens status kommer höjas i rank med lika stort antal.

Surat Hud 11

Imam Muhammed al Baqir (a.s) sade att vem som än reciterar denna Surah varje Fredag kommer få sina räkenskaper, på Domedagen, bedömda tillsammans med Profetens (saw) räkenskaper och alla hans synder kommer bli förlåtna.

Surat Raad 13

Den Heliga Profeten (saw) har sagt att vem som än reciterar denna Surah, kommer vara bland dem vars löfte till Allah hållits och de kommer bli belönade med tio gånger så många belöningar jämfört med synder de begått.

Det återberättas att Imam Jafar al Sadiq (a.s) har sagt att ifall en troende reciterar denna Sura ofta, då kommer han föras till Paradiset utan att behöva ta upp den långa och detaljerade listan av handlingar och dåd man begått på jorden. Personen kommer även ha rätten att göra förbön åt släkt och vänner.

Surat al Kahf 18

Om denna Sura reciteras på fredagen, kommer den gångna veckans alla synder att bli förlåtna.

Surat Taha 20

Återberättad från den Heliga Profeten (saw), att vem som än reciterar denna Surah, så kommer personen få lika stor belöning som antalet följeslagare till Profeten (saw) bland Muhajreen och Ansar.

Imam Jafar al Sadiq (a.s) sade att Allah är vän med den som reciterar denna Surah och denna person kommer få sina handlingars bok i sin högra hand (På Domedagen är det positivt att få det i höger hand). Hans synder kommer bli förlåtna och han kommer få så många belöningar att han kommer vara nöjd på Domedagen.

Surat al Mumin 23

När en troende reciterar denna Surah, kommer alla Profeters (a.s), de sannfärdiga människornas och de troendes själar att skicka hälsningar till honom och be för hans förlåtelse. Imam Jafar al Sadiq (a.s) sade att vem som än reciterar denna Surah en gång var tredje dag, hans synder kommer bli förlåtna och han kommer bli en Gudfruktig person.

Surat Sajdah 32

Den som reciterar denna Surah kommer få 60 belöningar, förlåtas 60 synder och höjas 60 nivåer närmare Allah. Imam Jafar al Sadiq (a.s) sade att den som reciterar denna Surah kommer få sina handlingars bok i sin högra hand på Domedagen och kommer räknas bland Profetens (saw) och hans heliga Hushålls (a.s) vänner.

Surat Yasin 37

Som kommentar i Majul Bayan kan man läsa att vem som än reciterar Surat Yasin, enbart för att behaga Allah, kommer alla hans synder att bli förlåtna och han kommer belönas likvärdigt belöningen för en person som reciterar hela Koranen tolv gånger. Ifall denna Surah reciteras nära en person på hans dödsbädd, då kommer för varje bokstav som reciteras, tolv änglar att skickas för att be för hans förlåtelse och de kommer vara kvar även när Dödens Ängel tar själen. Änglarna kommer även att delta i hans begravning. Det sägs att ifall man läser denna Surah i en begravningsgård, då kommer alla straff för den dagen att lyftas bort från alla gravar och läsaren kommer belönas med goda dåd, likvärdiga det antal goda dåd som de begravna i begravningsgården utfört under sina liv.

Surat Sad 38

När en person reciterar denna Surah, då kommer Alla Profeters (a.s), de sannfärdiga människornas och de troendes själar att skicka hälsningar till honom och be för hans förlåtelse. Imam Jafar al Sadiq (a.s) sade att vem som än reciterar denna Surah en gång var tredje dag, hans synder kommer bli förlåtna och han kommer bli en Gudfruktig person.

Surat Ad Dukhan 44

Det återberättas från den Heliga Profeten (saw) att ifall denna Surah reciteras under natten, då kommer 70.000 änglar be till Allah att förlåta recitatörens synder. Ifall den reciteras under torsdagskvällen, kommer alla synder att förlåtas och hus i Paradiset kommer byggas åt recitatören.

Surat al Ahqaf 46

Det återges från den Heliga Profeten (saw) att belöningen för att recitera denna Surah är tio gånger det antal kreatur som går på jorden och ett lika stort antal synder kommer förlåtas.

Surat Waqia 56

Att recitera denna Surah över en död person leder till att hans synder förlåtas och ifall personen är på sin dödsbädd, då kommer personen dö sorgfri.

Surat al Hashr 59

Denna Surah är Madani och har 24 ayah. Det återberättas att vem som än reciterar denna Surah, kommer få hälsningar från Paradiset, Helvetet, änglarna, himlarna, jorden, träden, fåglarna, solen, månen och alla dessa kommer be om förlåtelse för recitatörens synder.

Surat al Jumaa 62

Imam Jafar al Sadiq (a.s) sade att ifall denna Surah reciteras ofta på morgonen och på kvällen, då kommer recitatören skyddas från Satans påverkan och dennes frestelser. Hans synder blir då också förlåtna

Surat al Maarij 70

Imam Muhammed al Baqir (a.s) sade att den som reciterar denna Surah kommer få sina synder dolda på Domedagen och han kommer följa med den Heliga Profeten in i Paradiset. Imam Jafar al Sadiq (a.s) sade om denna Surah är reciterad innan man lägger sig att sova, då kommer man skyddas från Satans frestelser.

Surat al Muzzammil 73

Imam Jafar al Sadiq (a.s) sade att den person som reciterar denna Surah ordentligt kommer få tillfälle att få träffa den Heliga Profeten (saw) och ifall han ber Allah om en sak, kommer han att få det. Att recitera Surah al Muzzammil 100 gånger på torsdagskväll leder till förlåtelse av 100 stora synder och sörjer för att man får 100 belöningar.

Surat al Infitaar 82

Imam Jafar al Sadiq (a.s) har sagt att även om personen som reciterar denna Surah har lika många synder som regnets droppar, så kommer han bli förlåten.

Surat al Fajr 89

Profeten (saw) har sagt att den som reciterar denna Surah, kommer Allah förlåta dennes synder, som uppgår till tio gånger det antal personer som reciterar denna Surah. På Domedagen kommer han ha ha ett skinande ljus.

Surat al Qadr 97

Ifall en person reciterar denna Surah tio gånger, då kommer 1000 av hans synder att förlåtas. Ifall den reciteras i den obligatoriska bönen, blir alla tidigare synder förlåtna. Profeten (saw) har sagt att den som reciterar denna Surah en gång, får lika mycket belöning som den som fastat hela månaden Ramadan. Om den reciteras sju gånger över en död troendes grav, kommer hans synder att bli förlåtna.

Surat al Maaun 107

De som reciterar denna Surah, får sina synder förlåtna.

Surat al Kafiroon 109

Att recitera Surah al Kafiroon och al Tawhid i den obligatoriska bönen är ett sätt att få alla ens synder förlåtna för sig själv, sina föräldrar och för sina barn.

Surat al Ikhlas eller Tawhid 112

När en person reciterar denna Surah 100 gånger, kommer alla hans synder för de senaste 25 åren bli förlåtna, förutom synden att ha mördat en oskyldig person eller stulit folks egendom. Den som reciterar den 1000 gånger, kommer inte dö förrän han ser sin plats i Paradiset.

Källa:

https://www.al-islam.org/surahs-forgiveness-sins/surahs-forgiveness-sins#ch-5-surah-al-maidah-table-spread

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *