Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Internationella kvinnodagen 2021

Idag är internationella kvinnodagen, en dag som ska hylla kvinnorna. Det jag tänkte på är antalet mord på kvinnor i länder som Mexiko. Kvinnor är lätt offer för mord i nära relationer och vi har ofta i medierna fått läsa och höra om hur hemska ”muslimska” män är mot kvinnorna, men frågan jag ställer mig är, varför ingen tittar på länder i Sydamerika, där kvinnor mördas på löpande band?

Det här är alltså siffror som är officiella, tänk på alla fall av försvunna kvinnor, som man inte hittat än eller alla flyktingar som flytt genom till exempel Mexiko, som mördats utan att de hamnar på listan.

Enligt texten så är bara 8% av kvinnomorden, som anmäls och tas upp i statistiken. 92% syns ej.

I dagens Covid 19 tidsålder, så har vi ett nytt problem – misshandel och problem i familjen har ökat pga karantänen. Folk far illa mera än tidigare pga att man inte har jobb, inte får gå ut osv. Så bara Gud vet vad som händer närmaste åren med statistiken…

Så ja, vi har en lång väg…

https://en.wikipedia.org/wiki/Violence_against_women_in_Mexico#:~:text=Amnesty%20International%20estimates%20that%20there,2017%20were%20investigated%20as%20femicide.
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *